Коронавирусът отне живота на 19-годишен във Велико Търново

Починал е след двустранна бронхопневмония
Обновена: 1 авг 2020 13:44 | 1 авг 2020 12:45, Камелия Цветанова
262
Коронавирусът отне живота на 19-годишен във Велико Търново
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пациент на 19 години във Велико Търново е починал след заразяване с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Той е от Велико Търново, участвал в абитуриентските балове в края на юни.

Още по темата
Оплакванията му са започнали на 7 юли, съпроводени с висока температура. Настанен е във Великотърновската болница. Диагнозата COVID - 19 е лабораторно потвърдена чрез PCR тест.

Пациентът е починал вследствие на двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност.

През изминалото денонощие в областта е регистриран един случай на заразен от COVID-19, с което общият брой на случаите в региона от началото на епидемичната ситуация е 240.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А.Колев, пасе козиДървен философ. Ти си безсмъртен. Как може да сме такъв егоистичен, циничен, арогантен и самовлюбен народ. Вие всичко зноем, можем и разбираме. И затова сме дупката на Европа.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво е тоз първоначален тест за леко заболяване в начална фаза след като са установили,че е в тежка фаза на болест с двустранна бронхопневмония с респираторна недостатъчност точно като детето,което не го приеха за изследване и лечение в три софийски лечебни заведения по административно-организационни причини на обявените по назначение с имената им съответстващи за помощ и защита как районни,градски и зарадуй детето почина по същите симптоми и диагнози още много преди да се обяви тоз вирус
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на батьо зайчето.Дано повечко такива безсмъртни ритнат камбаната та да видят имали вирОЗ или няма.
62
6
 
9
 
! Отговори
Само вик... преди 3 години
Боже...На 19 год. *******Нинова, Радев ....Защо не помогнахте на това момче? То ....лесно размахвайте юмруци.....хайде. Помогнете.Или Борисов....разрешиха балове, дискотеки.....Помогнете на майката да си върне детето.давайте. излизайте на протести. Палаткувайте.Крещете! Викайте -,,Оставка". Семейството си иска детето-отгледано,образовано, ЖИВО!Мангъров,....какво ще кажеш? Мутафчийски....президентството, правителството...
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да се предпазиш от какъвто и да е вирус ще ти дам съвет да не пътуваш с градския транспорт.-------------Съвета ти е добър, но ако живееш в голям град и нямаш личен автомобил, а трябва да ходиш на работа... избора не е голям.Маска, ръкавици, очила, дистанция... и пак няма 100% гаранция.
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. На 19 години, бал, живота пред него. :/Трябваше да ги забранят тези балове.
59
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде пак глупости, колко му даде щаба да го пишат умрял с корона а? нява вируси не вярваме на никой, само на бойко
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Виж днешните младежи как живият и после ще разбереше защо докторите не могат да им помогнат.
57
7
 
6
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Мили момчета и момичета, имате ли представа, че и след края на коронакризата ще има яко измиране- в България по 200-300 на ден от какви ли не болести ? Или ако от телевизора ви дадат отбой, вече няма да ви пука от нищо, и отново ще сте "безсмъртни", както преди ковид ? А, сетих се още нещо, от какво е умрял Иван Вазов, като тогава е нямало ковид ? Сладурковци уплашени, хем ми е жал за вас, хем сте непоносими трепер ковци.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57Големите магазини можеха да се осетят и да предлагат доставка до вратата.Много аптеки предлагат и доставка с куриер.Аз ходя в магазините но избягват когато има опашки понеже не обичам да чакам.
55
4
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
По същата логика и в магазини да не ходя и до аптека да не ходя? Навсякъде можеш да се заразиш със същия процент вероятност колкото и в транспорта...
54
13
 
4
 
! Отговори
Minuvach преди 3 години
До Анонимен 43В началото на Март месец, когато ме диагностицираха все още в световен мащаб не го бяха опаковали и именували като "корона-вирус". Нещо повече, аз бях в болницата когато искаха да ме задържат заради моята температура, кашлица и т.н. и даже ме хоспитализираха, ама на същия ден се вдигнах от болничното легно и отидох при главния лекар на отделението, подписах че приемам всички рискове и си отидох вкъщи. Болницата е за сериозно болни хора, а не за тая бутафория наречена корона.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Голяма част от болните минават вируса.Проблема е че никой не съветва хората да водят здравословен начин на живот.Ако всички водеха такъв начин на живот почти нямаше да има болни от нищо.
52
3
 
9
 
! Отговори
до Minuvach преди 3 години
ти чети, защото явно четеш до втория ред и не си разбрал че точно Швеция го отчете като грешка и потвърди че не се постига стафен имунитет
51
3
 
8
 
! Отговори
до Minuvach преди 3 години
Първо - зависи какъв Щам си "лепнал".Второ - каква степен/количество на вируса е попаднал в организма ти.Тоест, може да си го хванал от кратък контакт, а младежа да е бил в помещение с висока концентрация на вируса.Трето - коронката има навика да повтаря, така, че все пак бъди внимателен!ПС----Аз например имах стрептококова ангина и имена тя спря коронката да се "развихри".Любопитно, двата вируса се срещнаха и не се харесаха!-))))
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Ако искаш да се предпазиш от какъвто и да е вирус ще ти дам съвет да не пътуваш с градския транспорт.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тКато студент имах един приятел той ядедеше полуфабрикати и след години се разболя от едно заболяване, което не е заразно, но е гадно. Ние хората се тъпчин със джанк фуд и после се пазим от короната или от другите вируси.
48
20
 
4
 
! Отговори
Minuvach преди 3 години
До Анонимен 40Няма какво да чукам. Ти знаеш ли сега че моят организъм вече е произвел анти-телца които ме правят още по-силен и защитен от вируса? Питаш ли се защо Швеция не предприе никакви мерки срещу тоя вирус а предпочете пътят на колективния имунитет?Информирай се.
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, Сибила!! Не можа ли поне това момче да спасиш! Ама да плюеш по колегите си, можеш, нали???!
46
17
 
6
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Освен коронавирусаът, има още 50 медицински причини, който биха довели до този печален резултат, или, подобно на Мутафачийски и останалите нощ-ници мислите, че смъртта е новопоявил се феномен, несъществувал преди корона-епохата?