Медицински сестри от Варна отново излязоха на протест

Те искат увеличение на заплатите и по-добри условия на труд
12 окт 2019 21:05, Красимир Ангелов
27

Пореден протест на медицински работници се състоя във Варна. Медицински сестри, пациенти и работници от други сектори събраха над хиляда подписа под искането си да увеличат заплатите и да се подобрят условията на работа в сферата на здравеопазването.

Протестиращите се обявиха и за премахване на търговските дружества в сектора във Варна. Инициативата започна миналата неделя, а днес за втори път се събираха подписи в центъра на града, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри от Варна настояват общините да имат възможност да дофинансират заплатите, а Колективния трудов договор да обхване всички лечебни заведения.

Според тях има и огромен проблем с липсата на персонал във всички лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Е че пак обещават от бюджета двойно увеличение за учителите и ще го дадат... добре НО само те ли ядат и имат семейства ами другите да ядат ряпа така ли. Кога се разболее някой къде отива за добро или лошо питам къде... Някои пишат за лошото отношение вярно е така е НО с тия мизерни заплати всичко качествено бяга навън разберете че и по зле ще става.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 По света мед. сестри няма нито в училище, нито в градините, нито в яслите. Но за разлика от България има истинска спешна помощ. Децата се гледат от квалифицирани педагози, а при нужда идва хеликоптер за минути. Какво като има сестра в училището, детенцето със сърдечен пристъп дори и след идването на разпадащата се линейка си отиде. Моделът е толкова остарял, че и още 10 000 сестри да има, какво от това.
16
2
 
5
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
Дано да няма някои сестри от инфекциозното във Варна, че каквито чудесии и некадърност видях там, като взема една гьостерица.
15
3
 
6
 
! Отговори
Западните Балкани преди 4 години
Трябва и хората да помислят да подкрепят сестрите. Искат ли да ги лекуват лекари с 800 лева заплата и сестри със 600? В правителствена болница какви са заплатите?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните три години всички цени скочиха почти двойно. Доходите се повишиха минимално. Не разбирам как все още търпим това управление. Аз оцелявам, защото си докарвам странични доходи. Ако разчитах на заплата, през зимата само сметките не мога да покрия.
13
6
 
9
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
До 12.засрами се срам и позор откъде тази злоба ела само на едно 12 часово дежурство в интензивно отделение и тогава пиши глупости
12
5
 
10
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Геноцид Над мед сестрите
11
10
 
13
 
! Отговори
пациент преди 4 години
направиха поликлиники и болници търговски дружества, видяха че лапачката е малко и сега ревът да няма търговски дружества. искат отново на сигурна държавна хранилка! никакви пари за тия, кой колкото си заработи, нали сте търговци!
10
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедни, пък всичките накичени със златни пръстени у обици.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти.
8
4
 
21
 
! Отговори
13 преди 4 години
Хемус е почти готов, строим заводи.
7
2
 
22
 
! Отговори
опра вия преди 4 години
държавата ако не се стегне отсега след неколко години ще закъса и щ еима недостиг на всичко за висчки...сгеа вски с еоправя сам тогава ще бъде много по трудно
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сестрите от другите градове къде са?Гербавите мошенгии трябва да се притискат с масовост,пък и моментът е доста подходящ!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da im plastat v zlato i diamanti te nai obichat... :-)
4
14
 
32
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Заслужават. Наистина им е тежка работата.
3
5
 
7
 
! Отговори
Другият вариант преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙКой вариант на Хипократовата клетва?Оня, оеязаният, от комунистическо време ли?
2
8
 
6
 
! Отговори
Сандокан Сандански преди 4 години
До 1, оплаквайте се на Хипократ,той вече не дава заплати. Тези пак ще се съгласят и за най дребното.
1
13
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
а хипократовата клетва гдее нямаш ли пари си до там