Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо маските в България са напълно излишни и ненужни. Тук маската се сменя на няколко дни, а може и веднъж седмично. Виждал съм бачкери с мърляви маски с всякакви зарази по тях. Няма пари за повече или гледат да отбият номера, колкото да не го глобят. И вие искате да борим вирус...!!
209
0
 
1
 
! Отговори
zdt преди 3 години
И как разбрахте?
208
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде малко статистика. На книга в България има около 350 от които 180 многопрофилни болници с около 52000 легла,от тях една трета са частни,България е на пето място в света по брой болници на човек от населението,около 50 болници на Един милион!Просто тая пандемия ще ни покаже какво представлява родното "здравеопазване" само и Единствено Пари и пак Пари!
207
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5000-6000 хиляди на ден ще ги стигнем до 15 дни, а в края на ноември ще са 12000-15000 на ден. Това е според тренда след 15 септември. Това няма да се случи, ако дойдат кадърни управляващи на мястото на сегашните некадърници.
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Търговище всички са едни подчинени п****зи и от края на 2019 година не са си махнали маските до сега. Нито протестират, нито недоволстват, все им е тая на тия ***. Или са им изпилис страха или просто са СУПЕР *** и не осъзнават какво се случва. Сигурно е от всичките инжекции и ваксинации, които са взимали през живота си
205
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е 80 милиона и има по 2000 заразени на ден, а в Бойколандия вече сигурно сме 6 милиона и имаме по 1500 заразени на ден! Честит Ни бойко борисов
204
8
 
9
 
! Отговори
атв преди 3 години
210 - "Смелият умира само един път, страхливият всеки ден!Един живот имам! За какво ми е, като не мога да го живея нормално???Като ще се мре - нека да мра тогава!!!"Този хавлиен патос ще се изпари щом вдигнеш температура,а когато почнеш да се задъхваш , даже няма да имаш сили да се ядосаш, че си се правил на канара, вместо да си слжиш маска и да я караш по-кротко. Със същия успех може да покажеш величие, като зимата излезеш по къс ръкав-така де, ще ти принуждава тя(зимата) да се обличаш.
203
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен бройката на новозаразените си е чиста манипулация. Много ясно, че като има един новодиагностициран и изследват контактните на него 5-10 човека, поне 2-3 ще са положителни.По- интересно ми е колко души за денонощие търсят лекарска помощ с влошено състояние и колко са починалите ОТ Ковид, а не СЪС Ковид.Имаше данни за починали от Ковид на по 80+ години и такива с черепно-мозъчни травми.Как да им вярваш, дори и да искаш?!Отделно всички, които познавам заразени - оздравяха.
202
3
 
10
 
! Отговори
Ехаааа преди 3 години
*** може и до 60 000 на ден, зависи клоко теста правите. Същия сценарии на нов глас.
201
2
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
До ФеминистътЕй, евала, най-накрая един мислещ човек! Моля Ви, напишете въпросите си писмено и ги изпратете до всички медии, пък дано поне една реши да ги зададе по време на брифингите в четвъртък, а не само удобни *** въпроси да им задават!
200
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците се усетиха и сега е пълно с "болни" от ковид.А касата киха пари якооооу!
199
1
 
20
 
! Отговори
Питам преди 3 години
При колко от заразените болестта протича без симптоми?Заразеният от каквото и да било проявява симптоми,защото всяка зараза нарушава равновесието в организма.Каква е тази болест ,която разбива на пух и прах всичко известно до тук в медицината?Дайте информация кои са лабораториите и броя на направените тестове в тях.Как успяхте да направите и къде над 11000 теста?Не казвам,че няма ковид,но ми се струва,че нещо не е както трябва.
198
4
 
17
 
! Отговори
Лъжат нещо преди 3 години
Болниците са празни. Няма хора там. Много лекари и сестри с а в отпуска, стоят само тези в спешното. А охраната не пуска.Вървете до най близката болница и се убедете сами. Няма линейки, няма хора, няма нищо. Може да постоите там няколко часа и да гледате как нито влизат нито излизат хора.Таз корона е магическа!
197
2
 
2
 
! Отговори
до 205 преди 3 години
Не сме разбирачи - искаме да живеем нормално! Смелият умира само един път, страхливият всеки ден!Един живот имам! За какво ми е, като не мога да го живея нормално???Като ще се мре - нека да мра тогава!!!
196
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сърбия имаше драконовски мерки, вечерен час, карантини, войници с автомати охраняваха улиците. Отмениха повечето мерки до лятото и там почнаха да растат заразените по техните данни.Решиха да върнат отново мерките, но народът се вдигна на бунт и щяха да подпалят скупщината в Белград. Тогава Вучич се уплаши и отмени строгите мерки.Броят на заразените, починали и т.н. от тогава спадна рязко. И сега гледам си ходят без маски, но нямат голям брой заразени. Защо така?
195
1
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Иначе аз съм ЗА затваряне на заведенията,защото откакто са ги отворили направо се изкъртихме от пиене:):):)
194
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По вашата схема може да стигнат и 600 000 хил. на ден.
193
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се мре
192
5
 
2
 
! Отговори
Доц. Кунчев преди 3 години
Ама само разбирачи на ковид са се събрали!
191
0
 
2
 
! Отговори
БЕТСИ преди 3 години
Интересно ми е каква база за сравнение се използва, такава че да е възможно да се каже без съмнение, че например 6 000 НОСИТЕЛИ са "много" или "малко" ? Не ми е известно при която и да било друга вирусна вълна да са правени толкова на брой, или въобще, тестове (оставям настрана въпроса читави или не, верни или не, използваеми или не, са PCR тестовете за установяване на вирусна инфекция). Ще се радвам някой да ме опровергае!