Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат

Най-вероятно лечебното заведение ще бъде закрито
384
Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат
Снимка: Pixabay

Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за напускане, без тях лечебното заведение не може да работи. Това съобщи за БТА кметът на община Белоградчик Борис Николов.

Затова тази седмица ще има заседание на Общински съвет, на което ще бъде предложено МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да напуснат без предизвестие, във връзка с това, че не са получавали заплати.

До момента задълженията на болницата в Белоградчик са около милион лева.

Петима са месните лекари в болницата, останалите са приходящи.

Според мен всички се стреснаха от ситуацията с разпространението на заразата от коронвирус и това е причината да подадат молби за напускане, каза Николов.

От 2017 година болницата се управлява от прокурист.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива.

През юли 2010 година беше закрита болницата в град Кула, а болните - пренасочени за лечение в МБАЛ "Света Петка" във Видин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
3
 
1
 
! Отговори
соцабг преди 4 години
Простия народ гледа как му закриват болниците,няма такива овце.Народа заслужава да няма никаква здравна помощ,такъв *** народ сме днес.Добре си беше Соца,във всеки град болница ама искахте демокрация
323
2
 
1
 
! Отговори
Търнокоп преди 4 години
Ами какво се учудвате? Има ли лекар, който да е станал такъв, за да помага на хората? Въпросът ми е риторичен.
322
0
 
2
 
! Отговори
Франко преди 4 години
До 346: Абе, чорапченце, ти ли си се бил за това парче територия, че да казваш къде ще отива? Знаеш ли колко хора са умрели, за да не може такива тиквеници като теб да се разпореждат с държавна територия както им падне. Какъв си ти, че да решаваш какво ще дадеш и какво не? Дядовци участници във войните нямаш ли? Или и те са били като тебе- философи, криещи се зад полата на мама или на жената (да, и такива има). Положението в държавата е огледален образ за състоянието на обществото.
321
0
 
10
 
! Отговори
Бай онзи преди 4 години
Изедници! Превърнахте здравето на хората в стока за продан! Но идва видов ден!
320
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на война щяха да бъдат разстреляни!Аз няма да им пляскане.
319
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е човешката гледна точка спрямо лекарите ?
318
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Петима са месните лекари в болницата...Журналист и правопис = противоречие.Пише се местните, защото произлиза от ме(я)сто, а не от месо.Камел(ч)ето може само *** да пише без правописни грешки.Яко резистентна е към граматиката!Извинете каруцарския сленг, ама не мога да намеря по смекчителни думи, като се има в предвид, че не го правя за първи път!
317
10
 
6
 
! Отговори
Предатели преди 4 години
Прав им път, да отиват в италия и да не връщат никога
316
7
 
10
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Много важно и без това лекарите никаква работа не вършат ! Освен да точат здравната каса ! В някои болници дори не купуват и белина за да почистят почернелите тоалетни пълни с бактерии и болести !
315
1
 
10
 
! Отговори
От Северозапада преди 4 години
Последния ми досег с болницата в Белоградчик е от бай тошово време. Дядо ми получи инсулт и аз се прибирам а жената ми написа на лист какво се прави, лекарствата и т.н. Отивам веднага в град защото никой не беше дошъл да го прегледа а той от няколко дни е в кома у нас. Отивам при доктора, обяснявам, а той - на колко е години. На 88 е казвам. Е той си е отживял, ще умре до няколко дни. И не дойде до село и така след няколко дни си отиде дядото. С чичо ми същата работа през 90 - те .
314
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До Гаро:Глупости, ***..
313
0
 
4
 
! Отговори
От Северозапада преди 4 години
Лечението на пациенти с коронавируса е за специалисти заразни болести и анестезия. Сигурно няма такива в град. Ама може и във Видин да няма. Например в Италия който го сложат на апарат не оцелява щото няма специалисти да го правят. Жената е лекар в голяма частна болница, определена за лечение на коронавируса. Но казва че не може да лекува-нито може да интубира, нито разбира от белодробни. Ще влезе в боя след като се заразят анестиолозите и пулмолозите. Колко и как ще лекува
312
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Болница със задължения, персонал 90% в пенсионна възраст, с 500 лв аванс вместо заплата да лекува 16 пациенти с корона вирус. Много оптимистично.
311
0
 
11
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Не са получавали заплати, ама причината всъщност била във вируса?Ако не ми платят до 2-3 дена спирам работа докато не платят и същевременно почвам да търся нова. Само *** работи без заплата..
310
3
 
7
 
! Отговори
Пипи Чорапчето преди 4 години
Смятам, че още преди 15-на години парченцето заключено между Дунав и Софийска област трябваше да се преотстъпи на Румъния. Там такива неща няма - може да си на 5км от границата, имаш полиция, община, църква, път, лечебница. Не са си изоставили населението на самооцеляване.
309
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Браво" на тях... Въпреки че са си в правото от чисто човешка гледна точка не е редно. Пациентите не трябва да са разменна монета. Но иначе много сме се загрижили за хората от рисковите групи....
308
4
 
14
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Малка,бедна и живееща във икономическа блокада Куба има здравеопазване на световно ниво,не гладува и не познава какво е това да си бездомен!!!
307
4
 
13
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Пълен хаос в една малка и лека за управление държавица. Но не забравяйте: Живееме в условията на див капитализъм. И не мога да разбера,хем капитализъм хем либерал-демокрация,нещо не си пасват нещата...И не ме разбирайте криво-не съм комунист,но това преди 1990г.не беше мислимо...И на тия с дузини хотели по морета и планини,с частни самолети и имоти по чужбина,много им пука за БГ и народа...И докато управлява далаверата и бюрокрацията,така ще бъде!
306
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази болница от преди няколко години съм ходил и още тогава беше мизерия. Още преди десетина години беше тъжна гледка!
305
1
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
До ИванИмам чувството, че нарочно пускат такива "правописни" грешки, че да си пусуваме и да им цъкаме ст'инки !!!Такава неграмотност от журналист ?!?!? То бива , бива, ама чак толкова не може .