На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Русенци пък плащат под средните цени за страната
Обновена: 28 дек 2019 09:13 | 28 дек 2019 07:46,
115
На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Най-евтини горива у нас зареждат в Русе, където за литър бензин на колонката искат по 2,18 лева, или малко над 4 стотинки по-евтино от средното.  Дизелът е за 2,22 лв. за литъра, което е с 6 стотинки по-евтино от средната цена за страната. За газ пък русенци дават по 0.92 лв./л, пише "Труд".

В края на годината средните цени за страната са 2,22 лв. за литър бензин, 2,28 лв./л за дизел и 0,95 лв./л за пропан-бутан, сочат данни от Fuelo.net.

Още по темата


Най-бедният регион плаща най-много

Най-бедният регион у нас - Северозападният, води негативната класация. Във Видин, Враца и Монтана карат с едни от най-скъпите горива - с 3 стотинки по-скъпо за литър над средната цена. Подобна сума виждат на колонките и кюстендилци.

На второ място за достъпност в класацията е Пловдив, където литър бензин струва 2,18 лв. (-4 ст.), дизелът се продава по 2,22 лв./л (-6 ст.), а пропан-бутанът – по 0,93 лв. (-2 ст.). С пет стотинки е по-ниска цената на нафтата на бензиностанциите във Велико Търново (2,23 лв./л), спрямо средната за страната, а пропан-бутанът е с 2 стотинки по-евтин (0,93 лв./л). Литър бензин в града пък е с 4 ст. по-евтин и струва 2,18 лв. за литър.

София е на заветното десето място в класацията с цени от 2,20 лв./л бензин (-2 ст.), 2,26 лв. за литър нафта (-2 ст.), а пропан-бутанът се продава по бензиностанциите по 0,94 лв./л (-1 ст.). Най-скъпи са горивата в Кюстендил с надценка над средните цени съответно от 3 ст. за литър бензин, който се продава по 2,25 лв./л, с 3 ст. при нафтата (2,31 лв. за литър), и с 4 стотинки по-скъпо при пропан-бутана (0,99 лв. за литър).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИАбе тука много ДС *** пишат.-По скоро много некадърници на които все някой друг им е виновен.
68
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До АНТИ Напълно прав си!Но, не забравяй, че в най новата ни история, с когото сме се хванали-все сме го предавали.И сме се обръщали срещу него.Така , че вината си е и у нас, още от времето, когато не дадохме коридор на руснаците да летят за бивша Югославия, а американците летяха над нас където си поискат.......
67
4
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Абе тука много ДС *** пишат.
66
1
 
9
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ЧЕРНА ПАНАМЕРАПак се съгласявам.Най евтиното гориво е в САЩ.Когато бях на бригада в Бостън навремето, бензина излизаше към 70 цента литъра, но там нямат акцизи.
65
0
 
8
 
! Отговори
До оня с Панамерата преди 4 години
Ми добре, само що у нас да е левче литъра, а в САЩ - 70 стотинки. Не може ли обратното?
64
0
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Василев, малко пъти съм напълно и безрезервно съгласен с теб, и това е един от тези малко пъти. Но, питам, Герб имаха 10 години да оправят това положение, което описваш, а какво направиха?Натиснаха малките за нивомери и връзка с НАП, хвърлиха хоратамного тари, някои се отказаха даже, а на Нефтохима махнаха въобще измерителните устройства....Какво да говорим повече...Случили са обаче, на овчедушен народ, оскотяващ от мизелрия, но кротък...
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИГовориш ги толкова елементарно, все едно си на кварталния пазар. Не, че ми дреме, оправяй се и си живей със заблудата, че ДС са ти виновни.
62
0
 
10
 
! Отговори
Жони Пешеходеца преди 4 години
До Анонимен 57Искам да те видя как пеша или със градски транспорт носиш/превозваш/ например пет сака пълни със дрехи и четири торби буркани.
61
2
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Когато имаше ДС имаше държава , нямаше мафия, нямаше олигарсия"----------------------------------------------------------------------------------------------------Да, но на ДС ги държаха изкъсо от Русия !Умря Брежнев, помощите ни пресъхнаха.Накрая Горбачов ни ритна, въпреки, че бяхме най-големите руски съюзници !Това чакаха от ДС, събориха бай Тошо, а се разбраха с тези от Запад, да не им търсят сметка за грабежите до днес.Какво не е ясно ?!?!
60
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
На Премиера не му е скъпо, а Тойотата погорва стабилно!
59
0
 
15
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
в САЩ няма акциз и затова е 70ст, тук ако няма ще е 1 лев, а акциза е за да взимате после пари за лозето субсидия, пари да правите на село къща за гости за милиони, пари за разни пътища и селски зали къде в Америка ти дават субсидии и да си правиш селски хотел и да се водиш уж че имаш лозе, къде там изтичат милиарди за глупости, за тия милиарди тук се иска събиране от АКЦИЗ...а всеки може да си позволи с дори с несъществуващата вече 500лв заплата литъра да е ЛЕВЧЕ
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Сега какво се произвежда и изнася?---Това от което има нужда. Щом мислиш, че има ниша в производството и износа, започвай. Нито ДС нито мафията ще те спре. Вече са свободни пазари, земята си е на хората и каквото преценят това гледат и изнасят, а не другарите да им казват на чия земя какво ще се гледа и къде ще се изнася.
57
3
 
11
 
! Отговори
ха така преди 4 години
И най-лошите горива на Балканите....
56
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Големият експерт икономист Иван Костов закопа пазара на горив, след като продаде за жълти стотинки Нефтохим на офшорката Лукойл собственост на Ротшилд!!!А те зсаилиха своето влияние, след като бяха приети редица лобистки закони унищожавайки средните и дребни търговци на горива!!!Агент Ники Барнаби!ЦРУ!!!
55
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Балкански не се научи, че колата НЕ е стока от първа необходимост. На който му е скъпо може да ходи пеша, да кара колело или да ползва градски транспорт. Аз кола нямам например, въпреки, че поне статистически, заплатата ми за нашите стандарти не е никак лоша. Ама друго си е да си гъзар с БМВ на 25 години, хахах
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИ 40 Когато имаше ДС имаше държава , нямаше мафия, нямаше олигарсия, имаше всякаква продукция и промишлена и селско стопанска. Западняците ядеха нашето меса и сирете, плодове и зеленчуци та за вътрешният пазар понякога не оставаше. Отделно пазарите на СССР и арабският свят. Сега какво се произвежда и изнася?
53
2
 
9
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 38 преди 4 години
Ами разбирай, че не момчето, дето пълни резервоарите, а касиерите на бензиностанциите имат по-висока производителност на труда 10 пъти. Все тая, дадох само пример. И за разлика от теб съм зареждал на бензиностанция, на която няма НИКОЙ като персонал-само охранителни камери и плащане с карта. А що се отнася до държавната данъчна политика на Люксембург, напомням ти че в ЕС има ОБЩА данъчна политика. А Люксембург няма дори петролна рафинерия. В Берхем съм зареждал, когато ти си се насирал в гащите.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали като напишете че дизела е 2,18, а аз зареждам на 2,31 лв. Ще станете журналисти
51
3
 
18
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До До оня с ПанамератаСъгласен съм!Водим се най бедната страна в ЕС а ни клатят с цените.Реално погледнато не е толкова скъпо горивото, спрямо стандартите на нормална европейска държава.Обаче има едно обаче и това е качеството.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не махнем акциза?