Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Лекуваме българите с най-доброто средство срещу коронавируса
Обновена: 17 май 2020 14:04 | 17 май 2020 11:15, Петя Славова
231
Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В нашата страна не е затворено нито едно предприятие заради коронавируса конкретно в България. Икономиката ни страда много, защото тази на Западна Европа също е поставена в трудно положение. Мерките взети у нас бяха по отношение на ресторантите, големите търговски вериги и сладкарниците." Това заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той коментира въздухът в моловете и обясни, че е опасно. По думите му, е добре да се вкарва въздух отвън, а не  от едно помещение с хора въздухът да иде в друго помещение.

Още по темата

"Последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху дрехите, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. Когато някой пробва дрехата е нужно леко напръскване със спирт или дезинфектант, който няма да я повреди. Всеки магазин може да си позволи по една UV лампа, която да изполват за дезинфекция на тези дрехи в пробните", обясни специалистът.

"Когато излезе протоколът на най-сериозната медицинска институция в Атланта - Центърът за контрол и превенция на заболяванията, тогава се наложи хлорохина и азитромицина. Ние анализирахме всички тези данни заедно с МЗ. Тогава предложихме само утвърдените протоколи за хлорохина. В момент на световен дефицит нашата държава намери нужната субстанция. Имаме възможност да лекуваме българите с най-доброто и доказано средство против коронавируса", заяви проф. Кантарджиев.

Той обясни, че ваксина се прави бавно. "Шест маймунчета не се заразиха, но преход върху човек, трябва да се изключат нежеланите ефекти на ваксината. Някои скочиха срещу несъздадена ваксина е смайващо", кате горичен бе Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
7
 
24
 
! Отговори
че и нагъл преди 3 години
Тази петиция е събрала пет пъти повече подписи и Конгреса трябва да раследва.Давност за престъпления срещу човечеството няма.Да се чудиш нашите депутати гласували за задължителни ваксинация дали няма да ги завърти шайбата?
162
6
 
16
 
! Отговори
че и нагъл преди 3 години
Petition the White House on the Issues that Matter to YouТова е официалния сайт на Белия ДомНие призоваваме за разследвания във Фондация Бил и Мелинда Гейтс за медицински злоупотреби и престъпления срещу човечествотоДокато разглеждаме събитията около пандемията COVID-19, различни въпроси остават без отговор. На 18 октомври 2019 г., само седмици преди обявяването на нулата на земята в Ухан, Китай, се състояха две големи събития. Единият е Събитие 201, а другият - Военните световни иг
161
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 167Или са му дали пари, за да лъже и заблуждава хората.
160
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 165Няма сериозно медицинско лице, което да ти обещае, че нещо ще бъде задължително, макар и още да не се знае дали изобщо ще съществува. Ако някой твърди нещо подобно, значи не е наред с главата!Това е пълен кpeтенизъм!
159
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото виждаме това,което такива като теб не искат да видят,а сте по-близо, фармацефтичната мафия,която превърна медицината в търгашество,и убива,докато ти прибира кинтите,а не лекува. И това се случва със съдействието на такива като теб.
158
8
 
44
 
! Отговори
sss преди 3 години
не е това смайващо, че хората са скочили срещу несъздаена ваксина! смайващото е налагането на задължително ваксиниране с несъздадената вкасина...
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 161Според Уикипедия:"Медицината (от лат. medicus лечител) е наука за диагностициране, лечение и предотвратяване на болести и наранявания [1]. Тя изучава системите на човешкия организъм, заболяванията и тяхното лечение, което помага за практическото прилагане на това знание и създаването на лекарства и технологии."Биологията не изучава лечението. Биологията не изучава лекарствата, които лекуват дадена болест. Това го изучава науката медицина. Те са сродни науки.
156
22
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е тука ще се съглася с доктора. Все едно да плачат за "Нероден Петко".Първо, никой не е дал гаранци (противно на някои внушения), че ваксина изобщо ще бъде измислена. Ваксина срещу СПИН и досега няма (макар че има причини за това).И второ, макар да не съм съгласен докторите, още по-малко с генералски лампази, да плашат простолюдието с "чували с трупове", повечето протестъри, както в България така и по целия свят са някакви антиваксъри, националисти, с други думи - пълни шемети!
155
1
 
27
 
! Отговори
5 Години Тестове? преди 3 години
Никой не иска да е оптино зайче! Една Ваксина се тества поне 5 години преди да се удобри за използване. Те какво? Забъркват една Бета версия, дето не знаят къде ще и избият страничните ефекти, но уж я тествали. Как са я тествали за толкова кратко време?Фармацефт каза - "На моя компютър всичко работи." - заповядай инжектирай си го това в организма!Тук ИТ-тата ще ме разберат какво имам в предвид!
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъъъМедицината не е наука - тя е занаят, не съм го измислил аз.Медицинската практика се базира на научните изследвания от научната област на биологията, химията, физиката, техните производни, техниката, математиката. Целенасочените постижения на тези науки, оборудват тази медицинска практика.
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛекетата към коя класа спадат?
152
0
 
32
 
! Отговори
Чичето преди 3 години
Ще повярвам на ваксината, ако видя с очите си как всичките от НОЩ, Тулупа, министЪри и дупетати, и семействата им си я сложат. Ако не дадат фира до една година, може и да си помисля.
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът ще се свърши, глупаците - не
150
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СкептикЩото обикновено омразата им стига до вратата на Позитано 20 и в Момента Дондуков 1.
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 150Както обичам да казвамза такива индивиди и тяхната позиция:"Я не знам как е, ама и така не е"
148
12
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Интересно защо на всеки, който мрази мафията тук му слагат етикет русофил или славянин или там нещо си..., а никога американофил. Пичове, и там има честни хора бе, както и в Раша.
147
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да е лабилно здравето ми, но си предпочитам червеното хапче.
146
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина"Не е смайващо....плоскоземните и антиваксърите са на принципа.....не разбирам, но не съм съгласен.
145
0
 
18
 
! Отговори
Рита Тунберг преди 3 години
УТРЕ В 8 ЧАСА ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скептик/прОсТо/северозападнал/информиран/обективен/славянин/***.........това са примери за 80 % те и ***.вансеремос.