КРС: Внедряването на 5G мрежите у нас се забави с 4-5 месеца

Иван Димитров, председател на Комисията, пред Bloomberg TV Bulgaria
9 окт 2020 21:00, Анисия Иванова
41
КРС: Внедряването на 5G мрежите у нас се забави с 4-5 месеца
Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус неимоверно оказа влияние върху целите на Европейската комисия за внедряване на 5G мрежите в Европа и плановете се забавиха, но вече наваксваме. Това заяви Иван Димитров, председател на Комисията за регулиране на съобщенията, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов по Bloomberg TV Bulgaria.

Специално за България гостът поясни, че плановете са се забавили с 4-5 месеца и сега се подготвят процедури за предоставяне на честотни ресурси на мобилните предприятия, което ще се случи в началото на другата година, като сега предприятията разполагат с временни разрешения за тестване на технологията.

Още по темата

Димитров заяви, че е редно решението на общинския съвет в Балчик за мораториум върху внедряването на 5G мрежата в града да бъде уважено, тъй като отговаря на притесненията на населението. Но Димитров също така добави, че в цяла Европа вече се появяват становища, обясняващи, че мрежите от пето поколение не се различават от другите, използвани до момента.

"Мрежите дори работят с интензитет и честоти, които са по-ниски от използваните до момента и няма данни за такива, които са извън заложените параметри", добави той.

На въпрос на водещия дали се предвижда информационна кампания, за да не се повтори ситуацията с Балчик и в други общини на България, Димитров отговори, че има информираност макар и недостатъчна. Според Димитров могат да бъдат намерени достатъчно становища както за положителните страни на 5G мрежите, така и за влиянието им върху здравето, а също така и че всички работещи мрежи са поставени под постоянен мониторинг.

"Длъжници сме на потребителите да получат достатъчно информираност. Мрежите от пето поколение ще покажат пълния си потенциал, когато се появят дистантно потребители", добави още той.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ако е само 5-6 месеца, добре. Като гледам как сме 50-60 години назад от почти всичко...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеш да спреш технологиите и прогреса.Нищо вредно няма в 5г.Колко е вредно да си обльчен пт телефона ти?
31
4
 
0
 
! Отговори
JJIVANOV WARNING преди 3 години
Целта на това НАГЛО ПРЕСТЪПНО МОНТИРАНЕ НА ТЕЖКО ВРЕДНА ТЕХНИКА ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНА СКАНИРАЩО ПРЕСКАНИРАЩА Е ТЕЖКО УМИШЛЕНО УВРЕЖДАНЕ НА ПРИПОВЪРХНОСТНИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ ВКЛ ЧРЕЗ УПРАВЛЕНИЕ ПОД КОНТРОЛ НА ДРЕВНИ ВРАГОВЕ ЧРЗ ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ НАРОЧНО ПрОИЗВЕДЕНИ И ЗАЛЕПЕНИ>COZVID PANDEMIC se управлява от искуствен интелект на база монтирана техника по програма 4 G.Снимани са ПОСТ НЕОЗОЙСКА ФЛОРА И ФАУНА ПООЛУ КАПСУЛИРАНА ОТ ПРИРОДАТА - вижте заразаТА "АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ"
30
2
 
1
 
! Отговори
Герб са изроди преди 3 години
Вие кого питахте??? В брюксел кмета забрани и не само. Това ще доведе не до 15000 умиращи от рак годишно а по две! И трите оператора да поемат лечението на раковоболните от днес!
29
0
 
0
 
! Отговори
мислете добре преди 3 години
5-по азбучен ред,помислете коя буква,и чия е думичката,и вадете извод,и какво ни чака,ако не се противопоставим
28
2
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Ако 5G-то не е руско - не го искам.
27
3
 
3
 
! Отговори
Я проверете ! преди 3 години
5G мрежите си работят мноооого отдавна по света ;)Това е ефирният ТВ сигнал. :)))Стига сте плачкали като лелки ;)
26
5
 
11
 
! Отговори
До асдфг преди 3 години
Със сигурност е от това. Време е да им покажем че не искаме никакви антени и да си изхвърлим телефоните. Не на комуникациите. Стига телефони, фейсбуци и други боклyци. Доказано са вредни като гледам колко глупости се пишат как промиват мозъци и колко време се губи в простотии. Време е всяка кифла да вземе по една лопата и да прекопае градинката пред блока или да изчисти на кравите на село. На таз държава и трябват работливи хора.
25
1
 
2
 
! Отговори
До 27 от Аз преди 3 години
Аз съм много по-грамотен от теб явно. Научи се да четеш както трябва (учи се в първи клас) после прочети внимателно написаното от мен и после ако имаш с какво да го осмислиш коментирай. Прочети малко научна литература не само във форума БГ Мама. Пълни циркаджии сте тез като теб с мозък колкото една варена царевица. 5GHz е честота на която работи WiFi (дето се закачаш и цъкаш във фейса), 5G e технология за мобилен пренос на данни. Това за четотите се учи по физика в основното, явно и там си спал.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатно опитно поле България, продадена територия от сребролюбци и изчадиа адови. Да се задавите с кървавите пари до девето коляно.Амин.
23
1
 
5
 
! Отговори
do 21 преди 3 години
До Aз: Много си неграмотен. Ти правиш ли разлика между 5G и 5GHz?
22
4
 
2
 
! Отговори
Коко преди 3 години
5G в България ще се внедри бавно и на ограничени места поради простата причина, че е скъпо удоволствие.
21
3
 
15
 
! Отговори
69 преди 3 години
на тези *** 3G не им работи навсякъде тръгнали 5G да правят, не ги купувайте и им отказвайте ъпгрейда и промоциите, с които ще се опитат да ви го пробутат, клетките ще са 3 пъти повече и с по голям интензитет на енергииното поле, домсъветите да забраняват монтиране на жилищните сгради- само така можем да ги спрем
20
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
То и разпространението на ковид се забави с точно толкова у нас. Защо ли.
19
1
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
https: // public-emp.ncpha . government. bg / Geolocation / ViewBaseStationsOnMap .aspx - Сайтът е правителствен тъйче модовете не го трийте а нека остане хората да се информират къде около тях има антени ! Здравето ли е важно за вас сънародници или не !? Здравето е най-ценното в този живот разберете го за бога.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой знае ли в бургас дали има 5джи и откога,аз лично от май месец насам изпитвам странна тревожност и нервност,може и в мен да е причината но бих искал да зная дали има пуснат 5джи тук и откога
17
14
 
5
 
! Отговори
преди 3 години
Е как до сега сигнала на телевизията който беше в 700-800MHz обхват с мощности от порядъка 5KW не ви пречеше а изведнъж сигнал на същата честота с мощност 40-50W ще избие кой ли не? Как до сега сигнала на WiMax мрежите работещи от 2006 г в нашата страна на 3.5GHz не ви пречеше, а сега стана много вреден? 5G в България ще е на тези честоти, освободени от стари технологии. Как домашният ви WiFi който работи на 2.4GHz и на 5GHz и е на две педи от леглото ви не ви пречи? Дали не е политическо всичко
16
0
 
4
 
! Отговори
Йовков преди 3 години
До Активист на БСП "Боже ,колко тъпотия има на този свят!"
15
2
 
8
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
пчелите загиват все повече и повече,от там и растенията. Вие слагайте още клетки
14
9
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Дойдем ли на власт ще ги демонтираме!!!