Дрогата - основен проблем пред МВР по повод учебната година

Във всички градове има засилено наблюдение от оперативни работници
20
Дрогата - основен проблем пред МВР по повод учебната година
Снимка: БГНЕС

Основният проблем пред МВР във връзка с новата учебна година остава разпространението на наркотици в и около училищата.

Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред журналисти. По думите му през последната година МВР е постигнало много добри резултати, но това "грозно явление" не се прекратява.

Той увери, че във всички градове има засилено наблюдение от дежурни оперативни работници, които неявно за обществото работят за пресичане на разпространението.

"МВР е органът, който не само около 15 септември има отношение към българското училище, но то е на вниманието ни през цялата година. Това, което най-много ни тревожи, е разпространението на наркотици - изключително сериозен и важен проблем", посочи зам.-министърът.

Според него доказателствата във връзка с разпространението на наркотици се събират изключително трудно. Често се използват малолетни разпространители на дрога и след като полицията ги залови, освен с обществено порицание, не може да бъдат наказани по друг начин.

Затова "не бива погледите да са отправени само към МВР и съда, а към цялото ни общество - учители, родители, други държавни институции".

Стефан Балабанов бе в Ловеч за откриването на новата учебна година в СУ "Тодор Кирков", където бе сформирана първата в страната паралелка по професия "Охранител".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Haide Pernik преди 3 години
МВР е МАФИЯТА Алоооу, прогледнетеее!Дрога ли?? Издава се смъртно наказание за притежание и разпространение и проблема е решен напълно! Защо не се решава ли?! Защото много гора лапат пари от дрога, МВР знае много добре.Я всички полицаи и политици на дрога тест а?! А?! Айде де?! Да ви сер а на дрогите ш ибани
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да калпава е !
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Основният проблем пред МВР във връзка с новата учебна година остава разпространението на наркотици в и около училищата."В смисъл, че не им е удобно да я разпространяват директно и открито и се налага да наемат посредници ли?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е съсипана точно от служители на МВР , които са рекетьори. Пурвите годино на прехода тругна и с правителството на БСП, ДПС заприличахме на лат8ноаме4иканска държава , а сме уж в ЕС.
10
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 7 -СЕГА ТЕ ПОЗНАХ!!! -ЛАМБО ТИ СИ )))ахахахаххиохиххихихихихи
9
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до 7 - като 'гледам"--- си "БАШ' ПРОГРАМИСТ))) БРАУ!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименХа-ха-ха, яко ги заби "мисирките" с *** заглавие :):):)
7
0
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Организирана престъпнсот без Държавна протекция или безхаберие няма и никога не е имало !!!Някой беше казал, че и най-слабата държава е по-силна и от най-силната мафия !!!А тук мафията си има държава, та само онзи американския съдия може да въздаде справедливост - с "Л" започва името му, сещайте се кой
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ловно рибарския бранш се лъже сезонно. В МВР ежедневно.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па то вървили дрога, проституция, сводници без МВР. ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО. И Премиера им каза - почистете си къщичката.
4
3
 
3
 
! Отговори
програмист преди 3 години
В балгария все още редко има наркотици но в бадеште ще додат и ще се сблъскаме с тос бич за опществото
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогата е ясна..кой ,кой е,така е от години
2
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
СТРАННО Е МВР ДА ГОВОРИ ЗА ДРОГА- А НАД 10 Г СЕ ПУШИ И КОНСУМИРА ДРОГА ПРЕД ВСИЧКИ !! И МВР НИЩО НЕ ПРАВИ!- давам ви пример Подлеза на Механото в Бургас- Три гимназии пушат и смъркат ТАМ! и ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ ТОВА -НО КАКВО ЛИ СЕ ЧУДЯ!- ТА ПОЛИЦАИТЕ СА СВОДНИЦИ -ПАЗЕЩИ И УРЕЖДАЩИ НА ПРОСТИТУТКИТЕ КЛИЕНТИ---ЗА КАКВА "БОРБА' С НАРКОДИЛЪРИТЕ ГОВОРИМ-ТА ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА АРЕСТУВА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ЛИ? ТЕ ГРАНИЧАРИТЕ СЕЯТ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ МАРИХУАНА- ТО НАПРАВО НЕЩАТА В БГ СА ПАРАДОКСАЛНИ- !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
G преди 3 години
Сигурномса 5човека в България който се занимават с това. "Нямат намиране" ей!....И никой не знае имената им..., хайде стига глупости!