Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
7
 
5
 
! Отговори
Бългалка преди 3 години
2016г. Ангелкова обеща, че чадърите ще струват по 2лв, 3лв и 4лв по скъпите курорти, но нищо от това не се случи без никой да даде обяснение защо, така че съм сигурна , че и тази година чадърите да бъдат безплатни ще е само на приказки, както обикновено се случва в Бг.
171
1
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Концесионерите да бъдат спокойни. Тази година почиващи по морето няма да има.
170
11
 
10
 
! Отговори
Бългалка преди 3 години
Елементарна сметка за печалбите от чадърите е: пр. на Слънчев бряг пред са по около 40 площадки с по 120чадъра+- по 30лв на ден са 3 600лв на площадка а площадките са 40 както казах. Сметнете на ден от целия плаж колко е печалбата . Отделно не смятам че на обяд повечето чадъри се освобождават и ги дават отново с/у заплащане. Виждала съм и по три пъти на ден дад дазат един чадър. Така че само от плажа на слънчев бряг на месец печалбата е милиони левове. Та това е златна мина
169
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всякакви раздавания на безплатни неща, не от първа необходимост, са просто схеми за крадене на държавни пари.
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
към масрафа да добави застраховка, ако някой клиент донесе вирес на персонала.Тоя чичо не знае какво и РЗИ са го затвори за карантинаАко пък хранят българи е лесно ама една рускиня да се оплаче и ще плаща солени обезщетения.
167
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че не може да се предлагат безплатни чадъри и шезлонги. Заете ли колко рушвети са пъхани под масата за да се облагодетелстват, т.нар. концесионери?! Дали парите, а да не ги вземат от почиващите? От кадя на кадя ва?Отговор: почивайте извън България, за да не давате парите си на мутри и подчинените им политици, които възнамеряват да ви ограбват ДВОЙНО. Изберете АНТИмутренското!
166
0
 
5
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Имам преки наблюдения от 2015г от Св.Св Константин и Елена. Има простор, зеленина, ред, култура в този курорт. И със всяка година това се подобрява! Изчезна *** около Манастира. Изритаха сергиите от алеята към централния плаж. БРАВО! Започна да добива респекта и авторитета, който имаше преди 35-40 години. Ако и въпроса с чадърите и шезлонгите на плажа ( там плажа не е шиток и голям) се реши, това ще е втория МОРСКИ КУРОРТ в България за нормалните, работещи хора решили да починат за седмиц
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще сме на море в чужбина тая година :)
164
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечтата на българският бизнесмен - приватизация на печалбите и национализация на загубите.Сезонът дори още не е започнал, а тези мутроконцесионери вече реват на умряло как трябвало държавата да им покрива това и онова. Концесиите на плажове в България масово се използват за пране на пари от незаконни дейности. Отдавна съм приключил с Мутроморието - да си канят английски и скандинавски реднеци, не българите, на които им се гади от тях.
163
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не приемам идеята да има концесионери.
162
1
 
12
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 3 години
Да! Нещата стават сериозни. Концесионерите да се ориентират към друг бизнес! Всеки ресторант и оранжерия за ягоди в саксии, хотелите - домове за болни от корона вирус, басейните - аквариуми за промишлено рибовъдство, мерцедесите - селскостопанска техника, кафенетата - книжарници, ..... СВЪРШИ ДАЛАВЕРАТА!!!!
161
9
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Мишоци, днес са 69 заразени... модела на БАН за на 200 на ден ще се сбъдне след пускането на мерките. Ако се достигнат 200 ще се стигне и до 2000, защото нямаме достатъчно дисциплина да живеем без мерки...В този ред на мисли - мислете, как ще минете заболяването при пълни болници, а не за морето в Турция и Гърция!
160
1
 
16
 
! Отговори
пишман преди 3 години
Лани плащах дебело за шезлонг с мазно шалте никога не прано . Гнус ме гнус няма избор . Сега като са безплатни сещам се как ще е оакано . Тая година пропускам.
159
4
 
23
 
! Отговори
ПД преди 3 години
Да бе, 200 лв нощувка със закуска. Аз пък предпочитам Турция - 1000 лв за двама с пътя в четири звезди хотел на all inclusive. Няма мярка за сравнение с нашето море. За съжаление плюя на Черноморието и крадците, които го направиха неприятно за нормалния човек.
158
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма илюзия е да предполагаме, че може да се говори за подобряване на ситуацията. Ние все още сме в началото на пандемията, мнозина забравят този факт!
157
12
 
5
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
Хич не си го предстаям как ще стане това Безплатно ? и при платено към 11ч Няма места Кой ще чисти, подрежда за без пари ? Бай българаш като е на Аванта ще наслага стари чарщафи на Всички шезлонги ! По- добре е да намалят цената на 5 лв ,а държавата да им доплати срещу издадените кас бележки
156
4
 
38
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ако в България не се плащаха чадъри и шезлонги, много хора щяха да почиват на Българското Черноморие, а не в Гърция и Турция!Но кой нормален човек ще даде 30 лева за чадъри и шезлонг всеки ден?!7 дни - 210 лева за чадър и 2 шезлонга!Срамота!По тази причина ходя на Албена, защото там поне това ти е включено в цената, но и там трябва да наблегнат върху качеството на храната и напитките, което си е проблем и по цялото Черноморие...Иначе в България си е супер!
155
2
 
32
 
! Отговори
Естет преди 3 години
"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева."Г-жа Колчева трябва да прекара нощта при мен, ако 210 лева е цената на само една нощувка със закуска...Тия хора са си загубили ума...Явно ще трябва да фалират голяма част от тях, за да се нормализират нещата!
154
2
 
30
 
! Отговори
Г преди 3 години
Явно нашите пак не са разбрали, че и гърците ще имат сезон :)
153
1
 
6
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Ужас,и без туй с коментар изглеждаш плачевно.