Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли защо в worldometers фигурираме с направени 566 теста тотал, а на един милион население 81 теста?
186
0
 
0
 
! Отговори
ДО 180 преди 4 години
номер 180 - не си прави майтап с ОГЪНЯ
185
0
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Заразените са хиляди! Постоянно тука виждам сингани които уж са под карантина а свободно се разкарват насам натам!Мерките ви са само да броите умрелите по телевизора!Пълен фалш!Май умишлено го правите!
184
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бацо събрал едни набивачи на кодове и те обясняват как направили някаква велика програма, която щяла да ни дели на кашлящи и некашлящи, а на 14 ден карантинирания щял да получи SMS, че вече не е под карантина. Взеха ни за боядисани врабчета тия от НОЩ, все едно не можем за броим до 20!Вместо тестове, програми, с които да ни контролират, профилактират. Пълна и безумна полицейщина! Баща ми право казваше едно време - Под фуражка акъл не вирее!
183
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно е. Децата плачат и бягат от къщи да играят навън, свекървата кълне и клюкарства. Началниците не дават пари и са некадърни. Разни Мангъри говорят зад гърба ти в квартала лъжи.
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сме пасивни по отношение на вируса. Тестват се само НЯКОИ хора със симптоми и общо взето сме в режим на изчакване- като някакви щрауси със заровени в пясъка глави. По света тестват големи групи хора, за да отделят навреме заразените. Видяхте в парламента от 200 човека 3 заразени( за сега) И хем те не ходят с градски транспорт на работа, маските им ги занесоха на крака, без да обикалят аптеките...
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в панорама писателят Димитър Томов призова да се подобри правилното използване на българския език, така де стига вече с това тестУване,
180
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
300 000 000млн.лева струват 2- та теста !Бърз тест + PCR кръвен тест !За 7 000 000млн.Българи !Бойко !
179
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
300 000 000млн.лева струва тестуването на Българина !Бойко?
178
0
 
12
 
! Отговори
друг българин преди 4 години
До: БългаринВ тази връзка с това което казваш, и в продължение на коментара ми, че премиерът изключително много ме вбеси, искам да добавя, че лично познавам доктор Мангъров от много години, и това което той говори не е с цел да успокои народа. Той винаги е говорил по този начин. Може и аз да не съм съгласен със всичките му методи, но знае повече от премиера-тиква, който освен Винету друго нищичко не е чел!Може, и трябва да се правят бързи тестове. Разбира се, не фалшиви като тези от Китай.
177
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бат Бойко е по - голям от Световната Здравна Организация Щом не иска да осигури публичен ресурс за масов тест на нацията !Или 300 000 000млн.лева !Всеки ден е загубен за 7 000 000млн. Българи !
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хсплескан - Защо в Пловдив все още няма лаборатория, която да тества, а се пращат за анализ пробите до София и Ст.Загора?Защото са нужни средства за лабораторна апаратура, инструмент и консумативи. Нужен е обучен персонал. Какъв е проблемът, че тестовете се изпращат някъде?Не е нужна по-голяма наситеност на тестване, когато другите звена по веригата с в балансирана пропорция. Пример - леките случаи не е нужно да бъдат тествани, а трябва да спазват карантинните мерки. Иначе ще е анархия!
175
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
300 000 000млн.лева няма да бъдат дадени за тестуване !Ще бъдат дадени за заплати на депутати !
174
3
 
7
 
! Отговори
друг българин преди 4 години
Мен изключително много ме ядоса последното изказване на Бойко Борисов!Той не ми е баща, и аз не съм малолетен, да не мога сам за себе си да вземам решения та той да ме "води за ръчичка" на зъболекар" както се изрази!Това прилича на сталинизъм.Смятам, че като цяло българският народ е съзнателен и спазва ограниченията.Е, винаги има тарикати, но не само у нас, навсякъде по света.Защо обаче никой не мисли за психическото здраве на народа?Хората ще изкукуригат още малко ако продължи така!!!
173
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Световната Здравна Организация Зове ;ТЕСТУВАЙТЕ НАРОДА ЗА ВИРУС covid19!БЕ БОЙКО!
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да има повече ред и дисциплина през тези трудни времена на извънредно положение.Трябва да се докладва по-стегнато:"Другарю генерал, сутрешно-вечерната проверка е проведена. Всички болни са налице, с изключение на геройски падналите в борбата с коронавируса."
171
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Мутрата е измислил сваляш приложение и обявяваш кога умираш от covid19!Браво мутра Бойко
170
3
 
6
 
! Отговори
хсплескан преди 4 години
в допълнение на Да попитам:- Защо в статистиката за умрели ше влезат и тези - човека със сърдечна недостатъчност и другия тежък случай? Означава ли това, че даже и умрелите от рак ще влезат в статистиката като починали от ковид 19?- Защо в Пловдив все още няма лаборатория, която да тества, а се пращат за анализ пробите до София и Ст.Загора?- Защо не кажат Б.Б. и/или генерал Мутафчийски аджеба колко теста имаме в страната наистина?
169
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
300 000 000млн. За масово тестуване !Няма да бъдат осигурени от премиера на България!Много ву се виждат за да ги извади от джоба си !
168
1
 
5
 
! Отговори
men преди 4 години
600 теста на ден пак е поне 10 пъти по-малко от колкото требва да бъдат. ЗАЩО НЕ СЕ ТЕСТВА?КАКВА Е ОРГАНИЗАЦИЯТА ДА СЕ СТРАВИМ С ТОЗИ ВИРУС, ВЪОБЩЕ?