На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Русенци пък плащат под средните цени за страната
Обновена: 28 дек 2019 09:13 | 28 дек 2019 07:46,
115
На бензиностанцията: Най-бедният регион у нас кара с най-скъпите горива

Най-евтини горива у нас зареждат в Русе, където за литър бензин на колонката искат по 2,18 лева, или малко над 4 стотинки по-евтино от средното.  Дизелът е за 2,22 лв. за литъра, което е с 6 стотинки по-евтино от средната цена за страната. За газ пък русенци дават по 0.92 лв./л, пише "Труд".

В края на годината средните цени за страната са 2,22 лв. за литър бензин, 2,28 лв./л за дизел и 0,95 лв./л за пропан-бутан, сочат данни от Fuelo.net.

Още по темата


Най-бедният регион плаща най-много

Най-бедният регион у нас - Северозападният, води негативната класация. Във Видин, Враца и Монтана карат с едни от най-скъпите горива - с 3 стотинки по-скъпо за литър над средната цена. Подобна сума виждат на колонките и кюстендилци.

На второ място за достъпност в класацията е Пловдив, където литър бензин струва 2,18 лв. (-4 ст.), дизелът се продава по 2,22 лв./л (-6 ст.), а пропан-бутанът – по 0,93 лв. (-2 ст.). С пет стотинки е по-ниска цената на нафтата на бензиностанциите във Велико Търново (2,23 лв./л), спрямо средната за страната, а пропан-бутанът е с 2 стотинки по-евтин (0,93 лв./л). Литър бензин в града пък е с 4 ст. по-евтин и струва 2,18 лв. за литър.

София е на заветното десето място в класацията с цени от 2,20 лв./л бензин (-2 ст.), 2,26 лв. за литър нафта (-2 ст.), а пропан-бутанът се продава по бензиностанциите по 0,94 лв./л (-1 ст.). Най-скъпи са горивата в Кюстендил с надценка над средните цени съответно от 3 ст. за литър бензин, който се продава по 2,25 лв./л, с 3 ст. при нафтата (2,31 лв. за литър), и с 4 стотинки по-скъпо при пропан-бутана (0,99 лв. за литър).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В югоизтока пък са най високи цените на хранителните стоки.Всека седмица нови цени на сирене, месо, и пр.Кой ще ни каже защо е така. Г-да депутати и министри?
48
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Еврейските енергийни корпорации са монополизирали пазара на горива в селската провинция България и безчинстват безнаказано, а правителството и енергийното лобе услужливо проемат закони, които унищожават малките търговци и доставчици на горива от съседни страни!Животът е жесток селяни прости!!!Агент Алвин Бонър!ЦРУ!!!
47
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5хайде да си изберем *** или Бойкикев, тогава заплатата ще скочи до 300 000, както при Виденов, който досега си кротува със стария балтон и с лекцийките за марксизъма-ленинизъма, а сега си купува къща за същата сумичка в Марково.
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИМафия и олигарси има във всяка една държава даже и в такива в които е нямало ДС и комунизъм,. Там кой ги е създал? Докато използваш ДС и комунизма за оправдание, че не можеш да постигнеш нещо ще е така. Все някой друг ще ти е виновен.
45
1
 
20
 
! Отговори
С Т А М А Т преди 4 години
Ако не сте разбрали до сега - от най-бедните се печели най-много и най-добре. В частнос северозападния регион, в частност цените на стоките в България. Така е в демократичните страни. Пример - поискайте оферта за нов автомобил, и бизнесмен да поиска същата оферта, на бизнесмена ще му дадат 20% отстъпка, на вас не!
44
4
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Съвсем нормално е най-бедните, неразвити и без реална конкуренция на пазара на горива, да плащат най-скъпите горива!!!Агент Кейн Монро!ЦРУ!!!
43
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 4 години
Това не е вярно .Бургас е най-далече от завода , за това дизела е 2,31лв/л.
42
4
 
21
 
! Отговори
До оня с Панамерата преди 4 години
Ами в цените на горивата са включени и данъците, вкл. акциз, такси и др. тегоби. Така е навсякъде, вкл. и в САЩ. Въпросът е защо нас ни изгърбват с огромни тегоби, при все че сме най-бедни в ЕС?! Няма нищо лошо и цените на горивата да се повишат, но ПРЕДИ това трябваше да достигнем стандарта на живот, какъвто е в Люксембург, Лихтенщайн и др. европейски отличници. Иначе ще влачим жалко съществуване с ниски доходи и високи цени, с оскотял и дебилен мат'рял и така ще е още много десетилетия...
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако бяхме по-топла страна сигурно щяхме да се дигнем като Хонконг... но тук излезнем ли на улицата ще пукнем от студ от ден първи
40
3
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Лятото газта беше 0.78 предизборно а сега е 0.92 като по нищо не личи цената да се определя от пазар а просто чиста спекулация.Лукойл нефтохимик работи на загуба по документи тогава за какво ни е този завод да трови един черноморски град и заради него да има акциз , да пускат търговците на пазара без акциз и ако лукойл не може да смогне на цена да затварят , докато го има бойко златев ще ни бръсне на сухо
39
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До 39Кой създаде всесилната маФия, превзела страната ?! ДС.Кой създаде олигарсите натрупали крадени милиони ? ДС.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИ до неразбралитеЦял живот ДС са ви виновни. Как веднъж не намерихте вината във вас си самите. ДС и комунизъм няма от 30 години и никога повече няма да се върне. Ако не вярваш излез по улиците и се огледай. Нито някой те гони, нито те преследва, нито те шпионира, нито доносничи за теб. Свърши се, било каквото било. Вече сме свободна европейска държава и това за което си учил и колкото ти са възможностите толкова ще постигнеш.
37
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Трудовак... Пич личи си от километри че не си напускал родното си село. Къде видя на бензиностанция в Люксембург хора които да ти зареждат автомобила(там няма ,освен касиери) В люксембург данъците върху горивата са най ниски от всички страни в Еврозоната.(държавна политика) Не горивата са скъпи ,а заплатите са ниски
36
3
 
13
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Явно сме много богати щом плащаме над 2 лева за литър.Спомням си като ходих до Австрия и заредих там, колата направо мъркаше, прибирам се в БГ и зареждам, колата се мъчи.
35
5
 
3
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
ЦЕНИТЕ СА НИСКИ стига сте ревали, от 2.20 поне 1.15 е акциз за държавата и литъра ти ляга на 1-1.05, то в Америка 1 литър е 45 цента кажи речи 70ст
34
6
 
35
 
! Отговори
Трудовакъ преди 4 години
Цените на горивата не са високи, а просто безумни! Питаха преди време един герберастки министър, защо в Люксембург, където минималната работна заплата е 1800 евра (тогава) цената на дизела е по-ниска от тази в България, а той само мигаше, започна да заеква и да плещи някакви нечленоразделни глупости. И сега положението е същото, само дето МРЗ в Люксембирг е поне 2000 евра. А-ааа, забравих, момчето, дето пълни гориво на колонките има 10 пъти по-голяма производителност на труда там!!? ВЕрвайте ми!
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете *** тос акцис!
32
0
 
11
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
В София вчера заредих на 2.29 дизел, като тази е една от по-евтините бензиностанции.
31
4
 
18
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
ДС никога няма да измрат.Умре бай Тошо, дето те го свалиха, щото искаха да грабят на воля, както и стана !!
30
23
 
3
 
! Отговори
приемете го преди 4 години
В Русия бензина е без пари, що не ходите да зареждате там. Тук е Европа и цените са европейки и за да ни е висок стандарта още нагоре ще вървят.