Граждани отново излязоха на протест в Габрово

Обстановката е спокойна, градът е пълен с жандармерия
13 апр 2019 20:56, Анисия Иванова
180
Граждани отново излязоха на протест в Габрово
Снимка: БТА, архив

Четвърта вечер на протести в Габрово. След вчерашната оставка на шефа на полицията в града и тази вечер жителите на Габрово протестират пред Общината.

Обичайно, днес се събраха в 18 часа и изпълниха площада. Както се очакваше, днешният протест е най-масовият. Очакваше се да пристигнат и хора от други градове, но според МВР няма такава информация. Обстановката е спокойна, целият град е пълен с полиция и жандармерия. Протестиращите искат оставката на кмета, защото смятат, че тя е виновна за създалото се напрежение. Габровци отново поискаха справедливост и равни права, и задължения за всички граждани.

Още по темата

Недоволството в града ескалира след побой на продавач в денонощен магазин от трима цигани.

За пръв път сред протестиращите днес е бил и битият магазинер Венцислав Иванов. Той благодарил на хората за подкрепата, а те го определиха като най-смелия човек и скандираха името му. Имало е и скандирания "Венци кмет!".

Снощи протестът премина без арестувани и ранени. С аплодисменти и приятелско ръкостискане между полицаи и протестиращи приключи недоволство в Габрово в петък вечер. „Взехме решение да свалим каските, щитовете, в знак на толерантност. И да покажем, че ние сме тук, не със сила да налагаме нещо, а просто да възвърнем няма и така свалихме напрежението”, заяви Красимир Добрев, началник на жандармерията.

За напрежението с малцинствените групи, протестиращите обвиниха кмета на града Таня Христова. Поискаха тя да подаде оставка. "Като кмет, оставката ми е в джоба, от първия ден, в който има решение за избора ми”, коментира тя.

Кметицата обясни още, че не е настанявала роми в града. "Внушенията, че в Габрово целенасочено се внасят или привличат роми, е невярно твърдя категорично”, каза още Христова.

Незаконни постройки в града нямало. Разрушавали се само необитаеми сгради. Събарянето на част от тях съвпадна  с началото на протестите в Габрово. "Единствено с цел да не допуснем незаконно настаняване. Нямаме настанени лица в незаконни жилища. Нямаме незаконни жилища”, заяви Христова.

Междувременно хора от ромското население напуснаха домовете си от страх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което се Случи е Отваратително !!! 1000 чървула Срещу Трима Престъпника !!! Не се правете на Космонафти ... Бай *** !!! Всички сте Граждани ... Само че Българина бленува Комунизма когато го Бутаха напред и бутаха Пари който не в Заслужил или Заработил !!! Събудиха ви със Шут в Лицето !!! И ви Изхвърлиха на Шосето !!! Да бъдете прегазени Мъзрливи Предатели Корумпирани и Гнили !!!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли беше ... Айде старата Песен на Нов Глас !!! Три и ... Бай *** ... Изчезва !!!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поводът няма значение.Причината е,че години наред управляващите и *** нпо та обгрижват ромите.За тях няма закони,те могат да бият полицаи,да не плащат ток вода данъци.Да получават помощи от нашите данъци.Да грабят пребиват и убиват невинни старци по селата.Расисти са НПО спрямо българите.Кметицата трябва да си подаде оставката.Традиционно полицаите са пуснали биячите на свобода.В днешно време образованият бял хетеросексуален индивид е най пренебрегван.Ей на нормалните хора им писна .
62
9
 
2
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Това е расистки протест организиран от българките корупмпирани управляващи политици, които за да отклонят ародното внимание от техните претсъпления на корупция злоуптрбие с власт служебно положение и геноцидна политика срещу народа организират комунстичекси фашиски ислямкси и др, расисти, и дори приемат нацистки закони за да ограбят най -бедните от народа - ромите,инвалидите безрабодтни ппенсионери.Така протестиращит съучастват в престъпните дела на разисъм и дикриминаци на политиците-расисти
61
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
пълен с жандармерия да вардят ромите а кои да варди старците по селатапозор
60
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овцете на протест
59
2
 
22
 
! Отговори
Мичева преди 5 години
Браво на балканджийте! Крайно време е да се събудим като общество и искаме промени.Друга алтернатива няма, защото държавата ни си отива!!!
58
1
 
10
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
До ... чудя се международните органи за защита правата на човека, спят лиТези организации защитават ХОРА, не защитават ПРЕСТЪПНИЦИСамо престъпници като БХК, Амалипе, Евророма и т.н. защитават други престъпници!!!
57
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и този протест ще приключи като всички останали. За 30 години се видя, че от българите нищо не става...
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудя се международните органи за защита правата на човека, спят ли
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наблюдаваме поредния театър. 30 години само това гледане - театри.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само гражданин ли? А селяни от околните села нямаше ли?
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега сте се събрали, а къде бяхте, когато пребиваваха съгражданина ви, а смелчаци?
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
очаквам скоро България и в частност Правителството да бъде осъдено в Страсбург за разпалване на етнически напрежение и насаждане на Арсова омраза чрез медиите си
51
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габрово е крепост на ГЕРБТака че си заслужавам 100% съдбата
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сме, силни смеАма само на площадаИначе сте мишки
49
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия са мега зле1000 срещу 3Големи смелчациВидяхме го и отворкотоВ магазина колко бой изядеДруг път няма да се отваря
48
3
 
9
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Обстановката е спокойна, градът е пълен с жандармерия........... Едно време ,,полицейският час'' беше за едни,дойдоха времена да бъде за други.Турчинът гръкът и българинът са го казали много точно. ..интереса,клати феса.
47
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата направиха бизнеси и прогониха народа зад граница с мизерията .. там сега вече българите са още повече и с възможности да ги купят и продадат 100 пъти червените безродни юдаисти.
46
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Вижда се че България ще я има. въпреки генетичната подмяна от векове. Битката е била срещу християните. анадолските и еврейските инвестиции скоро ще се стопят. българите от чужбина вдигнаха вноските си тук с милиарди и скоро ще са тук за ревизия и отчет и ресто.