Русе, градът, който стана основен политически център за Независимостта

Там на княжеската яхта се уточняват подробностите
22 сеп 2020 09:38, Екип на Bulgaria On Air
2

На 21 септември княз Фердинанд акостира със своята яхта "Хан Крум" на русенското пристанище. Министър-председателят Малинов заедно с останалите министри пристигат от София за последно съвещание преди обявяването на Независимостта на България.
Още по темата

Именно в Русе и на княжеската яхта се уточняват подробностите относно съдбоносния за България акт.

"Знаете всички тази история как е описано, че по пътя написват манифеста за Независимостта. Как на гара Две могили са го подписали всички. Трябва да кажем, че това днес изглежда твърде съмнително. Подозрително от гледна точка на това, че цялото събитие не е импровизирано. То е планирано заедно с австрийската империя, Австро-Унгария, която макар и един ден по-късно, но София - Виена нарушават Берлинския договор. Преди това има и други действия, като изземването на източната железница", каза директорът на Регионалния исторически музей в Русе д-р Николай Иванов Ненов пред Bulgaria ON AIR.

Освен значим за Независимостта на България, крайдунавският град е основен политически и културен център през този период.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: независимостРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1-виТи да не му си светил, когато е писал?"Хак" им е на софиянци, че Русе винаги е бил най-буржуазния град в историята на България!Първото кино, първата железница, дипломация с Автрия, Унгария, Румъния, и т.н.Сега градът е почти "нищо", защото приходите от "таксите Дунав мост" отиват за "благоустройството" на София град!!!
1
8
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Николай Иванов Ненов е изключително необразован и семпъл човечец. Малинов пише Манифеста във Велико Търново и то дни наред.