Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185

Има един заразен в Карлово, в Бургас - нови двама
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 17:07,
317
Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Към днешния ден в София има 11 новозаразени, 8 от които са потвърдени в лабораторията на ВМА и 3 в националната референтна лаборатория, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо в страната има 185 случая и 15 новорегистрирани. Открит е заразен с COVID-19 в Карлово, в Бургас има 2 нови случая.

Проф. Мутафчийски заяви, че вероятно скоро ще бъде пикът на заразата у нас.Не са правени изчисления колко души ще бъдат хоспитализирани в пика на заразата. В момента в болнични заведения са 30 души, обясни още шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде продължено и посочи, че до 12 април ситуацията е динамична и тогава ще се вземе решение по този въпрос.

Той подчерта, че не може да се даде срок за овладяване на епидемията.

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост.

Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.

Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.

"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още ген. Мутафчийски.

Той посочи, че по-строги мерки винаги могат да се вземат. Предприетите у нас мерки са взети, за да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.

"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността", отбеляза Мутафчийски.

Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
4
 
13
 
! Отговори
До Годжи преди 4 години
Аве джинирале,ако изследвате маалата,всички завърнали се и хората около тях,ще има стотици хиляди,това вашето е чиста проба прах в очите....Вместо да затворите границите навреме,да затворите маалите,а тия които се връщат,да ги настаните в подходящи условия под карантина,а не в къщи да разнасят тая гадост...Който не умре от ам чума,ще умре от глад,когато ви наредят да вдигнете " положението" .....,но все ще остане някой,който да ВИ потърси сметка.....
222
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще затворят администрациите в Общините? Аз се пазя, но друг от семейството работи и се среща с много хора!
221
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт !Новините от Русия, Северна Корея, Турция, Китай и подобни държави, плюс българските вестници, ги слагам в рубриката "Виц на деня".
220
6
 
0
 
! Отговори
3 _ти март преди 4 години
другари и другарки, нас никакъв вирус няма да ни уплаши или пребори!а честито!
219
5
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До АнонимеНВервай на това което пише в интернет за хинина! И си носи маската където КОВИД ( поради повишена влажност и голяма концентрация на СО2) се чувства най-уютно, хи-хи-хи!А пича дето почнал терапия с Пеницилини и хинин лекинко го поумъртвиха!А в Русия лекуват и никой не е умрял от КОВИД! Факт !
218
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специално италианците са си мърлявички, особено в южната част. А и "хаос" е обикновено второто им име. Комбинацията е кофти в такива случаи.
217
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сме изнасяли "мозъци" и внасяли зарази!Направи държавата нормална и специално мозъците ще си стоят тук :)
216
11
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари Италианците лъжат.смело събирайте партизанския отряд след Радев и газ на Шипка да покажете,че вирус няма:):):):)После на Есен ше се броиме:):):):)По Китайската формула изчислих,че в България следващите два месеца само от задушаване фира ще дадат някъде около 5000 пенсионера:):):):)И ко?:):):):)
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.------Не съм вярвал, че има по-мърляви от нас.
214
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 4 години
Ако измерването е коектно, то за момента мерките работят.
213
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ни натискаха да приемаме бежанци ни размахваха пръст- Европа е съпричастна с болката на хората, ние сме за солидарност и подаване на ръка.Дън- коронавирус и всеки забрани износа на лекарства и стоки от първа необходимост. Нали бяхме солидарни, нали помагахме?
212
3
 
13
 
! Отговори
я преди 4 години
Затворете границите за всички! Всеки да остане там където си е. Стига сме изнасяли "мозъци" и внасяли зарази!
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНДа те пази господ от италиански лекари.Това ли е новината?Аз го знаех преди тебе.
210
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василев, нещо за бройките в Амнрика?
209
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП КАЗА 2 ЛЕКАРСТВА КОИТО ПОМАХАТ!КУБА ПРЕДЛАГА ИНТЕРФЕРОН И СЪМ УБЕДЕН , ЧЕ И ТОВА ПОМАГАИМУНОГЛОБУЛИН И ТОВА ПОМАГАЕДНО ЛЕКАРСТВО РАБОТЕЩО СРЕЩУ ЕБОЛА И ТО ПОМАГА!!! РЕМДЕЗИВЪР------------НАЙ-ВЕРОЯТНО В ИТАЛИЯ ГИ ЛЕКУВАТ С ХИНИЧЕ И ЗАТОВА СА НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ТАМ!
208
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче Баце какви ги е надрънкал, още се смея. Сериозно, тоя пич е в друго измерение.
207
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряхме да приемаме италиански *** и Италия пламна в епидемия.
206
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специално за Русия, там съм сигурен, че ще са първите отрицателни случаи - излекувани от Ковид, без да се разболявали от него.
205
8
 
8
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
Не ги слушайте, носете маски! Дори и малко, те предпазват. Другото ако всички сме с маски тая гад по-трудно ще се предава и по-бързо ще изчезне. Аз лично си правя маски от три ката чаршаф и ластик и със сигурност е по-добра от китайската хартийка
204
2
 
5
 
! Отговори
Gost преди 4 години
И още нещо, видяхте ли как за отрицателно време се дисциплинира целият свят за нещо не толкова страшно, човечеството е минавало през много по-страшни неща на светлинни години от това. в 21-рви век емират стотици хиляди на месец от глад,липса на годнаа за пиене вода,от заразена вода и какви ли не страшни варварщини.можело значи,но богоизбраните не е искат.Защо, нали са много загрижени за здравето на хората?Колко българи в безсроченнеплатенотпуск и затворени фирмички ще оцелеят при тази инфлация