194 нови случая на коронавирус, 7 души са починали

Излекуваните от вируса за 24 часа са 230
Обновена: 28 юли 2020 06:37 | 28 юли 2020 06:28, Александър Попов
107
194 нови случая на коронавирус, 7 души са починали
Снимка: Pixabay
194 нови случая на корона вирус са диагностицирани за последните 24 часа, като направените PCR теста са 3832, отчита Националната информационна система.
 
Така заболелите стават общо 10 621, а активните случаи са 4689.
Още по темата
За първи път от много дни насам излекуваните са повече от заразените - 230, като общо преборилите вируса вече са 5585.
 
686 души са в болница, като в интензивни отделения са настанени 39 човека.
 
Най-много заразени има в София, Варна и Благоевград.
 
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 19; Бургас - 6; Варна - 25; Велико Търново - 3; Враца - 4; Габрово - 5; Добрич - 5; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Пазарджик - 7; Перник - 3; Плевен - 3; Пловдив - 16; Разград - 2; Русе - 3; Сливен - 7; Смолян - 1; София област - 7; София (град) - 60; Стара Загора - 3; Хасково - 5; Ямбол - 3.
 
Хората под карантина към момента са 10 428. 
 
Седем души са починали през последното денонощие, като общия брой на смъртните случаи вече е 347.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖивкоТодоровНикой не ти е трил коментара. Стои си на мястото, но е по-лесно да мрънкаш. Този велик пулмолог строи хипотези без никакви факти. Да, има неизвестен до тогава коронавирус, открит при изследване на прилепи в България, 2009 година. Изследвали са малко над 20002000 прилепа от българо-германски екип. Няма и най-малък намек в публикациите им за заразяване на хора. Свободни съчинения.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единият от починалите е на 37 години. Двама от починалите нямат придружаващи заболявания, а другите пет щяха също да си живеят нормално още години, ако не беше коронавируса.
82
8
 
1
 
! Отговори
няма никакви вируси преди 3 години
Айде пак тиа от щаба им дадоха по 3 хиляди лева да ги пишат с короната а на хората им няма нищо я ги дайте тука да ги видиме какви са защо не ги изкарате по телевизията да ги видиме от какво са умрели а?
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Седем души са починали през последното денонощие, като" продължава причината за смъртта да не се уточнява и за придружаващи заболявания да не се споменава.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особено по селата, където такова " животно" като вируса няма. Даже и се подиграват с него, неносейки поне в магазина маски------Най-интересното е, че като отидох в селското СВА, всички бяха с плътно наденати над носа маски и се заобикаляха като прокажени. Явно не си прав за селяните.
79
1
 
2
 
! Отговори
До 75 Само минавам преди 3 години
Нещо се правиш на наивен.Първия заразен беше на 8 март и какво чудно има че има оздравели, починали и още болни.В автоматизираната система се вкарват имената на хората,адреси,телефони на тестваните в лабораториите като срещу всяко име се пише (+) или (-) е теста.Така че зад бройките стоят имената на хората и те се подават на РЗИ да ги намерят,карантинират или вкарат в болница.За повторение в имената на хората с (+) тест се правят сверки по ЕГН.След (-) тест хората се снемат от отчет поименно
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дидо Варна:Толбухин?! - Ама и ти си един гражданин, неграмотен.
77
1
 
0
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Така казва, но поясни,че тази вероятност се проучва, което си е в реда на нещата.Ама виждаме,че все пак мерките срещу страната ни се затягат.А ние нали гледаме и икономиката да върви.Другите правителства си пазят народите. Като сме изолирани - какво развититие се очаква?Медицинският резултат се оценява по два критерия- индивидуално здраве и ефекта върху обществото.Целта е повече здрави индивиди да има
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖивкоТодоров"от респираторни вирусни заболявания умират на порядък повече хора годишно"Поправка. Те умират СЪС респираторни заболявания а не ОТ респираторни заболявания.Също и никой не умира от автомобилни катастрофи. Фората умират от кръвозилив или мозъчни увреждания или травми които са съпътстващи заболявания но авотмобилните катастрофи не са убили нито един човек. Куршумите съо не са убили и едни човек.
75
1
 
3
 
! Отговори
Антимач преди 3 години
Радев срещу Борисов194/4
74
5
 
8
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Изключително манипулативна и противоречаща си статия, както и повечето на тая тема.1.Така заболелите стават общо 10 621, а активните случаи са 4689- хем заболели, хем активни, хем заразени :))) а *** го разбери- това са общо установените случаи, а болните са в болниците (и то не всички там са болни)2.Как всеки път решавате, че общо положителните тестове за денонощие са "нови" случаи, след като такава информация никъде не се дава от т.нар. щаб.Знам ще изтриете коментара, но си оправете термин
73
1
 
1
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 3 години
До 68Симидчиев каза също, че масовия контакт на българите преди няколко години с много подобен вирус (пак от групата на корона-вирусите) е силно вероятната причина, за безсимптомното протичане на болестта при значителна част от носителите и за ниската смъртност и малкия брой с тежка симптоматика.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До всички хипохондрици, които отричат болестта. Много ви харесва явно да играете играта руска рулетка. Оставете на мира хората, които смятат тази игра за опасна!"-------------------------------------------------------А дали не е добре първо да отвориш речника и да се запознаеш със значението на думата "хипохондрик", да го асимилираш и едва тогава да ръсиш коментари? Не друго, ами по-смислени, някак, може да ти се получат.
71
0
 
4
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 3 години
Тестовете ни се представят, като изследване , само и единствено на контактни лица, с доказани носители. Изобщо не се отваря приказка, за това, че над определен брои изследвани по силата на математическите закони, могат да бъдат правени статистически изводи за общата дифузия и ... може да се окаже , че преболедували и текущи носители са 100-200 хил.човека. И тогава какви изводи правим за вирулентността , смъртността и като цяло за протичане на заболяването?
70
2
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
СтатистикаДа статистическите данни е важно,че методиката не е променена от м.март досега.Оценява тенденции.Членове сме в СЗО и не сме в конфликт с експертите й.Следваме стъпки, препоръчани от неа за ,,страни с ниски и средни доходи,,Можеш да видиш в сайта на СЗО как са структурирани препоръките, за да са полезни.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенчо: "Защото ви е страх и си мислите и самоускпокоявате, че като така упорствате и неглижирате нещата, проблема от самосебе си ще изчезне. "............По-голяма тъпотия с претенции за умнотия дали може да се измисли...
68
1
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Защо ти е да правиш препраткиВинаги намирам материал, за който става дума, ако е коментиран коректно.В същност целта тук не е научна дискусия, а ориентира как няколко души оценяват ситуацията.В предаването Симидчиев обясни,че няма научно доказателство или поне консенсус за ,,имунитет при българи,,.А и фактът,че с намаление на дистанцията, се увеличават заразените, не говори за кой знае какъв имунитет.Освен това, той поясни, че ако си поставим ваксина против грип, ще ограничим риска си
67
5
 
1
 
! Отговори
Мач? преди 3 години
Президентът срещу Премиера 197 на 4 /заразени/.
66
4
 
4
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 3 години
До 62Коментара ми стоя няколко минути, беше изтрит в последствие. В този сайт изглежда не се допускат постове с препратки към други страници. Ако не вярваш - пробвай да публикуваш произволен линк и да видиш след няколко минути, дали ще си откриеш коментара.ПО същество - от респираторни вирусни заболявания умират на порядък повече хора годишно, в сравнение с представяните статистики за жертвите на текущата инфекция.Упорито се избягва въпроса за статистическата представителност на тестовете.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖивкоТодоровАз не знам за нито една аутопсия следователно нокой не е умрял от грип.