Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо

Болниците не са място за затваряне и изолиране, а за лекуване
9 мар 2020 17:00,
180
Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо
Снимка: БГНЕС

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Още по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
19
 
! Отговори
Istinata преди 4 години
Това, което никой няма да ви каже е че местата в които има огнища - Ухан, северна Италия и круизните кораби също така ги свързва едно друго паралелно звено - експерименталното пускане на пет джи интернет на честота 60 гигахерца. Научно доказаха, че тези честоти прдотвратяват окисляването на въздуха в алвеолите набелия дроб и водят до симптоми на които сме свидетели-паднали хора, и суха кашлица. Направете раследване за себе си. В останалите части на Китай няма подобна картина като в Ухан. защо?
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нато и САЩ имат военно учение от края на февруари в Полша. Да не тестват биорожие над колонията си Европа?!
130
1
 
6
 
! Отговори
значи игра на думи преди 4 години
излече, че имаме просто нова дефиниция на Леко Болен и Нищо ти Няма - БелоДробна Пневмония!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До а ЧеститоТе тези от СЗО са в играта.
128
0
 
12
 
! Отговори
СПОКО преди 4 години
От всичко което говорят нашите управници и лекари си правя извода ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ..... Този вирус не е опасен ходете на работа плащайте си осигуровките и се забавлявайте....А същевременно изостаналите "икономически" държави въвеждат карантини и строят болници. В един Китай вече на 40 дена 760 000 000 души са под карантина защото този вирус не е опасен и почти няма жертви ... Ако всичко е толкова безопасно защо Китайците решиха да загубят няколко трилиона долара от спряното производство.
127
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ДА, КАК ЩЕ ЛЕЖАТ ХОРАТА В БОЛНИЦИ ДА СЕ ОХАРЧВА ДЪРЖАВАТА. ХОРАТА ТРЯБВА САМО ДА ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, А КАТО СЕ РАЗБОЛЕЯТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ВКЪЩИ КАКТО СИ НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ.
126
1
 
12
 
! Отговори
от 130 продължение преди 4 години
Така, какво се оказа като разбивка:20% - болеста им е съизмеримма с тежък грип, това са най-силните организми60% - пневмония, но във вкъщи, т.е. не е чак толкова тежка пневмония, че да си за болница15% - супер тежка пневмовия, трябва да са в болница и на ръба за интензивно5% - изкуствено дишане в интензивно, почти 100% стигнел ли до тая група е сайонарааз и на тези проценти не вярвам, ама не е Лек Грип!!
125
1
 
13
 
! Отговори
а Честито преди 4 години
току-що на ежедневната им пресконференция поредната лъжа на Световната Здравна Организация - ЛЪСНА! Питаха ги какво разбират под тези 80% "леко болни" от Корона - оказа се, че СЗО разбират под това болни с БелоДробна Пневмония - просто не се налагало да си в болница. Разбрахте ли сега - "леко болни" - няма!! за да бъда честен, СЗО казаха, че едва 20% от тези леко болни, нямало пневмония и било съзизмерено с тежък грип. Така, какво се оказа:20% - тежък грип60% - пневмониясвърши мястото...
124
1
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Едни учени казват : " със затоплянето вирусът ще отшуми " , други - " чакат ни поне 60 -100 млн . смъртни случаи и заразяване на милиарди "За предпочитане е първият сценарий
123
3
 
1
 
! Отговори
До 119 преди 4 години
За съжаление, изолационизмът не е решение. Първо, защото не можеш да си на 100% сигурен в стриктното и акуратно изпълнение на този тип мерки. Особено след като дори у нас вече имаш натрупана инерция от глобализацията, при която един от аспектите е ходенето почти навсякъде. Стига човек да е във възможност да си го позволи.И второ, дори и по някакъв чудодеен начин да успееш да го направиш с хората, няма как да спреш въртенето на земята и всички произтичащи от това последици - ОАЦ, птици и т.н.
122
1
 
9
 
! Отговори
Не е прав обаче! преди 4 години
Смъртността е около 6% засега - 94% излекувани 6% умрели - Засега!
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАНГЪРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТВАРЯНИ
120
3
 
8
 
! Отговори
не позна преди 4 години
До Шаломон ШломовичСтига дрънка глупо.тевини. И 1 % смъртност е много за грип, високата степен на заразност.Може ли да сметнеш колко са 1 процент от 500 милиона (Европа) или от милиард и половина (Китай)?Нищо успокоително няма в инффото на доктора, освен тона му. Изразните му средства са приспивни, смисъла им - много притеснителен.
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видях един колаж във една социална мрежа. 6.март.2020. - Няма случай на коронавирус в България!!7.март. 2020 - МВФ(международен валутен фонд) дава 50млрд. долара за борба с коронавирус!8.март.2020. В България има четири случай на коронавирус!Това е колаж. За майтапа ... Не е истина.
118
1
 
7
 
! Отговори
до 119 преди 4 години
И аз призовах за превантиван карантина в Европа поне 2 седмици. Направих го десетина дни преди да пламне Италия.
117
5
 
9
 
! Отговори
Шаломон Шломович преди 4 години
Ти, докторе си антисемит! Целия ционистки апарат беше впрегнат да заблуди и убеди джентилите, че коронавирус-ът е най-смъртоносното нещо от СПИН насам (потривам ръце и се чува едно хихихи), а ти сега дрън-дрън - ярина! Не бил опасен и не убивал всеки! Така сега след месец, като еврейската фармакомпания ТеВа изкара ваксина за короната, голям процент от гоим няма да искат да се ваксинират, нито да ваксинират децата си! Бързо някой да се обади на Ал Оскар, който да сезира комисията по антисемитизъм
116
1
 
3
 
! Отговори
линк с инфо преди 4 години
Който иска да чете съветите на СЗО.https://who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters
115
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не ни ли стига принудителния глад, наложен от ГЕРБ, че и сега белодробна чума ...
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли се струва че всичко се върши умишлено. Нима незнаеха че вируса ще запали европа. Преди месец писах да се затворят границите и да се спрат полетите. Кой където го е заварил вируса там да стои за да не се разнася заразата. Вашите управници щом разбраха че ЕС ще дава мангизи за справяне с вируса веднага ни вписаха в списъка със заразени. А до онзи момент нямаше нито един заразен. Всеки ден Годжи и оня заразния излизаха по телевизиите и се пъчеха че вирус няма. И изведнъж проима не един два
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fensi Kerim ще ти издам една тайна: не е слух.