В Белодробната без респираторни маски, как да работят?

Здравното министерство така и не дава отговор
Обновена: 20 мар 2020 09:14 | 20 мар 2020 09:00, Петя Славова
29
В Белодробната без респираторни маски, как да работят?
Снимка: БГНЕС

Напрежението в столичната белодробна болница "Света София" продължава. Преди дни, медицински сестри и медицински работници там заявиха, че обмислят колективна оставка, тъй като приемали пациенти, изследвани за Covid 19, без достатъчна защита.

Преди дни дни от двама души от лекарския персонал са подали заявление за напускане. В момента са останали само двама лекари.

Още по темата

По-голямата част от медицинските сестри са напуснали. Има четирима напуснали, останали са две.
Набавени са предпазни средства - облекла, маски и ръкавици. Има единствено недостиг на респираторни маски, което притеснява най-много персоналът, съобщава bTV.

От белодробната болница призоваха доброволци, които имат желание, да се присъединят към екипа.

Миналия четвъртък е дадена справка за защитните средства, които са искали от Министерството на здравеопазването. Все още от там нямат отговор. Количествата са много малко и са на изчерпване.

"В момента е затишие пред буря. Тук ще се напълни, но ако до два-три дни не ни доставят, няма да има с какво да работим", обясняват медиците.

Те са си поръчали сами защитно облекло за многократна употреба, но това, което не могат си набавят са респираторните маски. Без тях не могат да работят. Другият проблем е кадровият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
А как СофияМед има такива средства?
3
0
 
28
 
! Отговори
? преди 4 години
Нищо ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ продаде този Февруари старите апарати за обдишване. ЕВТИНКО...Така че НЯМА
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората сами си купили нещата, които държавата уж щеше да им осигури. А това, което и те не могат - респиратори, без които не могат да лекуват - държавата не дава отговор, мълчи си... Просто чудно
1
0
 
39
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами явно целта е да се заразим контролирано. Затова ни пускат на тумби носители. Карантината е за да не избухне всичко изведнъж. Как може белодробна болница да няма предпазни средства, питайте управляващите. В такива състояние са всички медици, зъболекари.