Газова бутилка гръмна в пловдивски апартамент

Има един пострадал от взрива
18 май 2020 13:33, Ния Христова
5
Газова бутилка гръмна в пловдивски апартамент
Снимка: Pixabay
Газова бутилка гръмна в апартамент в Пловдив, съобщи bTV. Една жена е пострадала по време на битовия инцидент. 
 
Пострадалата е транспортирана в болница. Състоянието й все още е неизвестно. 
 
За инцидента е подаден сигнал около 9:30 часа тази сутрин на тел. 112. 
 
Апартаментът и целия етаж на жилищната сграда на улица "Тарас Шевченко" 3 са останали без прозорци. На 20 метра от сградата има счупени стъкла и предмети. 
 
Районът около сградата е отцепен. На мястото са изпратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. 
 

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Един разбирач преди 1 година
Газова бутилка може да се взриви само при силен удар примерно ако изпадне от камион в движение или ако я хвърлите от 12 етаж на блок. Другия вариант е при висока външна температура примерно ако в помещението има пожар.А повечето инциденти стават заради дефект и изтичане на газ в помещението. Тоест не се взривява бутилката а първо се взривява изтеклата газ в помещението. В последствие вече може да се взриви и самата бутилка.
3
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Газова бутилкаПишат ти минуси, но никой не си проверява вентилите, маркучите и уредите за теч на газ! Някои хора си нямат идея, кога и при какви обстоятелства се взривява газова бутилка, но дават компетентно мнение! При взривяване на бутилка щетите няма да са само избити прозорци и изкъртени врати!
2
3
 
2
 
! Отговори
Име преди 1 година
Каква бутилка? За битова газ ли ... за техническа ли ??? *** статия ...
1
3
 
10
 
! Отговори
Газова бутилка преди 1 година
Бутилката не може да гръмне. Имало е изтичане на газ /най-често заради едно нищо и никакво уплътнение на бутилката/. Случи ми се преди време и като видях колко голям пламък излиза, веднага спрях котлона и не приех никакви агитации да сменим уплътнението. Късмет, че бях там в момента. После и бутилката и котлона в мазето.Не ги изхвърлих на ***, или на вторични, за да не се изкуши някой и да взриви каквото и да било. Ако реша да ги махна, трябва да повредя бутилката така, че да не задържа газ