Нанков: Водата в Перник ще потече през март или чак през май...

Без воден режим ще са в Ботевград, Шумен и Търговище
Обновена: 31 дек 2019 09:55 | 31 дек 2019 09:30, Петя Славова
226
Нанков: Водата в Перник ще потече през март или чак през май...
Снимка: БТА

Няма опасност от въвеждане воден режим в Ботевград, Шумен и Търговище. Това заяви пред Нова тв заместник - министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Още по темата

"Жителите на Ботевград не ги чака бедствено положение. По сегашните разчети има водни количества за около 120 дни в язовир "Бебреш", без да влезе и капка нов приток. Създаден е оперативен щаб, който следи ситуацията на дневна база. При необходимост воден режим би могло да се въведе след три месеца. Няма опасност и за Шумен и Търговище", коментира той.

По думите на Николай Нанков водата в язовир "Тича" ще стигне за минимум 10 месеца. Това показвали разчетите на ВиК  оператора. "Проблемът е във водопровода към Търговище и Шумен", коментира заместник регионалният министър.

В момента около 315 хиляди българи живеят на воден режим. Освен в Перник, такъв има частично в Плевен, в Ловеч и в Севлиево. Според Нанков броят на бедстващите ни сънародници бил по-малък. Той обясни, че в момента загубите на вода в страната са средно 59%. "Много важно е затова темата за инфраструктурата", уточни още Нанков и допълни, че подпочвените води и тяхното ниво и лимити са изключително намалели.

"От чешмите в Перник ще тече чиста питейна вода когато има достатъчно количества в язовир "Студена", които да гарантират дебит на вода. Възможно е такова да има още през март, но реалистично е да говорим за това след пролетното снеготопене през април – май", заключи Николай Нанков.

Преди ден пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов бе заявил, че водният режим в Перник може да бъде отменен до края на месец януари. По думите му, за да се случи това, трябвало в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68Ти си пеУничанин от Банкя...
66
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Истината и кражбата винаги ще изплува!Четете разследването на Григор Симов за какви грандиозни схеми и кражби става въпрос, за какви интереси, и кои олигарси стоят отзад!!!Животът е жесток, Борисов е на колене!!!ГЕРБ са длъжни да подадат оставка!Спиране на Турски поток и АЕЦ Белене!България над всичко!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека ви каза: Няма да има воден режим,защото и вода няма ! Язовирите ще са пълни ако завали сняг, т.е. ако бог даде ??!!Пълни некадърници : Да беше мир,да беше чума, а то управление на ГЕРБ !!!!Оставка и НАРОДЕН СЪД за негодниците !!!!
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом казват, че няма опасност, приготвяйте се за режим. Тия са пълни некадърници и преди някой да каже, БСП по-кадърни ли са, не, и те са пълни некадърници. Всички през последните 30 години се оказаха пълни некадърници. Срам!
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата за Перник март или май, ама коя година?
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"но реалистично е да говорим за това след пролетното снеготопене през април май"За да има снеготопене, трябва да има какво да се снеготопи. Това нещо се нарича сняг, а засега такъв няма.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана сега - главниО пещерняк, намери ли вОда у пещерите ?Или още я търси ?
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички ни е известно,че 59%дето ги водят "ЗАГУБИ" не са загуби а се ползват от индиянците и ние ги плащаме!Отделно кражбите на вода от разни местни феодали!Затваряне на очите да не се вижда проблема не го решава!
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството"Боко 3",умира от шубе,да не се стига до масов воден режим.Не е добре за стабУилността.Дали оперативно интересното лице Нанков лъже-ще се види скоро.Не е нормално,на фона на грандиозните "успехи",нЕкои Ора,вОда да нЕмат в 21 в.За 30 или вече много повече милиона,не знам от къде ще напълнят язовирите.
58
27
 
3
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Ако не беше Борисов Премиер в Перник никога нямаше да има вода. Тръбите на са сменяни от 60 години , а БКП-БСП бяха на власт 50 години Другари, защо не ги сменихте нали милеете за хората. И така както милееха Нинова окраде Държавата и стана милионер както и всички около нея в БСП. Тази партия донесе три национални катастрофи на България и нищо не ме учудва. Боже пази ГЕРБ и Борисов.
57
2
 
18
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Гледам аз внука на Темелко Ненков - кметче на Перник, а па телохранителя на Т.Живков, и агент на ДС-Буда,син на генерал - днес е премиер.Всичко това в 2020г., а не след 1944,при 30години Демокрация в БГ!?Тука е така - нищо не е мръднало от 75години,само бройката в обора от 9мил. е станала под 6милиона,та стриженето и доенето ще го засилват другарите.Вълк не се стриже и дои, а овцата..за нейно добро.Осъзнавате ли кое е единственото Ви спасение, Свободата се взема,тя е винаги на върха на копието.
56
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ ПЕРНИЧАНИ , ЗАЩОТО ТОЧНО ТЕ СИ ИЗБРАХА ГЕРБ КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ И ТО ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ТУР НА МИНАЛИТЕ КМЕТСКИ ИЗБОРИ!КОЛКОТО И БЕДИ ДА ИМ СЕ СТОВАРЯТ СА ИМ МНОГО МАЛКО И ТЕ ДОБРЕ СИ ГО ЗНАЯТ!
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шумен сме следващите. Пълно безхаберие. От изказванията на всички "експерти", разбрах само, че в 21 век, още зависим от случайноста...
54
1
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кой открадна я водата и се хитро скри ?!Други ще го ядат на два ката,без пари !!
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""По думите му, за да се случи това, трябвало в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда." ......... поканете хидроинженера, капацитета на хидрологията, за да Ви каже, че такова количество вода няма от къде да дойде! Градът да готви се за евакуация! В древността селищата когато засе_рат хабитата си, са се премествали на друго място, поради възникване на епидемии! В България първо ще засе_рем градовете си, а после цялата ни държава!
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунист - родина няма и за нищо не е виновен.
51
1
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ ВЧЕРА ГИ ЛЪГА, ЧЕ САМО ЯНУАРИ ЩЕ Е ЗЛЕ СЕГА ТОЯ ГОВОРИ ЗА МАЙ МЕСЕЦ 2021 ГОДИНА!!!ГЕРБ СИНХРОНИЗИРАЙТЕ СИ ЛЪЖИТЕ!
50
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Много важно! Голям праз, че в Перник и другаде си нямат вода! Голям праз, че пенсионерите измират като пилци, с мизерните си пенсии-ако си купи лекарства-умира от недохранване, ако се нахрани-умира от нелечение...!! Важното , че ще си имаме НЯКОГА изтребители за 4-5 милиарда. Нека извънземните ни нападнат нас и северомакедонците, тогава те ще видят "Кон-боб яде ли". Ще ги опукаме!
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН.
48
5
 
10
 
! Отговори
гербер от перник преди 4 години
мене вода ми не требе аз си пием бира и се чешем да му мислат кумунистите