За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас

Сестрата на 73-годишната жена е контактно лице, но никой не я потърсил
1 апр 2020 18:39, Нели Христова
108
За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас
Снимка: БГНЕС

Две от жертвите на COVID-19 в България бяха жена на 51-години и нейната майка на 73-години. Двете издъхнаха в болницата в Благоевград. Сестрата на възрастната жена контактувала с племенницата си малко преди да замине за София. И до днес никой не я е потърсил за да я изследва и да провери дали не е болна.

"Племенницата ми си тръгна от тук на 15-ти. Тя ряботи в оптика. След работа веднага си тръгва, отива на Централна гара, взима автобус към Благоевград, от там автобус към Разлог, където я посреща брат й. Нямала е никакви симптоми. На 18-ти вдига температура 39,8 и започва да я боли гърло. Обаждат се по телефона на нейния личен лекар в Благоевград. Той й предписал антибиотици. Два дни по-късно заболява сестра ми от същото", разказва възрастната жена пред "Господари на ефира".

Племенникът й откарва майка си в джипито в Разлог, а междувременно й правят и снимка на белия дроб, но той се оказва чист. Тогава те се връщат на село, но двете жени продължават да се влошават. На 24-ти март те отиват в Благоевград, където отказват да ги приемат.

"За тях нямало доказателство и докато не си направили тестове, не можело да ги приемат. Племенникът ми извадил 70 лева и платил два бързи теста, които се оказват отрицателни. След това вади 200 лева за два от другите тестове, а лекарите им казват да се върнат вкъщи", казва сестрата на починалата. Семейството се прибира в апартамента на сина докато излязат резултатите от тестовете. Те се оказват положителни.

"Чак тогава ги приеха в инфекциозното. Племенницата ми се е обадила на брат си и е казала, че ги откарват в реанимация. Това е последната ни връзка с тях. Другото е в ковчег", разказва през сълзи възрастната жена.

На лекарите отнема цели 10 дни да ги приемат за лечение.

"Безхаберието в селата, в провинцията, е така. Те ги изтърваха. Не е виновна астмата на племенницата ми", казва сестрата на починалата. Нейната племенница живеела в същия блок. За последно се видели на 13-ти март. Въпреки че е контактно лице, жената така и не е потърсена от РЗИ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
15
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
До Анонимен 67Като ти опра дулото в главата дали нищо и никой няма да зависи от мен/от нас- посредствените човечета?
64
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасът викате. Защо не покажете някой от хилядите, които са го изкарали като грип, а чуваме само за починали и то със сериозни съпровождащи болести ? Бог да прости жените, но това е нещо което се случва и се е случвало винаги - не е нужно да се затваря цялата държава. Явно е по-важно да се гушнат няколко милиарда заеми. Отворете си очите и се замислете, не се зомбирайте по телевизорите. Говори се за едно, а както обикновено е нещо друго, което става незабелязано на фона.
63
4
 
28
 
! Отговори
а. преди 4 години
Изр0да от Банкя какво ще изкоментира по този случай? Така ли е. не е ли така - лъже ли жената? Понеже нейната версия лесно може да се провери. ало, мисирките-ми питайте го бе, мръсния ***, да пуем какво ще каже.
62
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при ГЕРБ, пълна некадърност. Това им е "взехме всички мерки".
61
2
 
58
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ей това е двойният аршин. За един затварят болница, друг плаща осигуровки, плаща тестове и го подритват. С това няма да се оправим. И няма кой да разпознае една рентгенова снимка. Пази Боже.
60
1
 
37
 
! Отговори
? преди 4 години
На тия депутати не им ли плащаме ние заплатите? Хасан в болница ,а работодателят му ду,а супата,стои си в къщи и чака да умре.Май намериха начин "народните любимци "да се тестват?
59
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжно е, но е и нормално в условия на ограничени ресурси, те да бъдат запазени за политическия и икономически елит на нацията, който да ни преведе по брода през опасните течения на кризата. А не да се рискуват кормчиите и водачите, заради обикновени и, нека си признаем, посредствени човечета от които никой и нищо не зависи.
58
2
 
41
 
! Отговори
голямата шашма преди 4 години
Тази епидемия-пандемия се яви като еманация на бляскаво лъсналата голяма измама, наричана социално здравеопазване чрез здравни осигуровки. Това се оказва "здравна" система за събиране на едни големи пари от робите на труда и безполезното им харчене, за което събираните средства все се оказват малко! За това се кръстим, молим, палим свещи и зовем през сълзи: Боже, опази ни от болести и болници!
57
0
 
11
 
! Отговори
ИП преди 4 години
Това те е нищакво ИП. В провинцията е ад.
56
3
 
22
 
! Отговори
Щабът преди 4 години
От днес нататък, всеки починал от коронавирус ще го пишем самоубийство. Така ще покажем на света, че сме с най-добро здравеопазване и ГЕРБ ще спечели изборите отново.
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи от телевизора ни казва едно но в действителност съвсем друго се случва.
54
3
 
40
 
! Отговори
??? преди 4 години
А колко хора ще измрат от инфаркти,като се обадят с болки в гърдите и им предпишат парацетамол и антибиотик по телефона?Преди да изпишат антибиотик ,обикновено правеха антибиограма,а сега с пневмонии ги лекуват по телефона,обаче 10 милиарда ще се изпапкат.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТакаЕ той е от по-равните ...
52
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно дали по същия начин са процедирали и със заразения депутат? За контактните му лица знаем - всичките са тестувани.
51
0
 
35
 
! Отговори
Така преди 4 години
А Адемов е вече в болница.
50
1
 
50
 
! Отговори
Работещ преди 4 години
През изминалите 3 седмица на работа имахме 5=*** болни. Хората си останаха вкъщи и са се обадили на личните си лекари. Имали са температура, болки в гърлото и кашлица. Личните лекари са им казали да си стоят у тях и ако след 4-5 дни нямат подобрение или се влошат, да им се обадят. Никакви тестове в разгара на епидемията Те не са се влошили, взеха си още по 1 седмица болнични и се приключи. Имал ли е някой от тях коронавирус? Неееее. Но тестова за *** в парламента има ли? Даааааа!
49
0
 
26
 
! Отговори
зз преди 4 години
Ми не са били депутати или общински съветници. Не е ли ясно? Тях с хрема директно в болницата. А останалите на преглед.
48
0
 
40
 
! Отговори
аз преди 4 години
Красота. Институциите в действие. Не знам вече, коя подобна новина четем вече. Може би като тая от БДЖ днес. В Италия хората умират, щото нямат места в болницата вече. Тука щото не те преглеждат даже.
47
1
 
24
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
И на фона на всичко това.... масово работодатели съкращават работниците си по "взаимно съгласие", карат ги да си издухват отпуските ама да работят същервеменно от вкъщи иши ако нямат отпуск да излизат в неплатен такъв! Ужас
46
1
 
31
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Е то излиза, че си съсипахме държавата уж да запазим една система, дето отдавна не работи.