На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Русенци пък плащат под средните цени за страната
Обновена: 28 дек 2019 09:13 | 28 дек 2019 07:46,
115
На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Най-евтини горива у нас зареждат в Русе, където за литър бензин на колонката искат по 2,18 лева, или малко над 4 стотинки по-евтино от средното.  Дизелът е за 2,22 лв. за литъра, което е с 6 стотинки по-евтино от средната цена за страната. За газ пък русенци дават по 0.92 лв./л, пише "Труд".

В края на годината средните цени за страната са 2,22 лв. за литър бензин, 2,28 лв./л за дизел и 0,95 лв./л за пропан-бутан, сочат данни от Fuelo.net.

Още по темата


Най-бедният регион плаща най-много

Най-бедният регион у нас - Северозападният, води негативната класация. Във Видин, Враца и Монтана карат с едни от най-скъпите горива - с 3 стотинки по-скъпо за литър над средната цена. Подобна сума виждат на колонките и кюстендилци.

На второ място за достъпност в класацията е Пловдив, където литър бензин струва 2,18 лв. (-4 ст.), дизелът се продава по 2,22 лв./л (-6 ст.), а пропан-бутанът – по 0,93 лв. (-2 ст.). С пет стотинки е по-ниска цената на нафтата на бензиностанциите във Велико Търново (2,23 лв./л), спрямо средната за страната, а пропан-бутанът е с 2 стотинки по-евтин (0,93 лв./л). Литър бензин в града пък е с 4 ст. по-евтин и струва 2,18 лв. за литър.

София е на заветното десето място в класацията с цени от 2,20 лв./л бензин (-2 ст.), 2,26 лв. за литър нафта (-2 ст.), а пропан-бутанът се продава по бензиностанциите по 0,94 лв./л (-1 ст.). Най-скъпи са горивата в Кюстендил с надценка над средните цени съответно от 3 ст. за литър бензин, който се продава по 2,25 лв./л, с 3 ст. при нафтата (2,31 лв. за литър), и с 4 стотинки по-скъпо при пропан-бутана (0,99 лв. за литър).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
2
 
! Отговори
зуатйеф преди 4 години
устаети го тоя бендзин сия. там диля с ефрейторите от лук ойл. не пада голяма пачка. куртизантки, яхти, махти, на баце се отичитам, на неговите куртизантки като лиле сиската, не остава много за меня. ама виж сега новото бизнесче с боклюка. ново ново колко да е ново, вече пета година горим та пушек се дига. хеххехе усетихте ли шегичката. та не е само италиански отровния ***. от немско де мислите че отделят. иновация е това батенца и безбоклучни зелени заводи у германията. а на грета кредитчета
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Акцизът колко беше?За бензина 71 ст. за литър, но има и ДДС върху акциза и от 71 ст. стават 85,2 ст. за литър бензин.При дизела акцизът е 64,6 ст./л, с ДДС върху акциза става 77,52 ст./л.Твърди се, че акцизът в България е много нисък, за да може Лукойл да си сложи огромна надценка. Твърди се, че в Турция акциза е 1,80 лв./л, а в Гърция 1,50 лв./л
87
3
 
16
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: АНТИДобре, но откъде ще намерим Пиночет?Имаме си вече двама генерали в управлението, и нито един от тях не става за тази работа.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИАнти, кажи, кажи за ДС-то!
85
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Темата за бИнзиня, основна всеки бай *** да се разпали и да остави менталната си диария по темата във всеки един момент на денонощието...
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жони ПешеходецаДа разбирам, че твърдиш, че всеки който кара кола превозва ежедневно "пет сака пълни с дрехи и четири торби буркани"? Дооооообре.
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно,само така в най-бедните региони с най-скъпият бензин!Уж бедни ,а Видин се е задръстил от коли,особенно по празниците.Трябва да им се увеличат данъци!
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИ до неразбралитеНе идвате на морето, щото не искате да пълните гушите на ДС маФиотите !!-- Няма да ходим само на едно и също море като по комунизма. Сега границите са отворени, хората имат пари и пътуват по света и Европа. Демокрация, какво да правиш!
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събраха се двама бивши зКпЧ та да поплачат на раменете си.....единият диФ врачанин а другия някакъФ анти.......срещу какво точно си анти......каскет?
80
3
 
4
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Не идвате на морето, щото не искате да пълните гушите на ДС маФиотите !!
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИТогава остава военен режим Пиночет за българите.---Седи и чакай да се случи и до тогава се оправдавай с ДС. хахаххахаха :)
78
4
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Но имате демокрация и право на гей парад, няма да ревете ;) !!!
77
4
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До човекТогава остава военен режим Пиночет за българите.То и сега сме на финансов режим много години - Валутен борд.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИЗащото живеем в свободна България и имаме право да си избираме къде да ходим на море.
75
3
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 72 (АНТИ)Човече, според мен не си прав, и ще ти обясня защо мисля така:Навремето бях чувал отнякъде, че в китайската армия (може би най-голямата в света по численост?) някакъв войник се провинил - изкарали го пред строя и го осъдили на смърт чрез разстрел. Веднага до него излезли и се наредили още десетина негови другари и те пожелали да бъдат разстреляни - в знак на солидарност!Българинът, твое другарче кога ще се реши на това?Ние не сме азиатци!
74
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кой бетонира златното ни Черноморие ?!Всички свързани с ДС маФията !Що не идвате вече на морето ?Нали нямало ДС ?!
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИАз съм за често прилагане на истински военен режим.След него, по китайския модел на развитие !Ние за друго не ставаме !---Ти за друго не ставаш. Хората стават и за това не искат нито военен режим, нито комунизъм, тук е разликата.
72
2
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До Един от СеверозападаГЕРБ е продължение на кабинета Костов , НДСВ и тройната коалиция!Както и Путин е продължение на кабинета Елцин!Великите и всемогъщи ционистки банки и корпорации завладяха Източна Европа!Новият Сетовен Ред е продължение на ВОСР!А днешните хора сме продължение на ***.йму.нските ни неандерталски прапрапрапрапрапрародители!!!Нищо не идва случайно , всичко е в последствие от нещо преходно!!!Агент Нейтън Барнс!ЦРУ!!!
71
3
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: ха така (номер 59)Е как иначе да бъде? Като внасяме и най-лошите нефт и газ - руските?
70
5
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Един от СеверозападаАз съм за често прилагане на истински военен режим.След него, по китайския модел на развитие !Ние за друго не ставаме !