Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185

Има един заразен в Карлово, в Бургас - нови двама
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 17:07,
317
Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Към днешния ден в София има 11 новозаразени, 8 от които са потвърдени в лабораторията на ВМА и 3 в националната референтна лаборатория, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо в страната има 185 случая и 15 новорегистрирани. Открит е заразен с COVID-19 в Карлово, в Бургас има 2 нови случая.

Проф. Мутафчийски заяви, че вероятно скоро ще бъде пикът на заразата у нас.Не са правени изчисления колко души ще бъдат хоспитализирани в пика на заразата. В момента в болнични заведения са 30 души, обясни още шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде продължено и посочи, че до 12 април ситуацията е динамична и тогава ще се вземе решение по този въпрос.

Той подчерта, че не може да се даде срок за овладяване на епидемията.

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост.

Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.

Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.

"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още ген. Мутафчийски.

Той посочи, че по-строги мерки винаги могат да се вземат. Предприетите у нас мерки са взети, за да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.

"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността", отбеляза Мутафчийски.

Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що Корона вирусът е "добре дошъл" за българите?-непрекъснато има данни колкодругите са по-зле от тях;- непрекъснато има данни колко другите са по-добре от тях, което повод и причина за нескончаеми плачове, жалвания, псувни и закани.- могат да изтъкнат колко тъпо, недълновидно, бавно, мудно и неадекватно реагира правителството без да знае какво цели, какво знае и да го разберат.
182
5
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Само да припомня на тикво и соросопитекантропите :В Русия аналгин-хинин се произвежда до ден днешен и се прилага успешно в лекуването на КОВИД заедно с Ампицилин, Тетрациклин и Пеницилин. И за това НЯМА НИТО ЕДИН смъртен случай в следствие на КОВИД.
181
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността"Айде бе??? Ама верно ли нямахте??? Абе, генерале, абе, Мутафчийски!Ти уж си доктор нали? Или лъжеш, или не мислиш, кое от двете?Когато ви се оформи щабът, НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАЛИ НИТО ЕДИН ЗАРАЗЕН - това не означава, че не е имало нито един заразен. Много добре би трябвало да знаеш, че от момента на заразяването до първите симптоми могат да изминат до 14 дни нали така?Другото е вярно. Горе-долу.
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания с мерки в стил Италия....Какво? И те ли викат руската армия на помощ???
179
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак Русия ще ни спасява от Запада и неговата политика. Къде са евроатлантическите съюзници?
178
4
 
3
 
! Отговори
кирил преди 4 години
Да се изкарат таскерета ,за който е преболедувал короната , да може да си джит Свободно ,кеф ти Банско .кеф ти спа .
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп вчера каза как да се лекува коронавирусът. Днес всички специалисти са съгласни с Тръмп и приемат лечението му. За маските ще чакат следващия туит на Тръмп, за да обявят, дали помагат, или не помагат. Засега Тръмп мълчи.Защо раздадоха първо на здравите лекари маски, а не дадоха на населението?
176
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жълтурите нещо крият- в Япония 230 излекувани, в Хонгконг 100, а в Австрия 9
175
1
 
12
 
! Отговори
Веднага преди 4 години
Поискайте помощ ,помолете Русия и Китай докато е време,поне за дезинфекционни препарати и апарати за обдишване!
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко бяха хоспитализирани по време на епидемиите Торс 2003 и Свински грип 2009? До този момент имаме 28 хоспитализирани.
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рай за истериците и докторите с купени дипломи...Искам да се заразя, да изградя имунитет и после да си живея спокойно. Пък вие истерясвайте, маскирайте се, изолирайте се, изграждайте си КПП-та, блолирайте се и каквото решите...
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що Корона вирусът е проблем за българите?-Щото затвори Терминал 2!-Връща българите в България!Да де ама не правилните българи.-Власта се опитва да се прави на Власт.-българската, а и всяка друга простотия е неунищожима.-Дончо ще дава чек по $1000 на калпак. А на нас?????-не че ще ги носят, но искат безплатни предпазни средства. Като че ли ще пият ракия и ще мезят с маска.
171
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие пък с този хинин, споменаха ви го, за да ви крепи някаква надежда и се вкопчихте
170
5
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Имаме право да знаем цялата истинаИ ако я знаеш по-малко ли ще се пазиш? Трябва да се пазим, независимо от някакви си данни!
169
2
 
7
 
! Отговори
вируси летят преди 4 години
Комшията от горния етаж се дере да кашля и храчи от терасата . Жена му тупа прахоляци. Вече почна да ми пари по гърлото.
168
2
 
12
 
! Отговори
Фактите преди 4 години
Какво пречи на този щаб на всеки брифинг в едно изречение да кажат."Последните данни от днес са:- А заразени- B без симотоми- C на домашно лечение- D на лечение в болница- E в критично състояние"Имаме право да знаем цялата истина
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 185. В коя аптека има от 100т спирт че ми трябва.
166
3
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Тиквопитециииии, възобновете производството на аналгин-хинин !
165
1
 
0
 
! Отговори
681 преди 4 години
Кратък, точен и ясен анализ на известния журналист и политически коментатор Рено Жирар на страниците на Le Figaro:https://***/comments/trite-ideologii-koito-koronavirusat-ubi.htmlОригинала можете да прочетете тук:https://lefigaro.fr/vox/monde/renaud-girard-coronavirus-la-faillite-de-trois-ideologies-20200316
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките са преди всичко непропорционални на АйКюто на населението.