36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима

Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет
Обновена: 17 май 2020 14:03 | 17 май 2020 08:15, Петя Славова
143
36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 36 са новите доказани случая, от тях на болнично лечение са 15. Вчера са били изледвани 1094 проби с PCR.  Активните области с коронавирус са 9, а общият брой на заразените у нас са 2211. Активните случаи са 1505.

От вчера имаме десет нови случаия в София и засега в София и областта има най-много случаи - 931. В болниците в столицата са 169 пациенти, като 30 са в интензивни отделения. Това каза проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб От тях са активни

Още по темата

По думите му, лабораториите работят денонощно втори месец и половина. "Ние сме единствената страна в Европа, която на 24 часа дава резултати от PCR изследвания.

Заразените за деня са 36 души - 18 са жени и 18 са мъже. Децата са около 6% от заболелите. Тревожно е, че при медицинския персонал има 240 заразени, което е 11% от заболяваемостта. Излекувани са 26% - 598 души, като само вчера са били изписани 25.

"В последните месеци се натрупа опит, че и леко да се изкара заболяването, много дълго човек остава вирусоносител. Именно затова в страната ни, за разлика от доста други страни, ние изследваме след свършване на срока  на лечение болните и ги освобождаваме от карантина само, ако не са вирусоотделители. Благодарение на малкия брой случаи, у нас това може да се прави.", отбеляза проф. Кантарджиев.

Смъртните случаи у нас са 108, като вчера са загубили живота си трима души. Един мъж в "Пирогов" с исхемична болест на сърцето, инфаркт и хипертония, 66 годишна жена също от "Пирогов" с перитонит, сърдечна недостатъчност. И в Ямбол почина 31-годишен мъж с диабет. Приет е в много тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мреме, като мухи на припек.
121
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От корона ГРИП страх нямам. Да кофти грип е но се изкарва за ДНИ!Човек няма никаква работа в инфекциозното - най-много паниките там да го убият, както убиха хиляди хората по некадърност в Италия. Щом човек си обърне малко внимание в началото, нама никаква причина да ходи в инфекциозното. Вижте Швеция, Вижте Индия Вижте която и да е африканска държава!!! - Нито Карантина - Нито корона вирус!Брех не съм мислил че ще спомена Швеция Индия и Африка, като пример в едно изречение, но е ФАКТ!
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1Явно трябва да си смениш чипа, щом при съобщение за с.м.ртта на хора смяташ да се радваш.Такива като теб са били атентаторите в църквата ,,Св.Неделя,,.
119
0
 
6
 
! Отговори
до101 преди 3 години
Не скачай много,че повечето т.нар. заведения за обществено хранене са пълен компромис и отдавна трябваше са бъдат затворени.Истински ,,кошмари в кухнята,,.Като чета коментариите срещу хигиенните мерки си обяснявам защо сме на челно място по инфекции, наричани ,,болести на м.ръсните ръце,,.Само глоби ще ги оправят тия мърлячи
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да,да ама не" и Истукан са един и същ обратното на нормален.
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви смели форумни мишоци смело тракат по клавиатурите, че няма вирус, но ги е страх да станат доброволци в интензивното.
116
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 113И УЖАСЕНА, И ИСТИНАТА! Може роднини да са! Казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш! Май има и още една! Може и мъже да са!
115
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 117И ИСТИНАТА
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви страхлите форумни мишоци искат да са затворници цял живот. Слагайте противогазите и се заклмчвайте у вас.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118За 36 новооткрити заразени, от които хоспитализирани 12 ти предлагаш да са затворим в къщи и да носим противогази ли?
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трима души са починали от инфаркт, диабет , истерия и т. н. , а не от корона вирус. И това ако е пандемия ние сме за лудницата
111
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
В животинския свят има естествен подбор. Хищниците ядат слабите гадинки.Човека няма друг естествен враг освен себеподобния си . Пуснахме си го вирусчето сами.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасена и Златена да не са майка и дъщеря?И двете са си лика-прилика в първосигналното паникьорство. Но Ужасена е грамотна и в състояние да оформя мисли и изречения. Докато Златена е тъжна рожба на образователната ни система.
109
8
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
Свински грип ,птичи грип ,корона грип и т.н. Да живее фармацията !Проф.бай Шиле е част от мафията. От 13 март до сега са умрели над 9000българи ,от които 100 от коронавирус ПЛЮС СТРАНИЧНИ БОЛЕСТИ!!! НО НИТО ЕДИН ЕДИН ,САМО ОТ КОРОНАВИРУС!Похарчиха се милиарди , Барба Ганьос се окопа във властта , а икономиката просто изчезна.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканМного си *** Саше!
107
7
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Измислиха нов вирус. Корона вече се изтърка. Новият вирус тепърва ще се разпространява и тепърва се очакват жертвите му.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале, тази Златена се е бъгнала нещо... Мели едно и също, едно и също - като развален грамофон. От край време пуска два тъпизъма, но под тая новина направо не спира да върти плочата. Моме, а дали знаеш, че има препинателни знаци - точки, запетаи... Явно не си ходила даже в началните отделения.
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българино, бъди отговорен и се пази, където и да си!
104
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как Мангър и Чалгар съобщава същата новина:36 болни от диабет, хипертония, ишиас, пришки, маясъл имат придружаващо заболяване - коронавирус.Трима загинали от болестите си, при придружаващо заболяване - коронавирус.
103
8
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
До що за хора сте!?!?!?Ей ,близач на герберски задни части ,влизал ли си в някое РЗИ?Аз бях там преди седмица.Десетки тлъсти лелки дремят в канцелариите и се чудят какво да правят по цял ден.Чакат указания и пишат протоколи ,които никой не чете.Сто човека вършат работа за трима.Всичките са от ГЕП и никой не напуска ,защото на борсата никой не търси търтеи.Бегай да ближеш или отиди да им благодариш лично в РЗИ.Ще те вземат за л.у.д!!!