Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185

Има един заразен в Карлово, в Бургас - нови двама
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 17:07,
317
Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Към днешния ден в София има 11 новозаразени, 8 от които са потвърдени в лабораторията на ВМА и 3 в националната референтна лаборатория, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо в страната има 185 случая и 15 новорегистрирани. Открит е заразен с COVID-19 в Карлово, в Бургас има 2 нови случая.

Проф. Мутафчийски заяви, че вероятно скоро ще бъде пикът на заразата у нас.Не са правени изчисления колко души ще бъдат хоспитализирани в пика на заразата. В момента в болнични заведения са 30 души, обясни още шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде продължено и посочи, че до 12 април ситуацията е динамична и тогава ще се вземе решение по този въпрос.

Той подчерта, че не може да се даде срок за овладяване на епидемията.

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост.

Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.

Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.

"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още ген. Мутафчийски.

Той посочи, че по-строги мерки винаги могат да се вземат. Предприетите у нас мерки са взети, за да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.

"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността", отбеляза Мутафчийски.

Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 270Сития на гладния не вярва - стара българска поговорка!А ти ми приличаш на ояден мамин, който не знае какво е да плащаш сметки и наеми.ВСИЧКИ имали по 3 апартамента и 2 коли!!! Не знаех, че живеем в Монако! Не знам колко са изтрещели хората, но ти си си изтрещял преди вируса, да харчиш на тати парите от апартаментите на агент дядо.
242
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес главният паникьор на Републиката каза, че щабът изпълнявал заповеди на правителството, същото правителство в лицето на Тиквата пък каза, че щели едва днес да събират експерти.
241
8
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 години
Оказа се че джендърска Европа е неспособна да се справи с вируса.Защо???
240
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазите ли малките самолети,ето така се бори със заразата -"кметът на Карнобат обяви, че над града ще минава самолет, който да пръска с дезинфектант като важна мярка за безопасност заради коронавируса.....Димитров обясни за пореден път, че препаратът е безобиден за хора"Борбата с комарите и заразите се води по същия начин!
239
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е виждал гладен в гробищата....?
238
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
цялата дандания е една СВЕТОВНА ЗАВЕРА!!!Ей сега ми се обади един авер от Гърция,че там забранили ИЗОБЩО ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ДОМА!!!!!!!..Сега там,утре и у нас!..-ВСИЧКО се забръчква от "НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД",който ИЗПУСНА РЕДА и сега се чуди с какви "вирусомагии" да ОТЛОЖИ КОЛАПСА СИ!!!!..е,ще поживеем /некои от нас/,ще видим..
237
7
 
7
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Тези мерки спасяват животи, НО и забавят епидемията, испанският грип е продължил ДВЕ години и то без особено забавяне от някакви мерки...ПОМИСЛЕТЕ кой точно може да си стои две годни вкъщи!
236
7
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Генерале, Вие сте хирург и разсъждавате като такъв. Минава, изписваме го и си продължава живота! Бъдете политик! Мислете НЕ само за сега, мислете за месеци и години напред, запазете живота И НАЙ-ВАЖНОТО запазете държавата! Икономиката ЩЕ се срине, държавността ще я последва, не правете джунгла от държавата ни. Вземете ДОБЪР икономист в щаба и помислете за премахване на извънредните мерки в незасегнатите градове, защото НЯКОЙ трябва да работи!
235
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добавка към 261:Обелките от лук и чесън не ги хвърляйте,а си ги събирайте ,зареждайте си с тях(след измиване),в един съд с около 300 мл. чешмяна вода,дръжте я в хладилника минимъм 10 часа и след това,в продължение на няколко часа на глътки я изпивайте!Повярвайте,има добър ефект!Може да импровизирате и с по-големи количества.Аз лично съм на такава доза!
234
7
 
5
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Българката в италия се е излекувала с мед и лук...яжте захаросан мед това значи че е истински...
233
3
 
5
 
! Отговори
Пийте си виното преди 4 години
Бе, стига с този *** вирус. Не дърпайте Дявола за опашката
232
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусите отвяват плявата. Нищо ново под слънцето.Както и кризите.Наздраве!
231
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търся отговор на въпроса( виж 149), ако може някой да помогне с отговора
230
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва са ке яде много чесън и бобникой няма припари до Вас
229
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като маските не вършат работа, защо карате населението да носи маски. Ако не вършат работа носенето им е абсолютно безсмислено. Защо тогава виждам на улицата всеки втори с маска ако няма полза от това?!!!!!!!!
228
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
106- годишната китайка и103-годишната иранка,дето са оздравяли сигурно са се срещали на млади години с някоя корона и сега оцеляхаизвод:който сега оцелее, над 100 години ще живее
227
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички тези предпазни средства са ала-бала!Даже самите лекари и особено вирусолози казват това!Е,възможното дистанционно изолиране и хигиената,да!Ама всички тези маски са вятър!ОСТАВА ЕДИНСТВЕНОТО НАЙ-ЕФЕКТИВНО СРЕДСТВО - ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА!ЯЖТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ КОКТЕЙЛ ОТ ЧЕСЪН,ЛУК,ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР ,ПИЙТЕ,АКО ИМАТЕ ПОВЕЧЕ СОК ОТ ЗЕЛЕ И ЛИМОНОВ СОК И...УДРАЙТЕ ЗАЕДНО С ТОВА ПО ЕДНА СТОТАЧКА РАКИЯ ДНЕВНО!!!...и всички корона и каквито и да са вируси ще изчезнат!!!
226
5
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Непременно Американските математици ще ви кажат. Те за тях си не могат. Каква математика като имаш само неизвестни?Но не там е истината.И имайте пред вид че е доказано пагубното влияние на стреса при всички заболявания. Изпийте едно вино и си мислете за хубави работи. Да го направим всичко тази вечер и утре ще има по-малко заразени.
225
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички трябва да изкарат тоя вирус.Няма друг начин.Подгответе се.Който оцелее добре, който не ......да е жив и здрав.Това е положението без значение дали ви харесва.П.П. Много надценявате собственият си живот!!Дали ви има или не няма да промени въртенето на земята около слънцето.А и да я няма земята пак няма никакъв проблем.И слънцето да даде фира, все тая.Така че ...споко и си льокайте шльокавицата.
224
5
 
19
 
! Отговори
хичо преди 4 години
ЕТО ВИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ-ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА КАКТО МОЖЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ДРУГИЯ...КОЙ ПОМАГА? РУСИЯ И КИТАЙ...ВЕЛИК ПРИМЕР ЗА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО-ШУТЪТ ТРЪМП ПРЕДЛАГА ДА КУПИ НЕМСКА РАЗРАБОТКА НА ВАКСИНА-ЗА ДА Я ПОЛЗВАТ САМО В ЩАТИТЕ-ЕЙ ТИ НА-НАГЛОСТ