ВУЗФ с план за антикризисни мерки

13 учени са участвали в разработката
6 апр 2020 21:42, Петя Славова
3

ВУЗФ предлага план от антикризисни мерки. В него участие са взели 13 учени от висшето учебно заведение.

"Това са близо 40 страници разработка, в която много сериозно се прави анализ на отделни, конкретни действия", обясни ректорът на висшето училище доц. Григорий Вазов в "Денят ON AIR".

По думите му една част от мерките, които предлагат, вече се изпълняват.

"Има 4 основни раздела. Първият е икономически и финансови мерки. Вторият е от законодателни и административни мерки. Третият е капиталови пазари, застрахователни и пенсионни дружества. Последната четвърта част са мерки за оптимизиране на работния процес в предприятията по време на карантина", обясни доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че планът вече е изпратен до Министерския съвет, банките, големи кооперации и отделни агенции.

"Отзивите са много сериозни, имаме обратната връзка. Една голяма част от това, което в момента се случва, ние това нещо сме го описали и обяснили подробно и сме дали доста сериозни технологии как да се извършват тези процеси", допълни още ректорът на ВУЗФ.

Доц. Вазов обърна внимание и на т.нар. "безлихвени кредити".

"В банковата система няма безлихвени кредити. Това го няма никъде по света, никога не го е имало. Говорим за поемане на лихвите от друга структура", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Де що има учен в БГ се нареди да пише "научни трудове" и вероятно ще си раздадат по още някоя куха титла.Вече сме на първо място по кухи титли на глава от населението.Даже Боку Тиквата са пъчи като "Доктор".Единствения "доктор" в света ,неуспял да прочете дори една книга.И ония клоуни от МЕС /мед.експ.съвет/ и те надиплили някакво книжле, събрано от тук и там.Даже Боку поиска да го пишат в творческия колектив.Народа мре , а дедо Григорий ,Костовци и други нагли типове се кичат титли.Гнус.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма безлихвени кредити, защо банкете не начисляват лихва по депозитите, собствениците на които по същество ги кредитират?