Фин прах от африканските пустини минава над България

В следващите дни концентрацията ще се увеличи
18 май 2019 12:52, Анисия Иванова
16
Фин прах от африканските пустини минава над България
Архив: Булфото

Атмосферата над страната ни от няколко дни е наситена с прах от пустините на Северна Африка, показват данните на Гръцката метеорологична служба.

Облакът от фин пясък е обхванал България, Сърбия, Гърция и други балкански държави. В следващите дни концентрацията ще се увеличи, а обхватът на запрашената територия ще се разшири на север чак до Полша и Германия, както и на североизток към Украйна.

Прогнозата е облакът да се оттегли след 23 май, предава Нова тв.

На този етап станциите за измерване на чистотата на въздуха на Изпълнителната агенция по околна среда у нас не отчитат опасни стойности на фините прахови частици. Въпреки това, видимостта е намалена. По равните открити повърхности се вижда прах, а ако завали, дъждът ще е кален.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
До 14 коментар преди 4 години
Явно не си запознат с тематиката и не си гледал видеа от цяла Европа и света ,че CHEMTRAILS-а са ИСТИНА ! И до преди няколко десетки години ги нямаше никъде ! Всичко което пръскат над вас ще унищожи лека полека водните запаси (ще бъдат замърсени с химикали) , както и почвата от която почти нищо няма да може да се отглежда освен GMO продукти и т.н. . Пък ти си пиши ,че всичко е измислица като някоя тиква ! 2019 сме има интернет и хората ако потърся ще намерят истината .
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СуекаНе се ли надценяваш, като си мислиш, че някой ще хаби пари да те пръска с нещо?От какви болести си се разболял повече?
13
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 4 години
Каде са зелените да сложат филтри както на комините с европеиски пари
12
2
 
2
 
! Отговори
Гюзел Ханъм преди 4 години
Подготвят овчето стадо да свиква със отровите - то не бяха кемтрейли и секакви други ***. Сега и да пръскат със злато на никой не му пука.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не било фин пясък. Най би бил едър пърхот . И акари от тупани *** и чаршави.
10
4
 
10
 
! Отговори
от мен преди 4 години
...до Суека : Не си ли се замислял какво папкаш от BilLidLand ?! А, и незабравяй да си сложиш новата алуминиева тенджера на главата ...за да не те "хаарпират" !
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има два сезона: кален и прашен
8
2
 
19
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Стара *** поличба: "Ако самолетите летят ниско и оставят следи, ще вали прах от Сахара." :))То и преди 3 седмици като беше студено и духаше северозападен вятър пак ни валя кал от Сахара, само дето тя се падаше май на юг, нали?Останаха ли *** да вярват още на масмедите?
7
8
 
19
 
! Отговори
Суека преди 4 години
А дали не е този "прах" от chemtrails-а който го правят от години !? Как точно от както има chemtrails И над България всяка година има все повече "нови" болести , усложнения , увреждания , увредена почва и продукция , починали хора и т.н. !?
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финият прах е от софийските строежи и от камионите кръстосващи денонощно и разнасящи кал по улиците. Гражданите и те спомагат паркирайки по малкото останали зелени площи, превръщайки го в кални.
5
3
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
С оглед на допълнителното замърсяване на въздуха с фини прахови частици предлагам като най-удобно в момента "борейки" се със замърсяването да се вдигне отново данъка на старите автомобили.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За България . Всеки я минава,като африкански пясък отгоре.
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците товареха африканци на кораби за работна ръка, а ние не щем. На крака ни идват хората.
2
4
 
25
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Първо идват африканците, после и пясъка.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нас остана само пепеля.