"Опарен" турист: Поръчва храна, а в сметката и барбарон

Пореден гневен пост от социалните мрежи
29 юни 2020 12:15, Петя Славова
234
"Опарен" турист: Поръчва храна, а в сметката и барбарон
Снимка: БГНЕС

След като туристическия сезон в България се оказа доста застрашен от COVID, става ясно, че и цените в заведенията се оказват "солени" за българина, решил все пак да почива там.

Съвсем скоро бяха споделени снимки в социалните мрежи за заведение край Каварна, в което порция пържени картофки със сирене струва 10 лева, а сега се появи и още един гневен пост за друго заведение на плажа Нестинарка в град Царево.

Още по темата

Христиан Георгиев е решил да почива на това място със семейството си и е платил над 74 лева за един кратък престой в намиращото се на плажа заведение. Оказва се, че са го таксували с 12 лева и за два барбарона, на които са били седнали.

Ето и какво написа той на страницата си във Facebook.

"Искам да ви разкажа, защо според мен синдрома Андрешко убива всеки един бизнес в България! Сядаме с половинката и двете деца да хапнем и пием по нещо. Плажа е Нестинарка в гр. Царево. Плажчето е гръмко обявявано, като едно от безплатните и наистина има зони, в който шезлонг и чадър са по 0 лева. НО, тук идва голямото но, в заведението "Клуб 35" , което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв. Видно от сметката, която прилагам, сме консумирали разни неща. Така да се каже, не сме седнали да пием едно фрапе и да нагъваме сандвичи от вкъщи! Не че има лошо в това, просто не приемам за нормално да седнеш в заведение и да консумираш внесено от отвън. По същия начин не приемам и да седна да ям и да ме карат да плащам освен за храната, и за столовете! Днес заведението се "изхитри" и спечели едни 12 лева, но всъщност загуби много повече. Ние ще сме още поне два месеца в Царево и както казва Христо Мутафчиев - "Няма да им стъпим!",ама не на гърците, а на андрешковците. Съветвам всички приятели, също да не им стъпват. Синдрома трябва да бъде изкоренен, ако искаме бъдеще за децата си в тази страна!"

Dnes.bg направи опит да се свърше с ръководството на заведението, но неуспешен. Във всеки един момент ще предоставим място и за тяхното становище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
18
 
! Отговори
Сенко преди 3 години
Ами фирмата, която е регистрирана на фискалнкя бон е софийска, а цените са софийски. В София Бургера си е 11-12лв., водата 5лв., а вече тиквичките не вярвам и там да са толкова солени. Трябва обаче задължително да се обявяват тези такси барбарони, кашони и тн.
38
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 40 еврака, тея щеше да се пръснат от ядене на гръцко. В допълнение щеше да има нещо безплатно, например - десерт или бутилка вино, а за набарбальоните нямаше да става и дума. Онея будали ли са, че чакат по 2 километра на границата? Честито и без много много да ривете...
37
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама водата е от Банкя :) затова 5 лева, сигурно и тиквичките са от там, от личната градина на топТиквата затова са 10 лева ;)
36
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата мила Родина, човек трябва да е нащрек постоянно!Иначе му го слагат с 200!Не само на морето.Учудващо е, че и такава продължителност на живота имаме, макар и най-ниска в ЕС.
35
1
 
37
 
! Отговори
долу БГ мутроморието преди 3 години
Гърция здравей и нека Слънцето да грей!
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко му е на родното черноморие бе? Бетон си е.
33
0
 
42
 
! Отговори
ПП преди 3 години
Клуб 35 - явно го държат същите алчни типове от Студентски град. То и в Студентски се оливат с цените - 3 лв за кафе, поне се вижда от менюто! Ама това с цена за барбарон си е пладнешки обир!
32
1
 
29
 
! Отговори
клиент преди 3 години
Защо е платил за нещо което не е ползвал? Много е лесно решението, понеже истината е на страната на клиента дори и мутрособственика да извика полиция. Какво ще докаже? Нещо ненаписано?Англелкова сигурно подскача от радост, че още 12 лева са влезли в чекмеджето!
31
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера защо ходите на тези места... по евтино ще ви излезе да отидете до Гърция или Турция... че ще си прекарате и по-добре. Аз съм от Варна и почивката в Турция ми излиза по-евтино....
30
0
 
45
 
! Отговори
а бе ей преди 3 години
Аз като ви пиша,че бетономорието е едно кофти недоразумение и лично аз предпочитам Гърция,вие се изтрепвате с минусите!Ха сега джаскайте минуси,и да ви е сладко!
29
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това стова когато туризма ни е в ръцете на глупави мутри, които си нямат идея от бизнес.
28
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По точно е да се каже в държавата на избирателите на суджука е така .
27
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ли държавата ги спасява с помощи, ваучери и намаляване на ДДС. Затова сме я докарали дотук, щото държавата се е заела да помага единствено на мошеници и бандити.
26
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, сега ми хрумна - не може ли да сезира КЗП(комисия за защита на потребителите) за плащане на непоискана услуга?Никъде не е видял че се плаща, не е бил уведомен, а са го таксували? Те утре може и такса въздух да му поискат по същата логика и да му търсят 10 000 лева за 10 000 вдишвания по 1 лев?!?
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12"Кое е толкова специалното на тези тиквички че са 9 лв. порцията?" - от личната градина на господаря на тиквите идат...
24
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е то въобще сметката кърти :) за един бургер, тиквички, вода и обикновенно розе 75 лева ;)сигурно и бакшиш ще искат
23
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една минерална вода с един бургер излиза към 20 лева, при тези цени 6 лв, за да ги ядеш и пиеш седнал си е евтино направо. Наглеци... ама яко... миналата година имаше един с 11-12 лева за минерална вода и собственика на заведението беше обяснил, че щото много народ седели там с по една пица или едно кафе и бил решил цитирам дословно "да ги закове" с такива цени такива клиенти. Общо взето и този е гледал да закове клиентите си. Пък в Турция и Гърция гледат да си тръгнеш доволен.
22
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5лв минерална вода 1л?????????????????
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как само 12 лв, бе? Т'ва пари ли са? Нали за 2 месеца трябва да се изкарат, че после цяла година да се лежи!
20
1
 
68
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Тичкички 10 лв, бургер 12 лв, вино розе 30 лв. Абе тия нормални ли са??? Барбаронът е най-малкият проблем!