Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185

Има един заразен в Карлово, в Бургас - нови двама
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 17:07,
317
Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Към днешния ден в София има 11 новозаразени, 8 от които са потвърдени в лабораторията на ВМА и 3 в националната референтна лаборатория, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо в страната има 185 случая и 15 новорегистрирани. Открит е заразен с COVID-19 в Карлово, в Бургас има 2 нови случая.

Проф. Мутафчийски заяви, че вероятно скоро ще бъде пикът на заразата у нас.Не са правени изчисления колко души ще бъдат хоспитализирани в пика на заразата. В момента в болнични заведения са 30 души, обясни още шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде продължено и посочи, че до 12 април ситуацията е динамична и тогава ще се вземе решение по този въпрос.

Той подчерта, че не може да се даде срок за овладяване на епидемията.

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост.

Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.

Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.

"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още ген. Мутафчийски.

Той посочи, че по-строги мерки винаги могат да се вземат. Предприетите у нас мерки са взети, за да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.

"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността", отбеляза Мутафчийски.

Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Белград пръскат 2000 улици с дезинфектант.183000 пакета за пансионерите и пр.Четете не само да лаете,всеки разбира сръбски.
202
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за това НЯМА НИТО ЕДИН смъртен случай в следствие на КОВИД.Их там нет, а?
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има модели и с дълъг пик така че не е гаранция че като се качи пика после ще спадне веднага. Може да се проточи дълго време и с постоянни огнища в различните жк на София.
200
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
искате ли една препоръка?..НЕ искате?..Е да,ама един колега каза че иска.-Та заради него:-Направете си малка торбичка от ..тензух,или друга "рехава " материя.напълнете я с чесън-пет шест скилидки,барабар с люспите,и си я закачете на вратовете,колкото може по-близо до устата.Чесъновите ЛЕТЛИВИ вещества са известни от край време като единствените агенти,действащи с/у ВИРУСИТЕ...направете го,нищо не ви струва!..И махнете тия смешни маски,не сте в операционна!
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече 149,някой е изтрит
198
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТНЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ПЪРВИЯ ИЗЛЕКУВАН ПАЦИЕНТ В КИТАЙ Г-Н ХУАНГ СА МУ ПРЕДПИСАЛИ ПЕНИЦИЛИН В НАЧАЛОТО ОТ КОЕТО ТОЙ СЕ Е ВЛОШИЛ! ТЪЙ, ЧЕ ДО ТУКА С ПЕНИЦИЛИНА СРЕЩУ КОРОНА ВИРУС 2019И ХИНИНА ДОРИ ДА ПОМАГА СРЕЩУ КОРОНА ВИРУС 2019 ТОЙ Е ВРЕДЕН И КАНЦЕРОГЕНЕН ТАКА ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ!
197
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търси се отговор на 150.помогнете
196
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли едновременно със статистиката за заразените да върви и статистика за останалите без работа! Защото туй което следва от скапването на икономиката ще е наистина фатално!
195
3
 
15
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а бе гожи мундир, на цирк "кроне" командир, кажи колко берат душа в болница само с корона. колко са в интензивното само с корона/грип без други заболявания. май клонят към нула а? някой паднал от десетия етаж и умрял от корона има ли? или в терминален стадий на рак умрел от корона? или застрелян от минцифайките че се разхожда в парка и умрял от корона? толкова зле ги правите тея циркове че ако бях на кукловодите до сега да ви бях уволнил три пьти. ама при нас матриала е на вашето ниво 99% тъй че явно не е голям проблем.
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 220Ако имаш носи.Виж какво казват китайци от оня град.Ръкавици,маски миене на ръце.
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението на Тръмп да затвори границите си за пътуващи от Китай в края на януари обяснява забавянето на болестта в Америка...Мда, ще забави, но няма да предотврати резпространението на вируса. Така че си стягайте имунитета, за да се преборите с короната повечето от нас.
192
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как един обикновен грипен вирус ще се справи със световната финансова криза!Свърши демокрацията,либерализма и капитализма!Пътят е..икономика и управление като Китай!Не случайно Китай се справи за седмица с този вирус и опази 1 МИЛИАРД И КУСУР?!?!?население,просто ще се дава навсякъде за успешен пример и подражание в цял свят!Край на свободното движение,край на свободна пазарна икономика и други демократични свободи ще си стоим в къщи докато ни оправят -затворени,с намордници и.свалени ***!
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да туитне на Тръмп едно въпросче за маските. Да слагаме ли маски, или да не слагаме?Нашите ни казват, че маските не предпазват. Прави ли са? Да почерпим информация от извора.
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЧНАХ ДА СЕ ОТЕГЧАВАМ...
189
3
 
20
 
! Отговори
gost преди 4 години
И какво?Спазваме правилата,стоим вкъщи,хигиенни навици си имаме откак се помним, болестта НЕ Е нелечима,напротив повече има излекувани отколкото умрели,останлите с лека симптоматика Много по-притеснително е военното положение и стокхолмския синдром, който набира скорост.Гледайте и филма заразяване от 1995 с дъстин Хофман и още куп звезди,какви ги вършат военните, не е от високото изкуство, но те кара да се замислиш.Цял свят особено Европа заприлича на лош,холивуд.военен екш,ание лаб.мишки
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktАко знаеш истината, трудно ще те манипулират и отнемат свободата.
187
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ДОКАРАНО ДО ПЪЛНА ЛУДОСТ ОТ БАЙ БОРИСОВ САМО И САМО ДА НЕ ЛЪСНЕ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ЛЕГЛАТА В БОЛНИЦИТЕ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НЯМАТ КАПАЦИТЕТ И ЗА 1000 БОЛНИ ОТ КОРОНА ВИРУС 2019ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БАЙ БОРИСОВ Е ЛЪЖИ И *** ПА КОЙ СЕ ХВАНЕ ХВАНЕ
186
3
 
2
 
! Отговори
Печуро преди 4 години
Скоро всички заминават на други планети дасе прераждат след като душите им се отделят от телата им.Явно така е предопределено.....Тука ще останат само Герп и техните ***
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktАко истината трудно ще те манипулират и отнемат свободата.
184
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай се разбиха да пръскат с дезинфектанти.По два пъти през деня и веднъж през ноща.Защо в България не пръскат? Нямало смисъл?! Как да няма смисъл?Нали тва убива микроби вируси.Ако заразата е на 50% на улицата или около сградите колите и тн като напръскат ще умре в прахта.Защо не купят няколко камиончета от китайците или направо да наемат и да почват.В момента те са взели пасивни мерки-чакат да мине вирусът.Ама трябва да се унощижава не да се чака да мине.Няма да мине от само себе си.