Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!

10 души в момента заразяват от 8 до 5 души, обясни специалистът
Обновена: 6 юни 2020 10:06 | 6 юни 2020 10:00, Петя Славова
107
Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но нищо още не е свършило. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

По думите му отпускането на мерките бързо би довело до появата на нови клъстери на заразата от COVID- 19 у нас. Той обясни огнището на болестта в Сърница със събирането на много хора заради мюсюлманските празници.

"Вече 10 души заразяват от 8 до 5 души, значи вървим надолу с разпространението на инфекцията.", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата

"Когато ни запитаха къде е Адът, още март месец казахме, че пикът ще е средата или третата третина на април, точно така се случи, но Адът не беше в цялата страна и Адът не беше във всички болници, Адът беше в дадени области", допълни още той.

Кантарджиев даде пример с Област Видин,където голяма част от лекарския персонал се разболя, което сериозно намали капацитета на болницата.

"Тогава министърът на здравеопазването разпореди болницата в Монтана, във Враца, в Лом, Окръжна болница "Св. Анна" в София приеха голяма част от тези болни в една областна болница Видин. Ако беше станало във всички болници, къде щяхме да ги караме.", каза специалистът.

Проф. Кантарджиев коментира и несъответствията с числата на заразените от COVID. По думите му, няма хаос с разликата. "101 дни данните се събираха по телефон и факс. Сега се въведе електронна система, която откри грешки на предишната."

Той обясни, че никой не е искал да скрие това. "Преди казваха, че нарочно сме увеличавали броя на починалите. Сега се оказа, че 12 смъртни случаи не са били вписани", уточни Кантарджиев. Специалистът отрече някой от щаба да е карал хората да пишат, че пациенти са починали от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
0
 
! Отговори
Jojo преди 3 години
Как е възможно от 100 коментара да се родят 1000 глупости? Принуден съм да пиша "Народе ... ?!"
95
3
 
6
 
! Отговори
ЛИЦАТА ОТ СНИМКАТА преди 3 години
ЛИЦАТА ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА ДА НОСЯТ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЧУЖД ПЛАН КОЙТО ВОДИ ДО УЩЪРБ В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !
94
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Пропуснах: Кантарджиев е в журито на Кунчев за докторския автореферат за кърлежите! Навързани като свински черва - оттук дръпнеш оттам се измъкне!
93
1
 
4
 
! Отговори
Еййй преди 3 години
За пари продадохте си майките и бащите.И целия народ изедници.
92
1
 
4
 
! Отговори
Хи-хи преди 3 години
Напомняне за робите. Този вирус могат да го точат като крава во веки. И масите все ще си бъдат такива послушковци, които нямат време за истинските проблеми, но имат време да се възмущават за глупости.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закрит Медицински съвет към Министерски Съвет - със специалисти знаещи и можещи! Остава да действа НОЩ с един специалист - Кунчев донякъде разбиращ от вируси! Докъде!?Мутафчийски - коремен хирург!Кантарджиев - гъбички!Кунчев - бактериални и вирусни инфекции предавани от животни и кръвосмучещи на хора!Кой им е вирусолога? Кой им е консултанта по вируси?Не се заяждам! Искам да знам!
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, плашете се ,треперете,пълнете гащите,защото краят на комунистите е факт!!!Злобата и най-вече паниката ви е завладяла тотално!!!Винаги ще казвате на бялото- черно!!!Нямате капка съвест камо ли благодарност!!!За вас всичко е конспирация и не виждате по-далеч от носа си!!!
89
3
 
8
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Да отново се опитва да плаши населението!Кога всичко ще свърши-когато цялата шайка ви заключат в Белене1
88
3
 
3
 
! Отговори
Изобщо преди 3 години
Идея си нямате кой и как заразява или ако знаете е умишлено от вас.Или ни пръскат от горе ,или храните,или докторите или вие ТАРИКАТИТЕ.
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев казва това което иска да чуе Боко -по нареждане наредят ти да отвориш ресторанти и барове отваряш ги -а че вирусът ще ни връхлети с пълна сила на есен и това е ясно да видим тогава къде са защитните облекла -надявам се да се напечелили до тогава и да има за бълг.медици
86
3
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 86 и 90За Кантарджиев е 100% вярно! Разработките му са за лечение на микози и кандидози! Има ги в НЕТ-а!С думи прости - гъбички!
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пишете за Вилхелм Краус ,че е починал и починал е и човека ,който се пошегува , че Бойко е булка на кмета на Симитли.
84
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Не стигат 500 знака за всичкитечленове на Медицинския съвет! Има ги в НЕТ-а!
83
2
 
12
 
! Отговори
е4 преди 3 години
....НЕ ТЕ Е СРАМ НА КОЛКО ГОДИНИ И С ОНЗИ МУТАФЧИЙСКИ СТАНАХТЕ ЛЪЖЦИ ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОДНЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ БЕЗГРЪБНАЧНИ ТАКИВА-НЕКА МЕ СЪДИ КОЙТО ИСКА,ААААА АМА.....СЪСИПАХТЕ НИ ХЛЯБА ОТ 3 МЕСЕЦА ИЗЕДНИЦИ НАРОДНИ
82
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог от МБАЛ "Токуда"проф. Галина Кирова, началник на клиника по образна диагностика от МБАЛ "Токуда"проф. Савелина Поповска, патологадвокат д-р Мария Петрова, експерт по медицинско правод-р Цветеслава Гълъбова, психиатърдоц. Атанас Мангъров, инфекционист и педиатър, началник на Клиника по детски и инфекциозни болести - Инфекциозна болница - Софиядоц. Васил Велчев, кардиологдоц. Любомир Киров, общопрактикуващ лекарпроф. Георги Момеков, фармакологд-р Валентин Павлов, зам.-председател на Българския зъболекарски съюзпроф. Николай Младенов, с
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Имаше Медицински съвет към Министерския съвет от 13.03 до 04.04. Шеф му беше Коста Костов. Състава на Медицинския съвет не е държавна тайна:проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог от МБАЛ "Токуда"проф. Галина Кирова, началник на клиника по образна диагностика от МБАЛ "Токуда"проф. Савелина Поповска, патологадвокат д-р Мария Петрова, експерт по медицинско правод-р Цветеслава Гълъбова, психиатърдоц. Атанас Мангъров, инфекционист и педиатър, началник на Клиника по детски и инфекциозни болести - Инфекциозна болница - Софиядоц. Васил Велчев, кардиологдоц. Любомир Ки
80
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Анонимен 86:Специалист по-гъбички...Това дамски буби ли са или нещо друго???
79
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 63"Това което казва Канатарджиев -това ли е в действителност или е това което му нареди Б.Борисов като африканската чума по свинете"До Асеновград избиха 70 000 птици - птичи грип!Моля не пускай това другаде! Ще се подсетят и край отиде ми прасенцето! Бъди човек!Имай милост!
78
5
 
6
 
! Отговори
fact преди 3 години
за нас свърши!ПО-ДОБРЕ СМЪРТ ОТ КОРОНАВИРУС, ОТКОЛКОТО ШУГАВЕНЕ И ПОДЛАГАНЕ ПАК НА ВАШИЯ РЕКЕТ, ШАНТАЖ, ИЗНУДВАНЕ, СТРАХУВАНЕ, ПСИХОАТАКИ И ПАНИКАЦ.НОЩ - ДАУН, СВОБОДАТА УНИ!
77
2
 
3
 
! Отговори
Напротив преди 3 години
Ти си свършил !