Деца на 4, 7 и 11 години с положителни проби за COVID-19

Те нямат симптоми, две са в болница, тъй като и родителите им са там
Обновена: 13 мар 2020 11:08 | 13 мар 2020 08:51,
160
Деца на 4, 7 и 11 години с положителни проби за COVID-19
Снимка: Pixabay

Имаме заразени с коронавирус три деца - на 4, 7 и 11 години. Те не са болни, нямат симптоми, те са контактни лица. Дали са положителни проби, стана ясно от думите на началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата


Две от децата са приети в болница, защото техните родители също са в болнично заведение.

Началникът на Оперативния щаб призова отново да се спазва карантината и посочи, че извънредната ситуация изисква извънредни мерки.

Според него всички държави са реагирали много адекватно, включително и нашата държава.

Той съобщи, че всички близки на починалата жена, която бе първият регистриран смъртен случай от коронавирус у нас, са под карантина. "Няма кой да погребе жената, 11 души от фамилията й са под карантина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
13
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Децата явно се справят добре с вируса. Сега е момента ,чрез кръвните им пробите , да се изолират антителата и да се работи по ваксина. Няма смисъл от вайкане,обвинения и паника. Трябва да се мисли и действа. Не можеш да превъзпиташ народа за един месец.Дори да се обяви карантина,пак ще има хора ,които да я нарушават.Едни солидни глоби обаче, могат да секнат подобни мераци.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е цялата истина това според мене бройката ще удари 500 до 2 седмициВсичко трябва да се затвори всичко !
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса мутира, вече и за децата е опасно, както и за хората на средна възраст. Вируса в Европа е по-издръжлив от този в Китай.
84
0
 
14
 
! Отговори
НА ХОРАТА ОТ ВЛАСТТА преди 4 години
И семействата им ще се осигурят храни по домовете както и специални бройки маски и санитаризиращи препарати...Това като го разбрах просто позеленях... Възмутен съм! Все едно Чернобил се повтаря!Нас кучета ни яли както обикновено. Явно тия толупи са много специални, сигурно сред тях има изобретатели с гениален ум, които не може да си позволим да загубим и трябва да бъдат пазени и обргрижвани докато трае епидемията...
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детската смъртност от ковид в диапазона 10-18 годишни е 0,2% според СЗО. Което значи, че около 200 деца са починали - това малко ли е според вак? 200 деца!!!
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ако има капка морал, в което дълбоко се съмнявам, е време да тропне по масата и да нареди всички деца да бъдат обучавани дистанционно. Малчуганите лесно се заразяват и разнасят полести, ще заразят и уморят родителите си и бабите и дядовците. Народе!?
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87:Ти забравяш че на 3-ти Март нямаше вирус. Нещата запичнаха седмица по-късно и както еазбра е от ромката върнал се от Италия
80
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Не ги мислете децата. Те ще се оправят.
79
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Е добре бе, напишете го както трябва, обяснете малко. Не били болни ами били контакти, ама били дали положителни проби. Какво е това сега!?
78
15
 
8
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
65 Ти май забрави как тавариш президент обясняваше от връх Шипка, че вируса бил една манипулация?
77
1
 
23
 
! Отговори
внимание преди 4 години
Мутафчийски, труповете на болните са много заразни! Не знам как си я представяте тая? В Иран ги погребват без близки, в Китай и Италия ги горят. Даже аутопсия не им правят, защото било много рисковано. Вие как ще процедирате?
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия нали в началото обясняваха, че тестовете били коректни ако се правили само ако имаш симптоми. Сега излиза, че не е било вярно, можело е да се тестват всички пристигащи от Италия и да се ограничи заразата.
75
1
 
43
 
! Отговори
ХоХО преди 4 години
Ако не се обяви извънредно положение и мерките не започнат да се спазват, заразата ще излезе от контрол. Във всяко село и паланка има гастърбайтери по Италия, Франция и Испания. Пътуват си с техен транспорт - бусове, коли , мъкнат багаж и като се прибрат почват едно ходене по роднини, приятели, заведения ....
74
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кэде е простия Радев ,пак да говори за измислени вируси. Скри се мишката
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ Е МАФИЯТИ СИ ЗА ЗАТВОРА
72
5
 
9
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 4 години
През 2001 "терористи" срутиха Кулите Близнаци.Умряха 2974 души и САЩ започнаха Война с/у Тероризма.Сега 10 Хил. Души умряха.....Хамериканците си Траят..Става тука нещо.....ама да видим
71
1
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Заразените са от различни краища на България! Те са заразени от различни хора! Мъжът от Плевен от кой е заразен? Не се знае, но заразеният продължава да си заразява! Самотноживеещата жена от Габрово от кой е заразена? Не се знае, но и той продължава да сее зараза! Нулеви пациенти има бол в България и те са из цялата страна и никой не ги знае, защото никой никого не изследва.
70
5
 
6
 
! Отговори
:))) преди 4 години
Като ви разправят ви ро.мите "достоверни" истории за "провалени" българки в чужбина ви е МНОГО ВЕСЕЛО!Като ви заразяват с коронавирус - ги плюете! Защо така? Още не ви се вярва че ви управляват чрез тях?!Поемайте си отговорността за болните си и промити мозъци и не мъркайте!Със същия кикот си погребвайте дечицата и си знайте, че сте си заслужили проблемите!
69
0
 
16
 
! Отговори
1908 преди 4 години
Гледам всяка вече по БНТ 1 преди централните новини пускат тропар на Св. Иван Рилски. За либералните "всезнайковци" ще кажа, че това е покровителят на България. Като видят дебелия и всички се обръщат към Бога. Никой не вика "Спаси ме вселено!" или "Помогни природо!". Когато се сетите за Христа, вече е късно, а цял живот сте хвърляли кал по Него.Та, как завършва тропарът: "...Oтче Иоане, моли Христа Бога за нашите души!".
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре са се напразнували.