41 са новите случаи с коронавирус у нас. Починал е един човек

В интензивни отделения са 12 души
Обновена: 6 юни 2020 09:30 | 6 юни 2020 07:50, Петя Славова
178
41 са новите случаи с коронавирус у нас. Починал е един човек
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От изследваните през последното денонощие 1196 проби 41 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 1; Бургас – 1; Враца – 2; Габрово – 1; Кърджали – 2; Пазарджик – 2; Плевен – 1; Разград – 3; Сливен – 6; София област – 7; София – 13; Шумен – 1; Ямбол – 1.

Още по темата

Общо потвърдените до днес 6.06. случаи на коронавирус в България са 2668. Активните случаи са 980. Излекувани са общо 1528 лица, като 138 от тях са регистрирани през последното денонощие.
В лечебни заведения за болнична помощ се намират 147 пациенти с доказан COVID-19, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.
 
Националната информационна система показва, че до момента медицинските служители, при които е констатирана коронавирусна инфекция у нас, са общо 288 лица. За последното денонощие са регистрирани 2 нови случая - на медицински сестри от Самоков.

160 са общо починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Последният смъртен случай, регистриран към 5 юни, е на 60-годишен мъж от Пазарджик, хоспитализиран в УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив. Няма информация пациентът да е имал придружаващи заболявания.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма бе, те токово животно нема....Не знам защо в градския транспорт водачите не призовават хората без маски да напуснат превозното средство. Първите дни имаше уж някакъв контрол, после ... както си го знаеме. По магазините също - хора с фиктивни маски, на кой му маската под носа, на кой под брадата, на кой му висят ластиците и ефект никакъв. И там може да ги пъдят тия от магазина. Всичко може ... но никой не го е еня.
57
2
 
4
 
! Отговори
%$№28 преди 3 години
Както бавно се движим с икономиката си в ЕС, така бавно и ....последни ще се отървем от короната.Ще сме на опашката най-отзад.
56
1
 
8
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До 51 / ЗлатенаЗлатена , пожеланията ти са си направо клетва.Всеки има право да вярва в това,в което иска.Злобата е присъща само за мижитурчици,за *** и кифли.Стига с тез мозъчно ограничени ,злобни ,детски коментари!!!!*** ги дрънкай същите в Бг Мама , там ще ти се обърне внимание ;)
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лошото е че в България всичко се политизира, дори Ковид-а.Иначе за всеки нормален човек е ясно, че Щабът не е медицински, а политически орган, назначен еднолично от Борисов, по критерия Верни слуги.Основна задача - да го хвалят всеки ден и да му вдигат кухия рейтинг за Изборите.Повече от плоско е, ни типични за него.
54
2
 
10
 
! Отговори
Алпа Чино преди 3 години
Много опасна инфекция....Хората я носели в гърлата си, ама не знаели. За пръв път тази година чух определението при 80 процента от "заболелите" да протича като "безсимптомна респираторна инфекция". Какво протича, като няма симптоми, по дяволите!?!? Кое се лекува при безсимтомното лекуване??? Колко от така наречените "болни" са стигнали до пневмония??? То по тази логика 80 процента носят и гъбички по краката и не знаят за това. Виж, в 1 процент от случаите ако си пипаш краката и след това си бръкнеш в устата може да те хване гъбична инфекция, която да докара пневмония. Еми тогава карантина и з
53
6
 
19
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Да спре да се върти светът заради хипохондрията ти? И да почнат бунтове на гладните. В САЩ има 50 милиона безработни. Виждаш резултата. Ама като те гледам, едва ли можеш да го осмислиш.
52
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Велик е Китайският Дракон, той се е прегрупирал и мобилизирал, готов за световна продължителна война!Велики и всемогъщи са китайските корпорации и банки, велика е китайската армия!Вие сте валат селяни прости!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
51
14
 
7
 
! Отговори
Затваряй преди 3 години
Който иска да излезе от тях за нещо друго освен да отиде на работа, и то след като си пуснал смс-а за разрешение, е *** егоист и заради него ще *** родителите ни. А ако иска да иде на море си е направо за затвора - факт!
50
11
 
13
 
! Отговори
ира преди 3 години
Много го е страх българина да не го "манипулират". Цял живот пада в дупките по улиците, лаят го кучета, гази ***, търпи престъпност, но си трае. Сега му дойде момента да се направи на бунтар, дисидент, и глобален анализатор. Смях.
49
1
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Хаха.Я СЕ скрий от страх под-леглото и не ни занимавай.
48
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
89 086 Направени PCR тестове към 6 юни 2020 г.1 196 за последното денонощие2 668 Потвърдени случая980 активни случая147 Хоспитализирани12 в интензивно отделение1 528 Излекувани138 за последното денонощие160 Починали1 за последното денонощие
47
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
49 Как се " омаломощава" такава бързо разрастваща се зараза? Можеш ли да обясниш таварищ? Леле колко *** народ има в тая губерния
46
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега хипохондриците-истерици с по две мозъчни клетки ще настръхнат от страх. ***, миналата ходим 1800 човека в бг са умрели от грип. Ама кой да мисли.
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заболеваемостта ще стане нулева, когато спрат да правят тестове.И Тлъстия ще обикаля с Жипката да се хвали, че е най най най в Света и всички се учат от него.
44
17
 
12
 
! Отговори
Затваряй преди 3 години
Никакви почивки и никакви удоволствия повече. Трябва да бъде като в Северна Корея - българинът ще излиза от вкъщи само за да работи и то само ако му се разреши. Това е за негово добро - само така може да се спаси от смърт.
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27 Абе прос...так, ако не се правят изследвания на никоя болест няма никой да знае че има рак, хепатит, диабет, грип НИЩО! Може ли да има такива ОВЦИ като тебе бе ***!Китайската чума се завръща това е тъжния факт, и е резултат на про...*** в българското общество!
42
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
добро утро селяни прости!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
41
6
 
16
 
! Отговори
Подарени пагони преди 3 години
Яко Ке измрете, яз ви казах
40
15
 
25
 
! Отговори
до Анонимен 38 преди 3 години
Ако бяхте слушали правилния доктор щяхте да сте наясно, че с вдигането на мерките ще дойде пика, но това не са болни хора, има голяма разлика.... в момента имунните системи на здравите ще омаломощят вируса. Не случайно при толкова заразени няма много хора в болница, още повече в интензивни отделения... повечето са на домашно "лечение". Вие, ако искате живейте цял живот затворен, но не плашете другите, защото няма страшно.
39
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиМного Т'ъпо паpче си.... Нямаше да има заразени лекари, ако ставаше само с миене на ръцете.