Въпреки епидемията: Заведенията във Велико Търново - препълнени

Отменени са културни и спортни мероприятия
24

На фона на грипната епидемия в цялата страна, репортерска проверка на кореспондентите на Bulgaria ON AIR във Велико Търново показа препълнени заведения и търговски центрове. Спазват ли се препоръките на здравните власти?

Въпреки обявената грипна епидемия, топлото и слънчево време масово изкара навън хората във Велико Търново, които не се страхуваха от зараза, а използваха слънчевите лъчи за разходки и срещи по кафенета и ресторанти.

"Грипът е въздушно-капкова инфекция, предава се от човек на човек при близък контакт, контактът обикновено е при някакъв разговор. Това беше и причината да бъдат спрени учебните занятия във всички училища, да се препоръчва ограничаване на всички масови мероприятия", каза директорът на РЗИ - Велико Търново д-р Евгения Недева пред Bulgaria ON AIR.

В най-големия търговски център в старата столица откриваме десетки групи ученици, които по време на грипната ваканция са заменили срещите в класната стая с посещения на магазините и заведенията тук.

Много от децата, които от днес трябва да стоят вкъщи, са в мола заедно с родителите си.

"Не ме притеснява, затова сме и тук, разхождаме се. Мисля, че няма нужда излишна паника да си създаваме и стрес", каза жителка на Велико Търново.

С обявяването на грипна епидемия, освен учебните занятия, са отменени и културни и спортни мероприятия, свижданията и плановите операции в болниците, както и детските и женски консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При частника няма грип. В нашата шивашка фирма сме 80 жени. Коя кихне, коя кашля, ама няма почивен ден или т. н грипна ваканция. За частни такива болести няма. Да му мислят държавните.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли 2012, когато смятаха че света ще загине? Президента тогава седеше в бункер и ни поздравяваше на фона на американска планина. Ние бяхме с приятели и се веселяхме! И тогава посрещнахме края на човечеството подобаващо, и сега ще го посрещнем подобаващо. Който иска да ходи в бункери, да ходи, който иска да се паникьосва-моля, ние пак ще оцелеем на пук на световната истерия. Баз държа, че всичко ще свърши по същия начин по който апокалипсисът през 2012 или 2000 год
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканския селянин както винаги знае повече от всички останали.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипът е една лъжа за наивници. Нормално за сезона заболяване, с което управляващите се заиграват, за да затворят очите на без друго сляпото население.
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяни
12
6
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Има един израз "Пир по време на чума"
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те болярите винаги имат пари!Търновец с фирма по-малка печалба от 100 000лв на година няма!Богати са търновци!
10
1
 
12
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
И днес времето във Велико Търново ще е прекрасно и заведенията и улиците ще са фул с туристи. Хейтърите да си напъхат главите сещате се къде да не ги хваща корона вируса.
9
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
Бедния български изстрадал народец! Смачкан от немотия и безпаричие!
8
5
 
15
 
! Отговори
.. преди 4 години
е не ще четат саитове и ще гледат новини да им говорят само глупости и за вируси и да депресират
7
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво да очакваш от селинджъри който си избират фъфлеща настъпена джапанка за кмет.
6
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На *** му дай да кисне по заведенията, с после защо бил беден.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са колегите! На работа може да се ходи, ама да се пие едно кафе навън на слънце - не! То и друго - да не се ползвало обществен транспорт, пък после - който е с кола - бил замърсявал?! Единственият минус на кафетата по това време е, че не знаеш дали наистина са измили чашите както трябва, или само са ги преплакнали. Защото за вируса това не е достатъчно!
4
4
 
6
 
! Отговори
До5 преди 4 години
Селчо не Ф'ар'фиш!
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От прости Ганчовци какво друго да очакваш.
2
8
 
15
 
! Отговори
р.гечеф преди 4 години
Удар под кръста за Корнелия и йончева
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е човек на крайностите. Последните 30 г съм се нагледал на това. Като дойде (не дай боже) първия болен от корона/или по лошо/ В.Търново ще прилича на Антарктида, а и другите градове де