4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксърите за като веганите - колкото по-малко акъл, толкова повече врява.
156
1
 
6
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Ти ако имаш някакво образование - да не говорим както ти го наричаш "биологично", щеше да знаеш, че пЛевмония няма като термин никъде. С очевАдната си неграмотност, няма как някой да ти вземе мнението за меродавно.
155
2
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Битката с антиваксерите е просто загубена кауза. Същото като да обясняваш на някой,че Земята не е плоска... има ги и такива дето вярват,че сред нас живее тайна раса от рептили..... или континента Австралия не съществува.
154
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе 2 седмици го мотаят с пневмония! Знаем, че както има много добри лекари, така има и ***, както във всеки бранш всъщност. Явно са си търсят оправдания и майката ще се окаже права, че не са го лекували правилно. Добре поне, че са го преместили в Пирогов, че да има някакъв шанс! Ама родителите трябваше по-рано да си го вземат и да го преместят. Няма кво да ги чакат да им се доработи. Като го видиш лекаря че не става бягаш и търсиш друг, за да се спасиш, това е!
153
1
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 136: Той родителя може да реши да го направи терорист...... Няма лошо да имаш избор да правиш каквото си искаш НО стига да не вредиш на останалите. А тук с липсата на ваксинация си готов. Ако има още 20 като теб в градината и твоето дете лепне едра шарка ще се заразят всичките и ще починат още 10 деца заради идиотщини..... Колкото повече ставате толкова е по-голям риска за всички !
152
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък познавам разни хора на които ваксинираните им деца изкараха плевмония и кво?Случва се! Децата се разболяват! Аз като човек с биологично образование не мога да си обясня, как съмненията за коронавирус на детенце и наличието на плевмония предизвикана като усложнение от него може да се отдаде на неваксинирането му срещу неща като тетанус, хепатит Б, туберколоза, коклюш, шарки и т н т.
151
3
 
4
 
! Отговори
Ники преди 4 години
До ВЕФФСДИма и други болни да,но ако си ваксиниран с БЦЖ е много по-вероятно да я и скараш по-леко и нормално без усложнения
150
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
ДО 147 - Да трябва да ни бият ваксини и да сме здрави за да можем да работим , печелим заплати и КОНСУМИРАМЕ. Никой няма изгода да умираме :) Между впрочем дори и вирусите са устроени така и точи ще отслабне рано или късно. Той трябва да живее и да се размножава. Ако убива пациента няма да може да извършва това нещо закодирано в ДНК-то му. Да се разможава. Това е кодирано във всяка биологична единица. Който си мисли,че е нещо повече просто е поредни объркан антиваксър,веган и......
149
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен - pnoumococcal polysaccharide vaccinepnoumococcal polysaccharide vaccine
148
2
 
8
 
! Отговори
Ники преди 4 години
До Анонимен АлкохоликМного си прав оказа се че старата безмислена ваксина БЦЖ е три-валентна развива антитела за сепсис на белия дроб и това е основната причина да не мрем като мухи тук в БГ а онези виртуални невежи професорки от БГмама да се застрелят някъде
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще ми каже ли коя е ваксината за бронхопневмония?Ама пък мога да намеря кой закон нарушава ръководството на болницата, като извежда информация за пациентите си.
146
8
 
8
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До До оправдаващи майкаГрозното е, че родителите не са положили необходимите грижи за детето си /като да го ваксинират/, а после реват по медиите и социалните мрежи, че не било лекувано както трябва. Сега излезе наяве защо детето не се е повлиявало ефективно от лечението, но родителите му дали ще разберат това?
145
8
 
13
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
А на тези, които пращат другомислещите в затвора, защото не са ваксинирани, им трябва друг вид доктор. Иначе и всички пушачи - в затвора, пиячите - и те в затвора и т.н.т. И да не припарват в болница, защото умишлено са се разболели. О съвършенна простота!
144
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пневмонията на детето се е влошила,въпреки адекватното лечение,именно защото не е било ваксинирано.Т.е. липсва му т.нар. общ имунитет-общ имунен отговор към всякакви болести. Но вината за това в никакъв случай не е на лекарите.
143
4
 
7
 
! Отговори
Антиваксър до WTF преди 4 години
Пич ли си, мацка ли си (аз предпочитам мацки, но напоследък сме с маски), мисията ти е обречена! Отдавна е доказано че само около 10% от световното население може да ползва мозъка си по предназначение. Останалите 90% (масово пишат тук) виждат че сега полицията и прокуратурата ни лекуват от корона-вируси, но пак се доверяват на съвременната медицина и дрънкат за някакъв "колективен имунитет", който не съществува.
142
7
 
29
 
! Отговори
До оправдаващи майка преди 4 години
Седнал ония ми ти селски тарикат бащата,да се тюхка в социалните мрежи да настоява и изисква специално и несъществуващо лечение за отрочето му, и отгоре на всичко да държи сметка защо нищо не помагало. В същият момент, тоя отрича медицината, но после е пръв да иска помощ от нея и да се сърди че не е ефективна. Убеден съм, че е някои от тия дървени философи видел се с някой лев, дето все те занят.Ми да си го лекува с отвара с кокичета и сминдух и да не товари допълнително здравната система
141
2
 
6
 
! Отговори
антивакс хюмне преди 4 години
Антиваксърите не биват, но не трябва затова да страдат децата. Както и веганите ***.
140
8
 
4
 
! Отговори
ВЕФФСД преди 4 години
Според вас други деца с бронхопневмония няма и не е имало и щом има едно,което не е ваксинирано,то се е разболяло именно поради това.Вие като гледате на какво прилича Света искате да ми кажете,че тия дето го управляват ги интересува да ви бият ваксини за да сте здравички,а не обратното(ваксините да ви разболяват) и после да купувате хапченца.Сигурно и бежанския поток и налагането на джендъризма и те са естествена еволюция на обществото.Всичко се прави за вашата сигурност и благоденствие.
139
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде знаете какъв е случаят, та вече съдите? Може детето да е било в западна държава със свободен избор за ваксини до втората си година. Какво общо имат ваксини против тетанус, хепатит, шарка и други в случая с вирусна пневмония, която лекарите очевидно не могат да овладеят? Отговор - никаква.
138
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо лекарите не пратиха в София детето след третия ден на неуспешното лечение, а ни занимаваха с глупости като липсващи ваксини. Факт е че пневмонията не е била овладяна и това, че теста за Корона е отрицателен не означава да се помотват, щото междувременно може да е хванало Корона в самата болница!