Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС

Искат и регламентиране на бакшиша
20 яну 2020 09:30, Красимир Ангелов
161
Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС
Снимка: Булфото

Хотелиери и ресторантьори обмислят протести с искане ДДС в сектора да бъде намалено на 9%.

Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и областните ръководства се събират във Велико Търново, за да приемат обща петиция и да обявят намеренията си за бъдещи стачни действия, съобщава БНР.

Още по темата
Целта на срещата е да се приеме стратегията за протестни действия на заетите в бранша, съобщи Петър Стефанов - председател на БХРА във Велико Търново. Хотелиерите и ресторантьорите искат ДДС да бъде намален на 9%.

Настояват и за намаляване на административния произвол над малкия и средния бизнес. От БХРА искат и законови промени за регламентиране на бакшиша.

Недоволството се очаква да започне с поставяне на надписи "Протест" на заведенията. След това е възможно и да се стигне до затваряне на заведения за един ден, поясни Петър Стефанов.

Ако и това не даде резултат, от БХРА предвиждат представителите на бранша да се организират в масов протест в София, като може да има и дългосрочно затваряне на обектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Защо само в морето и курортите сте се вторачили , това е сезонна работа и лукс , който няма желание да им "пълни гушите " на нашите "робовладелци" да ходи да пълни гушите на византийците плащайки там двойно и тройно и после да разправя колко по евтино е в Гърция .
46
2
 
10
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Големи бизнесмени са нашите чорбаджии, все искат помощ от държавата.
45
1
 
15
 
! Отговори
Преди беше по-добре! преди 4 години
Да фалират !!Не ми пyка!Не се наядаха ...А хигиената в кухните им = 0.
44
2
 
12
 
! Отговори
ДО 41 преди 4 години
ЕЕ, КАК МИ НАЦЕЛИ МИСЛИТЕ, ТАЯ Г. ТОЧНО ЗА ГЪРЦИЯ СЕ ОГЛЕЖДАМ, МИНАЛАТА БЯХ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ!НА ЧЕРНОМОРИЕТО 2 Г, 3 ЩЕ СТАНАТ, НЕ СЪМ СТЪПВАЛ!ВЪРВИТЕ СЛЕД СЪБИТИЯТА МОМЧЕТА, ЩЕ НИ СЕ МОЛИТЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ...
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и кой ще загуби от затварянето на заведенията? Клиентите предпочитат да се намали данъка върху лекарствата, учебниците и книгите, горивата...
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИ ТО КВО СТАА - ХАЗАРТА И ТУРИЗМА С НИСЪК ДАНЪК, КНИГИ, ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА- С ВИСОК! ПАК ТРЯБВА ДА ЦИТИРАМ ОПАК КРАЙ НА СЛАВЕЙКОВ!
41
13
 
3
 
! Отговори
до разбирачите преди 4 години
Ами ходете в Гърция и Италия бе, от такива клиенти ц.ървули никой не печели , ама там ония със шкембето и бирата с питката ще се бръкне само за бирата 4-5 евро . Мит е че не се плащат осигуровки , просто има много хора , които имат задължения към ЧСИ и сами искат да са без договор и не само в този бизнес . Заплатата на един готвач вече е над 150лв. на ден , няма как да стане със шкембе от 50ст.
40
0
 
9
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Еми да го намалят бе, разликата може да се избие като вдигнем ДДС-то на лекарствата и намалим пенсийте!
39
15
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
А бе , много скачате на ресторантьорите , ама май не ви е ясно за какъв тежък и труден бизнес става въпрос . Всички сте се вторачили в лъскавите перачници , а нормалните кафенета и ресторанчетата за бързо обедно хранене с ниските цени изнемогват . Пиете ГМО-та от вендинг автоматите за 50ст. и искате да ви сервират хубаво кафе в порцелан за същите пари, иначе кафеджиите са изедници и чорбаджии . Българина заслужава да няма никакви заведения като в Сев.Кореа и да ходи на бригади вместо на курорти.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и сега ДДС за нощувка в хотел е 9% и съм сигурен в това защото преди два дена бях командирован в Стара Загора и когато ми дадоха фактура в нея пише 9% ддс.така че за какво протестират?
37
0
 
13
 
! Отговори
Изцяло сив сектор преди 4 години
Ако има някакви изключения, чудя се как оцеляват. Работниците им са без права, които иначе се гарантират от българското и европейско законодателство.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Българското черноморие не съм стъпвал от 10г и така ще си остане. Въобще не ме интересува за тези кръвопийци
35
2
 
15
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Намаление ли ? На хотел и ресторант трябва да се ходи с бейзболна бухалка - още от вратата почваш собственика и след него всички келнери ! Само тогава ще имаме нормални сметки и достъп до тези завдения !!!
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eгати нагляритеСкоро ходих да ям шкембе и един човечец вика, абе вие всеки месец го вдигате ..Беше 3 лева, стана 4 , вече сте го направили 4.50, а все по рядко става.Да фалират всичкитеЕдно шкембе, две питки хляб и бира е 10 лева
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ДДС ТРЯБВА ДА Е 35%.
32
4
 
11
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Тоест, приказките на Тиквата, че сме стабилни и икономиката върви по възходяща линия са били пълна измислица. Иначе що ще искат намаление на ДДС-то? Явно никой не припарва в хотелите и ресторантите. Или българина толкова се е замогнал, че в почивните дни пътува и отсяда в хотели и ресторанти по целия Свят, само не и в България.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички разбраха, че ако събереш 20 души и организираш протест каквото поискаш Бойко ще ти го даде.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле. Уплашиха ни. Как ще продължи живота без кафенета? Ще затворят другия път.
29
0
 
20
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
ДДС на всички храни трябва да е 9 %, не само в хотелиерството.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то за хотелиерите си е 9% бе. Тея май не знаят къде се намират.