Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?

Подходът ще е индивидуален за всеки плаж
226
Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира много трудно и предизвикателно лято, защото е с много неизвестни.

"Работим, за да стартираме летния туристически сезон в началото на юли. Очакваме тогава евентуално да посрещнем чужденци от нискорисковите държави по отношение на коронавируса, които биха предпочели да пътуват.

Още по темата
Очакваме тази седмица на заседанието на Колежа на комисарите тези въпроси да бъдат разгледани, защото са включени в дневния ред и по отношение на комюникето за туризма, и по отношение на единната политика, свързана с отваряне на границите, и на единния здравен протокол и насоки", заяви тя пред bTV.

Ангелкова е предложила на Министерския възможността, ако бъдат намалени концесионните възнаграждения, и цените на плажните приспособления да се намалят пропорционално.

"Българите са на първо място по отношение на нашите мерки за това да имаме макар и късен, някакъв летен сезон. Винаги разчитаме на собствените си сили и българите са били пазар номер 1, на който разчитаме в туризма. Неслучайно всяка година правим кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Безплатните чадъри и шезлонги на плажовете е една от възможните мерки този летен сезон. На някои от плажовете може да има безплатни чадъри и шезлонги, а на други – намалени символични цени. Проведохме редица срещи с наемателите и концесионерите, защото подходът трябва да бъде индивидуален за всеки плаж. Благодаря на премиера и на коалиционните партньори за подкрепата за сектора. Работим за това да намерим баланса", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До министъра кон.Ама другарко от другарската на наши и ваши партия. Колко пъти да го повтаряме.Че хората са от 2 месеца без работа,а вие ги пращате на почивка? Много българи ще пропуснат морето тази година! Не че им се иска,Но трябват и пари за него нали?!
145
1
 
18
 
! Отговори
кобра грозна преди 3 години
И за любовница не ставаш на някой големец!
144
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелкова, остави ги хотелиерите и ресторантьорите по морето да умрат от глад. Стига си се чудила как да им напълниш гушите и как да докараш руснаци.
143
3
 
12
 
! Отговори
Blu blu bluuuuuu преди 3 години
Ангелковаааа, и аз имам един безплатен чадър....у гащити ми е!!!!
142
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MadSlavтой балона се спука отдавна и затова миналата година повече от половината хотели по черноморието бяха обявени за продан...ако има кой да ги купи,разбира се!този сезон ще бъдат добавени още хотели заради дългове и слаби обороти!това се очакваше от доста години.
141
4
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Не не, дай си е-майла що те е страх? Ето аз ще застана с името си и ще те поканя и да се убедиш на живо. А колко европейски пари давам и колко плащам ти си последния, който ще разбере. Нито си одит, нито си агенция по труда, нито си ми някой на който да се обяснявам. Ей, бай *** още не те познава и вече те е заплюл до луната... Слез на земята бе ***. Първо, се научи обосновано да излагаш тезата си да те разбера, че това с китаеца не го разбрах.
140
3
 
30
 
! Отговори
MadSlav преди 3 години
Всички видни хотелиери знаят, че по добър клиент от българина няма, но не искат да си го признаят на глас. Презастрояването, отношението, качеството на храната и какво ли още не изгони хубавите и платежоспособни клиенти в съседните държави.Сега всички "чужденци" идват с гривнички, ядът и пият ***, нямат 2 лв в джоба, но са на море, а баровете и заведенията само ги гледат и не стъпват там.Хайде, успешен сезон тарикати и гледайте, да не се спука балона, че тогава......
139
17
 
4
 
! Отговори
До 148 от Хотелиер преди 3 години
Абе *** и с името ще изляза. Имам хотел 150 стаи на уникално място. Дай е-майл и телефон ще ти пратя инфо, можеш да провериш където ти е кеф да си биеш главата и да се увериш бе ***.
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митьо хотелиерБай ***, бай *** :) Като те гледат от хиляди километри изглеждаш забавен.
137
7
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
пак се развихри темата - БГ или Гърция - истината е една в БГ има изключителни места по Черноморието на много висока цена, а другото е леш. Както и в Гърция, но там такива места са по 2 в евро. Затова масовката от бг с пълни багажници ядене и пиене към селото в Гърция да върти скарите
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сериозни теми. Чадърите та чадърите.Не е само чернморието в БГ. Има хубави планини, язовири, реки.
135
4
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 години
какъв туризъм какви безплатни чадъри това лято? летят до черноморието, две седмицикарантина в хотела и после хайде обратно кой от къде дошъл..
134
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам да дам 20 евро за гръцки плаж, отколкото 20 лева за български.
133
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платеното зачъдъряване на всички български плажове е пагубно за туризма ни, но може ли една секретарка от ПЖИ да знае това ? Тай и на нея селфита с холивудски звезди на червения килим .
132
18
 
3
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 години
Абе стига с тиа комплекси, че някой към чужденците се държи по - добре, отколкото с българите. За мен като хотелиер е важен всеки клиент. Аз предлагам условия, не ме бърка кой ще купи пакета, каква националност е. В този бранш има много колеги професионалисти и да не ви напиша коментари точно от българи, колко благодарни са. Проблема на пазарната икономика е че всеки се прави на бизнесмен от нещо, което не разбира. Избора е ваш, но да плюете по България,пак казвам марш, където ви е Кеф
131
1
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Както и предполагах - безплатни чадъри, ама не съвсем. Само на някои места (на 10 км. от населеното място) и на по 10 кв.м. или по 10 чадъра на плаж. Балони, балони, балони.
130
2
 
18
 
! Отговори
До 139 преди 3 години
Митьо,затова бягат туристите от вас.Заради простотията ви.Всеки клиент трябва да се уважава,независимо дали си е поръчал таратор или черен хайвер на препечена филийка.
129
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората отиват там,където им предлагат по-добри условия-хубава храна,чисто море,чистота в хотелите уважение от персонала.Другото е бла,бла,бла.
128
15
 
4
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Недейте лъга, бре ! В България чадъри и шезлонги били платени, в другите държави безплатни. Да не би в Гърция и Италия, да е комунизъм ? Там си е върл капитализъм. Тука просто пишат разни туроператорски фирми, дето си вардят хляба. Гъркът и италианеца ще ти дадат нещо безплатно, заради черните ти очи. Да, бе. И да ти дадат нещо безплатно, цената му е включена в други работи. Не заблуждавайте и не лъжете хората.
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелковаааа,в Гърция чадърите са безплатни,достатъчно е да си поръчаш една минерална вода или кафе,а ти тепърва ще мислиш дали и къде да са безплатни.От такива министри-*** като тебе държавата,и в частност туризма са на това дередже.