Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, съгласен съм. Първата вълна беше от най-разюзданите типове къде никога не спазват нищо и след като се изпонаразболяха всички вълната мина. Сега втората вълна е за всички, които имат деца, тоест има бая народ да окапе докато се насити и тоя контингент... Наистина огромна грешка беше че пуснаха училищата, защото келешлъка никога няма да се пази - то още няма акъл да осъзнае за какво става въпрос!
229
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки здраво мислещ вече разбра, че случаите нараснаха експоненциално след като учениците започнаха училище.Бай *** обаче си държи на маските, защото не иска да признае че основните разпръсквачи са учениците и маските не вършат никаква работа.Нещата вече са неуправляеми заради некадърност.
228
1
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Най-голямата пандемия се нарича Герб.
227
1
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
50% не носят маски навън. Ако си мисли, че нещо прави, се лъже.
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата стъпка трябва да бъде безконтактни дейности, навсякъде къето е възможно. Училища и ДГ - задължително онлайн. Не се надявайте да решавате проблемите в болниците. Късно е. Българите имат понякога и хубави лафове за подобни ситуации: " Отиде коня в реката!"
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7000 теста. 1300 заразени.На 70 000 теста - 1300 заразени ...
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е между чукa и наковалнята. Ако не затвори болниците дават фира, ако затвори към сравнително спазващитите благоприличие протестиращи ще се присъединят едни озверени останали без работи хора, къде знаят да общуват само с псувня и кютек. Аз мисля, че ще избере първото като жертва здравето на хората.
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 230Да, на практика изчезна. В края на май имахме 3-4 заразени. Трябва малко наблюдателност, аналитичност, и най-важното да се разделим с балканския инат да отричаме очевидното. Алгоритми и числа никога не лъжат. Науката не се интересува от това, което вярваш или не вярваш. Впрочем и в Европа оценката не е много адекватна. Вече доказаха, че децата (странно защо) се явяват най-добрите трансмитери на заразата. Така че, действайте. Някой може а се окаже "спасител"! Другото е вайкане
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Виждал съм бачкери с мърляви маски"Маската пази околните от бачкера, не него от околните.
221
0
 
2
 
! Отговори
НИЩО ВИ НЕМА , БЕ... преди 3 години
НЕКОИ ШЕ ХОДИТЕ ПРИ ТАТО ЗА ДА "СМЕНЯТЕ СИСТЕМАТА"....А НЕКОИ , ШЕ ОСТАНЕМЕ ТУКА С БОКО ДА СЕ МЪЧИМЕ С НОВИТЕ АКТУАЛИЗИРАНИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НАПРОЛЕТ, СЛЕД ИЗБОРИТЕ ХА,ХА,ХАААААААААА....ВСЕКИ СИ ИМА СЪДБА , БЕ.....ТОВА Е ЖИВОТА!!!
220
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слагайте ограничения и затваряйте барове дискотеки.ресторанти. молове и театри.вечерен час от 23.00 до 5.00 ще измрем бе некадърници.
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този хавлиен патос ще се изпари щом вдигнеш температура,а когато почнеш да се задъхваш , даже няма да имаш сили да се ядосаш, че си се правил на канара, вместо да си слжиш маска и да я караш по-кротко. Със същия успех може да покажеш величие, като зимата излезеш по къс ръкав-така де, ще ти принуждава тя(зимата) да се обличаш."......Хубавото е, че не можеш и да се усетиш каква тъпотия си написал/а.
218
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"доц.Кунчев и здравния министър ще ги сложат на мястото тия дето не спазват дрескода и ограниченията"майко мила, и дрескод ли имало вече за коронавирус?.. народа изтрещя
217
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Основно огнище са училищата."^^^^^^^^^^Нищо подобно.Заразените /деца и учители/ в процентно отношение са МНОГО ПО-МАЛКО в сравнение с останалите.В училищата сравнително добре се спазват мерките - добри, не толкова, излишни, но има ги, следи се. Не, разбира се, на 100%, но то няма и как. Затварянето на децата в домашен затвор ще доведе до много по-тежки последици /здравословни, психически, образователни/ от някаква евентуална зараза. Играхме го вече това пролетта. И? Вирусът изчезна ли?
216
4
 
3
 
! Отговори
до 227-прав си ! преди 3 години
Въпроса е нарочно ли го правят , някаква конспирация ли е ?
215
11
 
17
 
! Отговори
офицер от запаса преди 3 години
Аз предлагам най-разумното решение .Да пишат по 600 000 заразени на ден .Така за 10 дена цялото население минава под ножа , рестарт на икономиката и всички забравят за тази мега фейк глупост ,с която ни баламосват от януари!
214
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основно огнище са училищата. Има много авторитетно проучване, че децата са най-добрите трансмитери на заразата, макар че боледуват най-леко. Не се ли затворят училища и детски градини, и то в цяла Европа за месец-два, пламваме.
213
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата и където се събират големи групи от хора в затворени помещения.Иначе ще ги минем и 6000 на ден заразени.Маските са безсмислени, но това ще го разберете твърде късно!
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До атвПравилно, колега,така е!Запъват се като магарета на мост,не носят маски,дишат си в лицата,пръскат слюнки и изобщо се държат предизвикателно и те гледат нахално в очите.Но доц.Кунчев и здравния министър ще ги сложат на мястото тия дето не спазват дрескода и ограниченията.Ще има глоби и всички ще омекнат.
211
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече избягвам да общувам с хора с маски. Нека си ги носят имбецилите, така по-лесно се разпознават готините пичове и мацки, които не си слагат парцалки по лицето.