4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 4 години
Отчаяни времена, изискват отчаяни мерки. Не виждаш ли , че ако се остави на логика и самосъзнние няма да се случат нещата. Има "индивиди" не разбират от логически доводи. Карантина, по избираемост не сработва, ваксинация за достигане на стаден уминитет по желание, също в един момент няма да сработи...
116
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога преди години не са питали родителите ми, дали да ме ваксинират. Влизат в час училищната лекарка и сестра и в 1 и 5 клас направо ни слагаха ваксините. Родителите бяха на работа, не знаеха изобщо какво ни бият. Това ставаше през 70-те години. И бяхме здрави, не знаехме какво е грип, нито фервекс и др. Сега майките са гевезани!
115
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж всички мразят комунизма, а искат все задължителни работи искат: задължителна карантина, задължителни маски, задължителни ваксини, задължително писане на доноси срещу неизпълняващите задълженията...Де ви е стремежът към свобода и индивидуалност?...Де ви е либерализЪмът?...
114
2
 
9
 
! Отговори
az преди 4 години
Значи не искат злите лекари да им бият ваксини заради...бог знае кви факсове получават
113
1
 
8
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Дано не стигне до интубиране. Както посочих по-рано стигнеш ли до вентилатора много трудно може да не умреш. От 32 пациенти на вентилатор 31 умират. Дано детенцето да се пребори само с болестта. Всъщност ползата от престой в болница е само в случаите когато към вирусната инфекция се добави и бактериална. Тогава за бактериалната помагат антибиотиците, но вирусната няма как да се излекува освен ако организма сам не се пребори.
112
1
 
5
 
! Отговори
?! преди 4 години
Не бе "умник", ти се премести в чужбина, някъде където няма задължително ваксиниране и ще те лекуват от простотията. И не ми трябва власт за да спазвам правилата на обществото. Ае чао.
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До wtf"Ваксинирайте се, но не ми казвайте аз какво да правя. Приятен живот."Ти също не ни казвай какво да правим. Т.е. ако някога откажат да те лекуват да не се изненадаш :)
110
2
 
3
 
! Отговори
Do WTF преди 4 години
Защо да не задълбавам? Защо не отговориш как си излъгал, за да се влееш в това общество на овце? Защо не си в гората при другите "осъзнати"? Защо не отговориш?
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, не се занимавайте с този *** WTF. Той винаги ще мисли, че е прав и по умен - това е проява на Дънинг-Крюгер. Така природата се грижи за несретни същества като него, за да не умрат от депресия, съзнаваййки колко са ограничени. Просто го игнорирайте, защото няма как да го убедите в безспорен факт. Такива хора обикновено са много агресивни към инакомислещите, защото не допускат вероятността да грешат. Просто не си хавете нервите - нищожността му не го заслужава.
108
2
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Наистина ли вярваш, че нещо някога ще е задължително---Да. Когато стадния имунитет падне под критичния минимум ще стане задължително. Доколкото такива индивиди като теб са малцинство няма проблем.Както казах - сами си го просите.
107
7
 
2
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До 112Не задълбавай и не говори за децата ми.Аве я се спасявайте, че много завист има тук.Блееееее
106
6
 
1
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До 110Наистина ли вярваш, че нещо някога ще е задължително. Ако можеха досега щяха да го направят. Много трябва да се внимава в отнемането на избора.
105
2
 
20
 
! Отговори
Do WTF преди 4 години
Ами ще ти се казва, защото с поведението си застрашаваш човешки животи. Уважавам избора ти да си против ваксините. Но, правейки такъв избор и вярвайки, че останалата част от обществото са "заблудено стадо", следва да се изолираш от това общество, за да не го застрашаваш с избора си. А от коментрите ти съдя, че наваксинираните ти деца се възползват (незаконно) от образователната система на нормалното общество. Как ще коментираш това? Защо си излъгал, че са ваксинирани, за да бъдат включени?
104
9
 
1
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До 105Исках да кажа "кошерно" Сега прочетох целия ти дебилен коментар и се смея от сърце. Аут съм от обществото, нямаш си и напредстава колко съм аут и как се кефя.
103
2
 
10
 
! Отговори
до wtf преди 4 години
Лежиш на факта , че ние като общество ваксинираме и вълна от зараза няма да тръгне. Обаче с този вирус ще си изненадан. Защото няма ваксина и всички ще се изпозаразим, който е ваксиниран и е хванала ваксината БЦЖ ( която не е срещу вирусът) ще кара по-леко без усложнения, обаче който я няма, е по-вероятно да направи тежка двойна бронхопневмония. Още от САРС знаят , че тази ваксина има някакво действие за развитието на болестта
102
0
 
5
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Аз признавам правото ви на избор да се ваксинирате.---Засега е избор. Скоро ще е задължително. Дано. Сами си го просите. Аз съм ОК с това стечение на обстоятелствата.
101
6
 
4
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До 105Щом искаш общ имунитет, отиди и живей в Китай, там са коферно общество, ще ти пасне на разбиранията и начина на живот.
100
3
 
12
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
С масовото опрастачване има епидемия от майки-*** , които с не осъзнават невероятната си простотия, но са гербаджиджийско самочувствие.
99
7
 
2
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До Do WTFМного смислен коментар, направо ми разби живота и обеднях ...дори духовно пропаднах.Нали ви казах. Вие сте прави, аз съм заблуден и ***, признавам си. Само не ми казвайте какво да правя. Аз признавам правото ви на избор да се ваксинирате.
98
2
 
24
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Антиваксърите разчитат на колективния имунитет на ваксинираните.Не вярвам, че антиваксърите ще станат болшинство, но след като не са част от колективната отговорност, защо не продължават да си се лекуват сами в къщи, а търсят помощ от "недолюбените" доктори? Антиваксърите трябва да имат по-високи в пъти здравни осигуровки, същите са като някои братовчеди, хем не им пука, хем друг да им бере грижата!!!!