Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Заплатите си вдигнаха 240 депутати !Включително и Корнелия и Цвета КараянчеваПосле им направиха безплатни тестове !
146
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Xaxa - Колко заплата ти плащаме от нашия бюджет?!Не съм на бюджетна заплата. В момента си ползвам отпуск от 2018-та. Имам непипан от 19-та и 20-та. Предвидил съм ситуацията, запасил съм се с провизии, организирал съм си задачи за личностно развитие и повишаване на познанията ми в области, към които проявявам интерес. Пари имам да карам така и до Коледа. Разходите ми спаднаха значително.Дори съм доволен, че не могат да ме разсейват с някакви излизания и други простотии.
145
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Искам да попитам преЦедента... - ще ходи ли с Деса на църква... - на Великден...
144
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ама как да има пик като се тестват 20 човека и 240 депутати всеки ден ? Бойко Борисов
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
К'во става с третия пол? Само мъже и жени се въртят по статистиките из цял свят. Странно...
142
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Обаче си вдигнаха заплатите Вие без работа Без доходи по къщите Браво Бойко какви мерки ?
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ, НО ДОКАЗАНИТЕ СЛУЧАИ СА ОТ 20 ДО 40 ДНЕВНО! ТОВА НЕ Е ГЕОМТР ПРОГРЕСИЯ, А АРИТМЕТИЧНА! И Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕРКИТЕ! КОИТО НЕ СА ТРАГИЧНИ! НЯМА КРЪЧМИ, КУПОНИ, ХОТЕЛЧЕТА И ПР. А ЧОВЕК КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ, ВИНАГИ НАМИРА РАБОТА! ДРУГА Е ТЕМАТА ДАЛИ ИСКА ДА РАБОТИ НА КЛОН ИЛИ БЮРО, КАТО ВИЦА! НО ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА ИНДИВИДА А НЕ Н ДЪРЖАВАТА! ТАКА ЧЕ СТИГА РЕВОВЕ! И ТОВА ЩЕ МИНЕ. И МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И НЕЩО ДОБРО. ДА ЖИВЕЕМ ПО С МЯРКА И СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ, А НЕ СПОРЕД БАНКАТА!
140
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай е от миналата година вируса , значи и у нас го има от тогава , просто сега се прочу , повечето сме го изкарали зимата .
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците неотклонно следват своята политика - Един път, един пояс.Тази политика обхваща 65 държави, включително и тези в Източна Европа. България също е в кюпа.И как ще бъде осъществена? - С пускането на един супервирус!Чака ни жълтурски комунизъм. Той е много по страшен от сталинския.
138
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Депутатите бяха тествани безплатно !100%Депутатите си вдигнаха заплатите 100%Няма да има депутати на борсата100%
137
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко е взел най добрите мерки!Затова няма нужда от тестване !Мерките :Стоиш в къщи - плащаш сметкиХарчиш спестявания - плащаш данъциОставаш без работа - купуваш си храна !Ако си Болен в къщи - не ходиш до болница освен ако си в безсъзнание !Ако си Болен болни са всички в къщи, стоиш траеш,и чакаш Св. Петър !Държавата и ГЕРБ нямат отношение! Уникално от ГЕРБ и Бойко Борисов!Бойко се тества всеки ден!
136
1
 
2
 
! Отговори
Xaxa преди 4 години
142Колко заплата ти плащаме от нашия бюджет?!
135
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Депутатите бяха тествани безплатно !100%Депутатите си вдигнаха заплатите 100%Няма да има депутати на борсата 100%
134
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 130 - хората са под психоза и липсата на информация допълнително я засилва.Спазването на карантина е прекрасен начин за релакс и избягване на ненужна паника.Да, хората са под психоза, защото не приемат реалността.Ако не си излизал в последните 10 дена и днес нямаш никакви симптоми, то какви притеснения може да възникнат за идните дни, в които пак няма да излизаш?Останете си вкъщи не е само гол призив, а начин за спасяване на психиката ви.
133
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко е взел най добрите мерки!Затова няма нужда от тестване !Мерките :Стоиш в къщи - плащаш сметки Харчиш спестявания - плащаш данъциОставаш без работа - купуваш си храна !Ако си Болен в къщи - не ходиш до болница освен ако си в безсъзнание !Ако си Болен болни са всички в къщи, стоиш траеш,и чакаш Св. Петър !Държавата и ГЕРБ нямат отношение! Уникално от ГЕРБ и Бойко Борисов!Бойко се тества всеки ден!
132
2
 
2
 
! Отговори
Клиницист преди 4 години
До До 95Все още няма и не може да има обективни данни, че прекарването на ковид-19 води до изработването на устойчив имунитет. Това ще стане ясно едва при следващата вълна в края на годината.
131
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Ако се тестват масово хората цирка се срива и падат маските, защото ще се види съвсем различна картина заразени,излекувани и прекарали вируса!Това ще бъдат истински данни към 7 милиона граждани!!!Тогава и страха ще изчезне и пропагандата заедно с политиците няма да имат тази власт и сила, които сега в момента имат!Агент Роджър Фрай!ЦРУ!!!
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не е българин а руски платен ***, с това си изкарва парите.
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин - 240 депутати безплатно !Е трябва ли за всичко да се лъже? Депутатите ясно заявиха, че тестовете ще бъдат заплатени от тях.
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснете на кретенясалия ви президент че дори и да се произведе нещо няма къде да се пласира, цяла Европа е под карантина.