Въпреки забраната: Хора на пикник из столичните околности

Продължават действията за информиране на населението
21 мар 2020 19:45, Петя Славова
408

Оказва се, че и друга от разпоредбите не се спазва от всички. Въпреки че в столицата големите паркове останаха пусти, получихме сигнали за хора, които, за да избегнат забраната - са си организирали пикници на открито.

В същото време продължават и действията за информиране на населението в някои квартали на големите градове.

Въпреки топлото време, столичните паркове останаха празни. Дългият престой беше ограничен, а спазването на правилата се следеше от полицейски патрули.

Още по темата

Домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки, но за ограничено време.

На места в страната обаче хората не само че си позволиха разходки, но и продължиха да се събират на групи като избраха алтернативни места за пикник.

"Наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите. Въпреки че спряхме лифтовете и кметът спря транспорта", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Остава засилен контролът в ромските квартали. Следи се хората да не се събират на големи групи, а полицейски патрули обикалят районите и информират за мерките за безопасност. За тази цел от днес ще се използва и дрон в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е каква е разликата, дали ще седим всички у нас или ще отидем някаде на пикник, според мен 2-то е по-добре, най-малкото защото ще съберем слънце и чист въздух
209
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизайте, никой не ви е опрял пистолет да не го правите. Природата си знае работата. За вас е създала вируса. Нарича се естествен подбор.
208
8
 
15
 
! Отговори
Ръкопляскате ли? преди 4 години
Смешници, вкарват ви във военно положение уж да ви предпазят от вирус, но да ви фалират и вместо от вирус да умрете от глад. Гладът е по-силен от тока.
207
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тия които си ходят семейно на пикник всичко е ок, но аз лично познавам *** от поне три семейства които се вдигнаха с колите на бирен пикник. И нали се сещате едно да е заразено какво става с другите две семейства. Затова трябва армията да се намеси!
206
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова ли плащам осигуровки, та да може некаква шапка да опука половината бюджет за здраве за някакви 200-300 хремави ? а бе Вие нормални ли сте
205
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 223С10 хил.може да глобиш генерал-доктора и щаба му ,защото насила карат хората да стоят по градовете.Масово полицаите не пускат хората по селата за почивните дни,а за някой и принудителни отпуски!Като стоят хората по градовете вероятността от зараза е в пъти по-голяма!
204
2
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Така така, на пикникче....сега какво правим?Кризата за някои е златно време!
203
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки има право на мнение.А мнението на болшенството и науката определя правилата ! Генералът е в диалог с хора по света ,двеста хиляди по-умни от вас-форумците,а действията на щаба са постфактум и следствие на този диалог ! Не доумявам защо толкова се политизира въпроса,след като целия свят действа еднакво,ЦЕЛИЯТ СВЯТ ,глупенд***ри !Кое правителство мислите,че би направило нещо по-различно? И не забравяйте,свойствено е на човека да усети проблема чак,когато той почука на вратара му! Не чакайте
202
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета и не мога да повярвам в каква паника сте изпаднали заради този грип.Чак някакъв/ква написал, че сме една крачка пред чумата и все още имало шанс да се спаси част от населението( Чак му нашъкали 30+ и само 2- О боже!!! ) След месец два изолация вероятността да има повече смъртни случаи от глад (поради липса на финанси)е в пъти по-голяма отколкото от вируса. Другия вариант е още 70% от население до 40 години да си бие камшиците от държавата.Айде със здраве и си мийте ръцете
201
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове до месец трябва да има вече произведен хинин за всички. Хайде моля ви се дотогава да устискате да си стоите на гъзовете за да не препълним болниците. Защото казаха че хинин ще се дава само в болници а ако са препълните ще си се давите в собствените си легла
200
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 4 години
Е как ви застраши мизерния карантиниран живот това че едно семейство си изведе децата в хубав слънчев ден сред природата.Кашляха ли ви в манжата, пипаха ли ви водата. Има хора на са се къпали от октомври ама иначе маски закичили.
199
2
 
5
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Знаете ли ,че във Ирландия всички региони са заразени само няма зараза по границата със Севрена Ирландия ? Хахахахаха сега виждате ли стъкмистиката по цял свят,даже ви гарантирам ,че до края на епидемията по границата на Ираландиите ще има заразени към 10 човека.Аз болен не позавам,не познавам и познат на болен
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой знае ли, в тази сложна обстановка, онези неподкупните, как рушветчийстват? Или глад майка. Една заплатка в картата и се молят да не ги барне коконата, че отидоха зян двадесетте заплатки.
197
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че какво нередно правят бе, неискате да ходим в парка, неискате да ходим по градинките, да не се разхождаме по улиците, сега и по езерата и реките ли ще ни забраните ?
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамо-о, помогни ми!- ба си регресията инфантилна.Преди мъжете са били мъже. Във всяка къща е имало пушка, мъжете са ходили на лов, на война, сега са само по пиш-ки.
195
9
 
6
 
! Отговори
До факт преди 4 години
Факт е че на седмия ден си с двустранна пневмония а на осмия си със задух. Да продължавам ли до момента в който ти дават таблет да се сбогуваш с близките си?
194
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ква е гаранцията, че стоиш 10 дни вкъщи и на 11тия отиваш да пазаруваш, а касиерката, която се среща с 200 човека на ден се оказва заразена. Тогава?
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 208Виж всеки ден в България умират по около 300 човека, това е всеки божи ден и с коронавирус и без него, 85 % от тях умират от някакви болести, освен тия 160 болни от корнавирус има още стотици хиляди други болни, обаче нев виждам шапкарския триумвират Борисов-Радев-Мутафчийски да се е загрижил за тях, така че си взимай смотаните тролски публикации и изчезвай, защото тия които ти плащат за последната седмица занулиха икономиката
192
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е полицията да ги прибере тия маймуни??? Къде е армията? Чакате да се препълнят болниците ли и да ни намират задушени по домовете? Хайде пускайте армията да прибира *** о въведете вечерен час! Китайците ви го казаха
191
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На чичко Ковид ще му се отвори доста работа в София. Не е зле правителството да обмисли къде ще погребва трyповете. В Италия няма места и се чудят какво да правят. Разнасят ги с камиони през ноща. Трябва да се мисли в перспектива. Грoбарите ще захлебят стабилни пари. Единствените, които със сигурност няма да ги удари финансовата криза.