Созопол, слънце, гледка... А над залива катун! Роми превзеха "Мечките"

Катунът ще бъде премахнат, уточниха от общината
29 май 2019 08:55, Петя Славова
80

Жители на Созопол алармираха, че над 30 роми са се настанили в местността "Мечките", откъдето се открива прекрасна гледка към залива. Местните се оплакват от неприятната миризма и дима от огньовете, които се палят вечер.

Сигналът до полицията е подала Мария Найденова, след като вече месец ромите живеят буквално до къщите, необезпокоявани от никого.

"Разбирам, не се оплакваме от кражби, но цялата тази работа е неправомерна. Не може едни да плащаме данъци, а други да не правят нищо, да си живеят и да си хвърлят боклуци, където искат", казва тя пред Bulgaria ON AIR.

Точно това е пътят, който минава от къщите към плажа. Хората недоволстват, че всички виждат тази мизерия, има и кучета, туристите също виждат всичко това.

От Община Созопол увериха, че са предприети мерки и катунът ще бъде премахнат. "До края на седмицата ще освободят и ще ни уведомят за да изчистим боклуците", обясняват от там.

В началото на летния сезон роми от вътрешността на страната окупират Черноморието. Повечето от тях се препитават с кражби. От полицията в Бургас успокояват созополчани, че случаят не е такъв. "Мъжете работят строителна дейност, а жените обитават въпросното място с децата", уточниха още от общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59, Аа, не може то така. Необходимо е още време за интегриране. По тия земи са от има-няма едва 500-600г. Иначе трябва да се последва примера на една страна (с 326 резервата) и израза на националния им герой ген.Шеридън.
58
2
 
10
 
! Отговори
Лъжци нагли! преди 4 години
В какво строителство работят, нали точно от общината са издали строителна забрана за летните месеци? Едните лъжат, другите мажат; едните крадат на дребно, другите на едро, че се и защитават взаимно!!!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горките хора
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо БелобрадиИ преди 1990 г., когато пътуваш с влак западно от София, от ромските бордеи,отстрани към ж.п. линията имаше натрупани "водопади" от отпадъци.И тогава ромските деца се забавляваха, като хвърляха камъни по минаващите влакове, вследствие на което имаше и ранени пътници. Ако си спомняш, тогава разбрахме и за един смъртен случай вследствие на такъв камък.Затова казвам, вместо да им търпят незаконните градежи, да ги настаняват там, където за тях има поминък - на село!
55
1
 
8
 
! Отговори
Какво пречи преди 4 години
на местната община да наложи глоба за създадената мръсотия и, ако кажат, че са социално слаби и нямат пари да я платят, да бъдат задължени да почистят чрез собствен труд?В деня, в който ние доброволно излязохме на квартални бригади за пролетно почистване на София, вечерта бе показан репортаж, как с наши пари е организирано разчистване на незаконните сметища в ромските гета. Самите роми стояха с ръце в джобовете да гледат сеир, или цъкаха семки, плюейки люспите по току що почистените терени!
54
1
 
8
 
! Отговори
Като Фандъкова ли? преди 4 години
И тя преди няколко години изчисти незаконно и безотговорно създадените сметища в ромските гета на София! Финансира това с парите на данъкоплатците, които в същия ден бяха излезли на доброволни начала да почистят собствените си квартали от случайни ***, хвърляни преди всичко от гости на столицата (защото ние ползваме контейнерите и лично се справяме с новите "софиянци", които се опитват да си хвърлят *** от балконите).След като ромките бездействат, защо сами не си почистят ***?!?!
53
1
 
7
 
! Отговори
Който иска да живее преди 4 години
като номад на катун, да си ходи в Индия. В България от доста векове насам се е наложила традицията на уседналия живот.И не забравяйте! От древни времена номадите се препитават не само чрез скотовъдство, лов и война, а главно чрез грабеж!Уседналите племена практикуват земеделие, но също и много повече занаяти и изкуства, в сравнение с номадите.Затова е различен характерът и манталитетът на едните и на другите. Сред населението на Бг единствено ромите са запазили номадския си манталитет.
52
1
 
5
 
! Отговори
Да не се подмайват преди 4 години
депутатите, а да гласуват осъвременен, смислен закон против скитничеството, а също и срещу безделничеството от страна на хора, които нямат от какво да се издържат, освен от труд, ако практикуват такъв.Който е бездомен и безработен, да бъде настаняван там, където за него може да се намери работа. Това не означава закрепостяване чрез жителство. Всеки да може да отсяда където иска и за колкото време иска, но само ако може да се издържа там.Стига вече здрави, млади да вегетират на социални помощи!
51
8
 
5
 
! Отговори
читател преди 4 години
До Привет АнталияТочно така!аз пък отдавна съм хвърлил котва в северна Гърция.От София -330км.От Благоевград на юг Черно море го знаят само на карта.То е за руски пиянки, български цига-ни и пияндета на соц. помощи от ЕС.
50
5
 
8
 
! Отговори
Привет Анталия преди 4 години
Слънчева Турция ме зове много яко.Качествена и богата храна,готини украинки,усмихнати служители,качествен алкохол на корем,чисто море и т.н. Почивам в чужбина и въобще не ме интересува нищо.
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо ще им чистите ***?.Ама ти си мислиш, че някой ще почисти ли? Виждал ли си какво е зад блоковете в които живеят само българи?
48
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно е решението - всичките в пещите и оттам през комина. Интеграция ли?! .Ако на времето и Византия мислеше така сега тебе нямаше да те има
47
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали герберастките крадци приеха закон за дивото къмпингуване, или той важи само за хора.
46
2
 
5
 
! Отговори
еми преди 4 години
еми като работят дайте им една панелка 10000 празни панелки има, да пътуват и да работят
45
9
 
18
 
! Отговори
dar преди 4 години
Слънчева Гърция ме зове отново. О нещастно българско ***, почивай в мир. Хубаво беше ама преди много години , минимум 10-тарка.
44
2
 
44
 
! Отговори
Сопа преди 4 години
А защо ще им чистите ***?Ако са българи ще ги глобите нали?Интеграция ли?
43
20
 
5
 
! Отговори
Шопенхауер преди 4 години
Когато им работиха евтино и без никакви документи и здравни беше ок,сега спират строежите за сезона и им замириса....Бедните морски душички невинни мухахахаха
42
1
 
23
 
! Отговори
Социопат преди 4 години
До ЦиникМестен строителен бизнясмен с връзки в общината,който не иска да плаща за спане,осигоровки и здравни на работниците в строежа си им е казал ей тука ше спите гледката е шукаритетна....
41
3
 
6
 
! Отговори
Red wine преди 4 години
А за кучетата да дойде Явор Гечев и да ги прибере! Какво чака? Да стават някое кученце ли?
40
2
 
56
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Дали съм разбрал правилно - ако маам с мистрията - мога да си избера на кой плаж да изкарам лятото? Или - не? Ромското безобразие и своеволия - вече не знаят граници!