Майка на дете с увреждания - жертва на присмех от общинари?

Обиждали я по време на общинско събрание във Варна
30 юни 2019 09:51, Петя Славова
85
Майка на дете с увреждания - жертва на присмех от общинари?
Снимка: Кадър, Нова тв

Майка на две деца, едното от които - с увреждания, твърди че е станала обект на грубо отношение от страна на общински съветник от Варна. Случката се разиграва по време на сесия на Общинския съвет в морската столица на 27 юни, където жената настоява да бъде настанена в общинско жилище.

Калинка Димитрова разказа пред Нова тв, че е била грубо обиждана и заплашвана със саморазправа от общинаря Димитър Карбов. В крайна сметка жената била изведена от залата с полиция.

Жената попада съвсем случайно на общинския съвет с дъщеря си. Дошла да поиска формуляр и решава да посети срещата, защото е свободна за граждани. Жената се поинтересувала от казус за общинско жилище, за което от 2011 г. пуска молба и се е обърнала към всички възможни институции, но все още няма отговор.

Тя попитала защо почти 10 години няма отговор, а общинските съветници й се подиграли като й обяснили, че тук не раздават жилища. Жената обясни, че Карбов й направил забележка за облеклото и я попитал няма ли огледало в дома си.

Самият Карбов отрича подобно нещо да се е случвало и твърди, че не познава Димитрова и определил случката като политическа нападка. Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов пък заявява, че е  имало размяна на реплики между Калинка и Карбов, но не чул точно какви.

Друг общински съветник - Любомир Роев, потвърди, че е станал свидетел на разпра и е чул обидни квалификации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Общинските съветници не са служители в общината. Те са политици на местно ниво, които се издигат от политически партии и за които се гласува на избори. Затова и на общинския съвет му казват местен парламент. А именно в общиникия съвет се гласува разпореждането с общинска собственост, каквото е и отдаването под наем. Там гласуват и ако искаш някаква общинска помощ. Служител, който работи в община е съвсем друго.
32
19
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Жената съвсем случайно влязла, съвсем случайно била с дъщеря си, съвсем случайно попаднала на Карбов, съвсем случайн се скарала с него, съвсем случайно това стигнало до медиите....
31
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте дрънкали глупости - политикът това, политикът онова. Общинският съветник не е политик, а служител в общината и се занимава със съвсем конкретни неща, общинското заседание не е партийна сбирка в кварталния клуб.
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карбов къде ти е ОСТАВКАТА?!Когато се облечете във власт и пари, ставате по-дебелокожи и от индийски слон, ама като усетите че може да изхвърчите от сладкия ви пост, ставате по-хрисими и от ангел!За проблемите на хората не давате пукната пара, ама за поста сте загрижени със сигурност
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общинският съветник е политик, избран на общински избори.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25 Гражданите имат право да присъстват на откритите заседания на Общинския съвет и на неговите комисии.
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте дрънкали глупости - политикът това, политикът онова. Общинският съветник не е политик, а служител в общината и се занимава със съвсем конкретни неща, общинското заседание не е партийна сбирка в кварталния клуб.
26
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Чета коментарите Ви и установявам, че не малка част оневиняват постъпката на общинарите, защото родителите се държели грубо.Пожелавам им да не попадат в такава ситуация. На мен ми се случва постоянно държ. служители да се държат невъзпитано, да не са компетентни по въпроси по които трябва да са, да ги марзи и то за някакви административни услуги и ми е трудно да си здържам нервите! А какво ли е да се бориш за живота на детето си и да се сблъскваш със същото безхаберие! Горките родители, българи
25
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитам 100 нахранени здрави деца с обезпечено висококачествено образование вместо това на едно дете с увреждания да му се удължи живота с 1 година.
24
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че някой е родител на дете с увреждания, означава ли че може да си влиза където реши и да си приказва каквото му скимне? Явно дамата се е държала предизвикателно и на някой от *** общински съветници не са му издържали нервите. От друга страна явно и на жената и е писнало от постоянното разкатаване от чиновниците и се е назлобила.Или и дават жилище или и отказват. За 10 години размотаване и аз бих влязъл на заседание на общината и бих се развикал.
23
2
 
25
 
! Отговори
Maris преди 4 години
В главите на българските политици е мисълта само и единствено за парите , и то не за кои , а за огромните пари !!!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Gorskio n11: Аз ако бях роден в Бангладеш също щях да искам да дойда в Европа. Разбира де когато човек сам е изтеглил късата клечка иска някой да му помогне. Въпросът е дали има смисъл за обществото като цяло. Единствената причина сега да помагаме на хората с увреждания е, че при размера на обществото разходите не са чааак толкова големи. Ако ни струваха по 20 милиарда на година щяхме да ги пратим на ...
21
4
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Имайки предвид минималното ниво на възпитание на българският народ ,няма как да се изненадвам от постъпката на общинарите,особено на онези от ГЕРБ ,които като правило са еманация на простащината и наглостта.Не бих казал,че и другите правят някакво голямо изключението.Ширещата се корупция и безнаказаност създава чувство на величие и на недосегаемост,както и някакво лъжливо чувство за изключителност но собствените им персони ,съчетана по изкривен начин със сервилност пред висше стоящите
20
2
 
20
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Хора, не разбрахте ли, че управляващите нямат страх и не им дреме за вас? Поне докато не се сплотите и не ги вдигнете на вилите...
19
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
Повечето от държавниците са се помислили за по-умни, по-важни, по- по- най! По делата им ще ги познаете - много са зле. Най-добри са на масата - дай им банкети да правят - селяндурско-ориенталски. Самозабравили се ***. Тяхната работа - пази Боже сляпо да прогледне!
18
0
 
25
 
! Отговори
Ментал преди 4 години
Държавната администрация е социално подпомагане за ментално и интелектуално ограничени индивиди (партийни ***), които иначе не биха успяли да си намерят дори и нископлатена работа в частния сектор.
17
15
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От статията не става ясно за чий... интерес калинката иска общинско жилище.
16
0
 
29
 
! Отговори
Политиците преди 4 години
Се самозабравиха. Те мразят "електората". Работят само за себе си.
15
3
 
6
 
! Отговори
До 10ти коментар. преди 4 години
Коментар n:10.Анонимен Онанист такъв...Не говори, за клечки,кибрити,запалки и прочее...Не си наясно с нещата,още по малко със собствения си дребен и невзрачен животец.Нарича се толерантност,която твоята главица не би видяла.Топ моделче,помагай, ако можеш,но и не пречи.
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че над 90% от вродените увреждания са резултат на междуроднински кръвосмешения,алкохолизъм и наркомания.само по малко от 5% се държат на генетична несъвместимост,която най често идва от междуроднински връзки в предходни поколения.