36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима

Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет
Обновена: 17 май 2020 14:03 | 17 май 2020 08:15, Петя Славова
143
36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 36 са новите доказани случая, от тях на болнично лечение са 15. Вчера са били изледвани 1094 проби с PCR.  Активните области с коронавирус са 9, а общият брой на заразените у нас са 2211. Активните случаи са 1505.

От вчера имаме десет нови случаия в София и засега в София и областта има най-много случаи - 931. В болниците в столицата са 169 пациенти, като 30 са в интензивни отделения. Това каза проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб От тях са активни

Още по темата

По думите му, лабораториите работят денонощно втори месец и половина. "Ние сме единствената страна в Европа, която на 24 часа дава резултати от PCR изследвания.

Заразените за деня са 36 души - 18 са жени и 18 са мъже. Децата са около 6% от заболелите. Тревожно е, че при медицинския персонал има 240 заразени, което е 11% от заболяваемостта. Излекувани са 26% - 598 души, като само вчера са били изписани 25.

"В последните месеци се натрупа опит, че и леко да се изкара заболяването, много дълго човек остава вирусоносител. Именно затова в страната ни, за разлика от доста други страни, ние изследваме след свършване на срока  на лечение болните и ги освобождаваме от карантина само, ако не са вирусоотделители. Благодарение на малкия брой случаи, у нас това може да се прави.", отбеляза проф. Кантарджиев.

Смъртните случаи у нас са 108, като вчера са загубили живота си трима души. Един мъж в "Пирогов" с исхемична болест на сърцето, инфаркт и хипертония, 66 годишна жена също от "Пирогов" с перитонит, сърдечна недостатъчност. И в Ямбол почина 31-годишен мъж с диабет. Приет е в много тежко състояние.


143
Още от Снимка на деня
И днес с високи температури, но от кога ще захладнее?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 2 седмици
На пломбиран мозък нищо не можеш да кажеш. Единственият начин е да се споминат. Няма разлика между тези и религиозните фанатици, онези поне са готови да мрат, но нашите умници ще са първи в болниците.
130
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Аз също не съм наясно за какво толкова реват и откъде имат данни, че е конспирация? На тези им трябва една жестока епидемия като в минали времена, и да видим тогава и ваксини ще слагат, и затворени ще стоят, ама то най-лесно е да плюем и да се правим на всезнаещи!
129
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Психологията на повечето е такава, че ако стане напечено, врещящите тук първи или ще духнат някъде ако могат, или пък докторите и сестрите ще има са виновни, или Борисов, или който ви дойде наум. Някои мерки със сигурност са прекалени, но да не би да си въобразявате, че нищо не се спазва в Швеция? Даже може и да се окаже, че там се спазва по-стриктно поради самите хора? И какво крякате, като повечето работят?
128
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мреме, като мухи на припек.
127
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Според кухите кр.атуни тук много страни са си метнали икономиките в криза ей така, за удоволствие. Хайде, марш в болниците като санитари, то акъл за друго така и така нямате...
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От корона ГРИП страх нямам. Да кофти грип е но се изкарва за ДНИ!
Човек няма никаква работа в инфекциозното - най-много паниките там да го убият, както убиха хиляди хората по некадърност в Италия. Щом човек си обърне малко внимание в началото, нама никаква причина да ходи в инфекциозното. Вижте Швеция, Вижте Индия Вижте която и да е африканска държава!!! - Нито Карантина - Нито корона вирус!

Брех не съм мислил че ще спомена Швеция Индия и Африка, като пример в едно изречение, но е ФАКТ!
125
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 1

Явно трябва да си смениш чипа, щом при съобщение за с.м.ртта на хора смяташ да се радваш.
Такива като теб са били атентаторите в църквата ,,Св.Неделя,,.
124
0
 
6
 
! Отговори
до101 преди 2 седмици
Не скачай много,че повечето т.нар. заведения за обществено хранене са пълен компромис и отдавна трябваше са бъдат затворени.Истински ,,кошмари в кухнята,,.
Като чета коментариите срещу хигиенните мерки си обяснявам защо сме на челно място по инфекции, наричани ,,болести на м.ръсните ръце,,.
Само глоби ще ги оправят тия мърлячи
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"да,да ама не" и Истукан са един и същ обратното на нормален.
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някакви смели форумни мишоци смело тракат по клавиатурите, че няма вирус, но ги е страх да станат доброволци в интензивното.
121
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 седмици
До Анонимен 113
И УЖАСЕНА, И ИСТИНАТА! Може роднини да са! Казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш! Май има и още една! Може и мъже да са!
120
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 седмици
До Анонимен 117
И ИСТИНАТА
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някакви страхлите форумни мишоци искат да са затворници цял живот. Слагайте противогазите и се заклмчвайте у вас.
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 118
За 36 новооткрити заразени, от които хоспитализирани 12 ти предлагаш да са затворим в къщи и да носим противогази ли?
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трима души са починали от инфаркт, диабет , истерия и т. н. , а не от корона вирус. И това ако е пандемия ние сме за лудницата
116
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 2 седмици
В животинския свят има естествен подбор. Хищниците ядат слабите гадинки.
Човека няма друг естествен враг освен себеподобния си . Пуснахме си го вирусчето сами.
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ужасена и Златена да не са майка и дъщеря?
И двете са си лика-прилика в първосигналното паникьорство. Но Ужасена е грамотна и в състояние да оформя мисли и изречения. Докато Златена е тъжна рожба на образователната ни система.
114
8
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 2 седмици
Свински грип ,птичи грип ,корона грип и т.н. Да живее фармацията !
Проф.бай Шиле е част от мафията. От 13 март до сега са умрели над 9000българи ,от които 100 от коронавирус ПЛЮС СТРАНИЧНИ БОЛЕСТИ!!! НО НИТО ЕДИН ЕДИН ,САМО ОТ КОРОНАВИРУС!
Похарчиха се милиарди , Барба Ганьос се окопа във властта , а икономиката просто изчезна.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Истукан
Много си прост Саше!
112
7
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 седмици
Измислиха нов „вирус“. Корона вече се изтърка. Новият „вирус“ тепърва ще се „разпространява“ и тепърва се очакват „жертвите“ му.