4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Имам много роднини и познати в Бавария над 60 години и лично знам за ваксината която им биха някъде към 15-ти Март имам и снимки :) Така,че на минуса много здраве само му пожелавам :)
176
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Колко пъти да го пиша: в Германия на възрастните хора бият в момента дори още от преди 3 седмици: pnoumococcal polysaccharide vaccineОстаналите ваксини за пневмония можеш да ги видиш на википедията или друг научен магазин. Има много и най-различни :)
175
2
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
И разбира се винаги има риск да скъсаш мускул ако много се напъваш :) Но е рядко срещано при лицевите опори.....
174
5
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 174: Не са обречени на смърт, просто ще бъдат неподготвени и всяка бакт/вирусна инфекция ще им се отрази по сериозно. Може да не е фатално. Разбирай го така за по лесно..... ако никога не си правил лицеви опори и ти кажа направи 50 ще ти бъде много трудно, но ако си правил редовно (ваксиниран) няма да имаш проблеми. Е това е нещо подобно обяснено на *** език....
173
11
 
18
 
! Отговори
Майка преди 4 години
ВСИЧКИ СЪДИМ БЕЗ ДА ЗНАЕМ! МАЙКАТА НЕ Е НИКАКЪВ АНТИВАКСЪР. На детето не са слагани ваксини ПО МЕДИЦИНСКО ПРЕДПИСАНИЕ! Имайте малко милост към това, през което преминава семейството!
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахахахТова че повечето ни болници са трагични никой не го оспорва!!!Нали затова ни държат в къщи ако стигнем до там дано господ е Българин ;)
171
0
 
3
 
! Отговори
до 171 преди 4 години
А ти защо реши, че коментарът ми е за теб? Ясно съм написал, че адресирам антиваксъра, който се изявяваше по-долу. Айде ти да четеш внимателно, като за бавноразвиващ се.
170
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИППреди две години за малко да ни докарат пандемия от морбили защото не си ваксинират децата.В случая с короната не са виновни анти-Ваксърите,но след тази пандемия се надявам наистина да бъдат забравени завинаги!!!
169
0
 
12
 
! Отговори
Хахахах преди 4 години
Юрдека как умело лавира с ваксинациите само и само да не разберат хората ,че болницата е неработеща, източена и често в нея умират болни които биха се излекували с антибиотик за 5 лв приложен НАВРЕМЕ. Това че са на първо място по донорски ситуации говори достатъчно само по себе си
168
3
 
12
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
БЦЖ се прави веднага след раждането, заедно с ваксина за хепатит В. Никой не пита родителите за убежденията им. Ако все пак са успели да убедят някой лекар, да не прави тази задължителна ваксина, лекарят трябва да бъде подведен под отговорност за това.
167
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите от Велико Търново /не съм оттам, но славата им се нови из цялата страна/ много умело отклониха вниманието на обществеността към темата за ваксините. Обаче, в крайна сметка, има и хора, които не се ваксинират по здравословни причини. Това значи ли, че нямат право на лечение или пък са обречени на смърт при всяка банална инфекция?
166
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСАЩ номер едно по смъртност там никога не са ваксинирали с БЦЖ,Италия и Холандия също.Испания и Франция са спрели ваксинацията 1945 след ВС война затова сега там измират най-много.И това са цифри и факти от медицинско проучване не от някакви политици и щабове!!!
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ваксина не е задължителна. А ваксината за БЦЖ няма кк да не се бие, защото това се прави веднага след раждането на детето.
164
1
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
поредният с демонстрация на Дънинг -Крюгер и 2 мозъчни клетки антиваксър по-долу да обясни на нас глупавите 90% защо колективен имунитет не съществува, моля!-------------Прочети отново поста, но този път бавно, като за бавноразвиващ!Къде прочете, че "проповядвам" антиваксиниране, Напротив!!!Писах, че всеки може да "лепне" пневмония при силна простуда, но без антитела в организма (имунизация) болеста може да премине с много тежки усложнения и последствия!
163
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента биенето на ваксини само може да влоши положението, защото ще насочи имунитета в грешната посока. След като мине заразата може да се бодете на воля.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ваксина против пневмококови инфекции (към Streptococcus pneumonia)! Не е срещу пневмонии като цяло. Но все пак би предпазила от вторичната инфекция която върви паралелно с вируса.
161
5
 
8
 
! Отговори
ссс преди 4 години
Какво общо има коронавирусът с ваксинирането?! Аз не съм антиваксър, но в случая не отказът на родителите е причина детето да развие пневмония. Задължителните ваксини са за съвсем други болести.
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа ваксината за туберколоза е три валентна в бг ни я бият като бебе после на седем и на единадесет години включва анти-тела срещу сепсис на белия дроб и много помага точно в такива случаи.Четете повечко и ще разберете!!!
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я поредният с демонстрация на Дънинг -Крюгер и 2 мозъчни клетки антиваксър по-долу да обясни на нас глупавите 90% защо колективен имунитет не съществува, моля! И ако е възможно, нека посочи изворите си. И по възможност нека са източници от кръглата Земя. Благодаря предварително.
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще ми каже ли коя е ваксината за бронхопневмония?--------------Няма ваксина срещу пневмония!!!!А, Детето не е било ваксинирано заради тъ...те си родители и е последвало тежко усложнение - без значение дали е Корона или простуда.Всеки може да лепне бронхопневмония.Например:- силна простуда, следва тежка ангина, бронхит и ако не се вземат своевремени мерки пневмония!Но ако в организма няма антитела заболяването протича много тежко, дори с летален край!