Туризмът ни е на автопилот и това води до отлив на летуващи

На места се наблюдава спад с около 15% спрямо 2018 г.
2 юли 2019 12:35, Екип на Bloomberg
270
Туризмът ни е на автопилот и това води до отлив на летуващи
Снимка: Булфото, архив

Летният туристически сезон у нас започва с някои доста лоши резултати, сред които личи 15% отлив на летуващи в немалка част от курортите ни спрямо миналата година. Този проблем се дължи на факта, че туризмът ни е пуснат на автопилот от доста дълго време насам, каза Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това лято определено имаме спада в туризма за момента. При някои пазари - до около 15%, при други имаме увеличение. Не стартирахме добре. Можем да очакваме ръст в туризма в градска среда, както и в балнео, СПА и уeлнес туризма, но за стандартния туризъм през лятото - определено не. Наблюдава се хаос и липса на устойчиво развитие. Туризмът е пуснат на автопилот“, коментира Занков.

Качеството и цените на продукта, които хората получават, трябва да са съизмерими. На остров Миконос се срещат плажове с 50 евро такса, но туристите получават съответните условия от концесионерите на въпросната ивица, допълва експертът.

Съседна Турция от друга страна овладя проблемите си с атентатите и с оглед евтината лира създава отлични предпоставки за силен сезон. За България страната се рекламира като най-добрата ол инклузив дестинация и това е видно, че работи.

Цялото интервю с Константин Занков може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
9
 
! Отговори
до Ф.С.В преди 4 години
на Лимена дори гърците от Кавала годят през уикенда и правят задръстване на ферибота, хубаво местенце, и дори да не знаеш дума на гръцки може да се разбереш а български с персонала там :-)
167
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Бях на Тасос преди седмица- на Лименас- на плажът шезлонгите са-поръчваш си на сервитьорка каквото и да е-и тя ти го носи на масичка до шезлонга-бира 3евро -кафе 2.50евро-безплатна минерална вода и КРАЙ!-повече не те занимава с нищо! В таверните- обслужване на високо ниво- само си вдигам пръста и сервитьорите тичат!-калмари голяма порция пане- 9евро- октопод на скара с марината сос и зеленчуци на грил 10,50 евро Салата риба тон с бейби спанак и домати чери -9 евро- огромна е! с много риба !
166
2
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Срледващата година не 15 а 150 % спад да има ! Пожелание от сърце !
165
1
 
20
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
ДЬРЖАВА НА КРАДЛИВИ ИЗМАМНИЦИ И ДОЛНИ МЬСТИИ.
164
0
 
15
 
! Отговори
Ейййй.... преди 4 години
.... Вече не мога да спя заради тоя спад в туризма, бе..... Хахахааааа
163
6
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Туризмът и както всичко останало е на мутропилот, докато ни управлява мутренската партия ГЕРБ на тази територия нищо хубаво няма да се случи. На глупаците гласували за ГЕРБ честито увеличение на ток и всичко останало.
162
2
 
40
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Ето как всичко си идва на мястото.Както избягаха читавите и работливи хора,да не говорим за квалифицираните,така избягаха и туристите.От селски бекове бизнесмени не става,освен *** мутри
161
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лакоми бизнесмени държат цени за чадъри и шезлонзи като на френската ревиера в същото време наемат роби от Молдова да им работят за без пари. На Несебър не познават парите 10 лева за паркинг и 29 за чадър. В същото време в Гърция чадър срещу бира.
160
0
 
20
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Е, беше време да се наиграят.хак да им е.време е вече да помислим за природата
159
0
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Капан за ***, които с радост влизат в него и няма лошо, просто стръвта е вмирисана и негодна за нищо.!.
158
2
 
16
 
! Отговори
ново време-нови хора преди 4 години
До АнонименКонфискация на имущество, авоарите и фирмите н чужбина!Никакви пенсии и ръководни длъжностши на шумкарски деца и внуци.Лустрация та БКП и ДС!През турско сме учели в мужбина! 160 лекари в Истанбул са били само българи!!!
157
0
 
18
 
! Отговори
Така е преди 4 години
на големия бизнесмен Домусчиев директно му вляха едни пари. Щто е голем.
156
25
 
16
 
! Отговори
az преди 4 години
Какво се радвате бе? Нямате ли достатъчно акъл, да се сетите, че като стане съвсем зле по Черноморието държавата ще почне да отпуска субсидия на хотелчетата (уж да развиват туризма, разбираш ли). Да не мислите, че ще се минат. Както има субсидии да пълнят гушата на земеделските бизнесменчета, така ще има и за Черноморските. То бива да не разбирате как се въртят нещата от живота, ама чак пък толкова? Нали знаете, който се смее последен се смее най-добре.
155
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спокойно и по-зле ще стане...с такъв министър толкова
154
9
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
а ми ти си купи мАсквич и ги докарай с тях на слънчака! компенсирай ги! купи си рашки айфон ...
153
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посолството на САЩ назначава негодници и корумпета за колониална администрация.
152
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
hahaha...40 leva za dva shezlonga i edin chadar....do fekalnoto more....hahaha
151
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВАТА НИ Е НА АВТОПИЛОТ. НЕ МОЖЕ ДА ОБИЖДАТЕ РАШКИТЕ КАТО ЗИМАТЕ САМОЛЕТИ ОТ АМЕРИКА И ДА ИСКАТЕ ДА ВИ ИДВАТ НА ЧЕРНОМОРИЕТО, НЯМА КАК
150
1
 
10
 
! Отговори
ИНЖ. преди 4 години
ДНЕС, РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ, ВИЖТЕ МИ ЛАКОВЕТЕ! ХОРАТА ИСКАТ ЗА ИНДУСТРИЯ ДДА ЧЕТЕМ, СТИГА С ПЕЩЕРНИ ОТРАСЛИ!
149
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бг-черноморието ще ходят само бедни туристи от селата и бедни туристи от Европа със социалните си помощи платили олинклузив.За платежоспособни туристи кафявоморието вече не е дестинация.На всеки който кацне във Варна или Бургас на летището ще им раздават таблетки''Глупедиум'' за да не седят на тоалетната чиния в стаята и да им дойде акъла къде отиват и защо си го причиняват!