Институциите в Сливен: Всява се паника сред ромите

Социалните нямат планове да отнемат деца
7 окт 2019 18:00, Павел Гълъбов
55
Институциите в Сливен: Всява се паника сред ромите

"Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ и Агенцията за социално подпомагане /АСП/ категорично опровергават разпространената дезинформация сред семейства в Сливен, Ямбол, Карнобат, че "децата им ще бъдат отнети", заявяват двете институции в позиция до медиите.

Още по темата

"Бихме искали да успокоим всички родители, че дирекциите "Социално подпомагане" и отделите "Закрила на детето" не планират такива действия. Призоваваме всички семейства да не се поддават на провокации, които целят всяване на страх и паника", посочват от МТСП и АСП.

В позицията се припомня, че предприемането на временна мярка за закрила "настаняване на дете извън семейството" се налага единствено с решение на съда, при това само при изрични основания, определени в Закона за закрила на детето. В законодателството, което ще влезе в сила от 1 януари 2020 г., не се предвижда промяна на този принцип, заявяват още от социалното министерство, пише БТА.

"Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите - местните дирекции "Социално подпомагане" и отделите "Закрила на детето", училищата, регионалните управления на образованието и структурите на МВР", се казва в позицията.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
до герберастките кал преди 1 година
Ако стане така че герберастките калинки ми вземат детето по някаква джендърска причина, намирам си калашник 7,62 + няколко пълнителя + доста патрони и ще им дойда на гости в софия! ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИжте - акос е стигне до отнемане, помощите са изгорели. Обяснете им го, па вижте, дали половината няма да вдигнат ръце и да кажат "ааа батееее, зимайти гу тугааа".
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според карбовски, а на него някакси по- му вярвам,отколкото на бтв-то, не е фалшива новината.
40
0
 
7
 
! Отговори
преди 1 година
Социалните или не могат да мислят или се правят на ощипани. Което и да е не им помага. Лъжите още по - малко.
39
0
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 1 година
Тия трябва да се прекръстят наДържавна агенция за отвличане на деца
38
0
 
16
 
! Отговори
Владислав преди 1 година
Социалните не търсят и не взимат *** деца.Само бели.Ромските ги търсят само от училище, защото субсидията за училището зависи от броя деца.Затова и социалните работят в услуга на ромите, но не и на родителите на бели деца
37
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 1 година
Тук резултате се очакваше да е друг! -:) Ако това касаеше българските деца.Пръста си нямаше да си мръднат родителите! Гаранция! За пореден път р о м и т е .Да не кажа друго.Ни доказаха че са задружни! -:) Евала им правя! Идеята е била явно.Поради факта че ходенето на училище на децата Им е свързано и с помощите нали? А колко от тях им е било нужно само едно "отсъствие" и да са зад борда за помощи? -:) Това май е била идеята.На който и да е той! Така си мисля де! -:)
36
0
 
11
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 1 година
Закона влиза в сила от 2020 година . Но засяга само български деца от няколко месеца до 10 годишна възраст . Не знам защо частни фирми ще взимат само такива деца ?
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите обраха всичко друго. Остана да откраднат децата.
34
0
 
5
 
! Отговори
айде преди 1 година
След такъв смут, да отпрашват към Германия- на спокойствие!
33
0
 
16
 
! Отговори
nik преди 1 година
В Румъния се отнемат деца точно по същи начин по който и в Норвегия. В България си приеха промени в закони и наредбички, с които точно приемат стратегията. Невярващите, може да се запознаете с Държавен Вестник. Освен там да са започнали да публимуват фалшиви новини, не се сещам за друга причина да има все още невярващи. Също така, интересно защо министър Петков и разни соц работници не излизат лице в лице с юристи и хора запознати в основи с проблема.
32
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Те пък като са се паникьосали ама, ти да видиш . Чакат да видят кой ще ги успокои с по 50 лева по изборите.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре пускам телефонна измама за роми - отнемат ви децата и трябва да платите пари, оставете ги до кофите за буклук.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой полуграмотен ром чел недочел и решава че ще му вземат занаята, тоест децата на които гръб щърби държавата за детски и помощи. Рома изпада в луда паника. Край на историята но се иска малко ум да ги видиш нещата.
29
2
 
19
 
! Отговори
Пенка преди 1 година
До АнонименНай-големите противници на този опасен закон са родителите. Без разлика от етнос! Това е съвременният вариант на Кръвния данък! Виж как се прилага това в Румъния. Влизат в къщата ти без предизвестие, по анонимен сигнал (подаден най-често от кандидат-осиновителите), вземат детето ти - ако е беличко, русичко, синеоко най-добре - и след 1 час вече е извън България в страна от ЕС. И никога повече няма да го видиш! Това е Барневернет!
28
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
ха-ха, ееее не е лесно да си ***, ето един пример как неграмотният човек се манипулира. това да не е някакъв социален експеримент или скрита камера, нямам думи ...
27
0
 
20
 
! Отговори
мишо бирочето преди 1 година
агенциите ще взимат само бели дечица от по бедни семейства. на "***" им е прецакан гена, имат дебилни хромозоми и за това са получиляциполушебеци. никой нема да иска дробче или бъбрече от мамунци или па да осинови потенциален убиец и крадец било то и за сексуални удоволствия. спете овчици.
26
0
 
7
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Ми да пускаме и други слухове тогава !!!
25
7
 
3
 
! Отговори
F5 преди 1 година
Бой и по мобилните оператори, манипулиращи телефонни разговори, а по-новите телефони се и хакват, само си перат парите, тикквата виновен. И скайповете манипулират, слагайте си някакъв друг файъруолл, не уиндоуски, за да може да си чатите, но и от двете страни.
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите противници на стратегията за развитието на децата са ромите понеже си мислят че ще им ги отнемат.