Дежурна детска градина отваря врати и в Стара Загора

Тя ще приема децата на хората на първа линия срещу COVID-19
26 ное 2020 13:47, Красимир Ангелов
5
Дежурна детска градина отваря врати и в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора организира дежурството на една детска градина в областния град за времето на наложените ограничения от 30 ноември до 21 декември 2020 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Инициативата е на кмета Живко Тодоров, за да се помогне на хората ангажирани денонощно в борбата с коронавируса.

В детското заведение ще се приемат деца на лекари, медицински сестри и санитари, които работят в COVID-отделения, както и на хора с други професии, които са на първа линия в борбата със заразата.

Децата ще посещават Детска градина номер 2 "Зорница". Очаква се до края на седмицата да бъде направена необходимата организация за приема на децата.

Община Пловдив също реши да даде възможност на децата на медицински работници, работещи на територията на града, да ползват услугата. Обласният кризисен щаб ще поиска разрешение от министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в детски градини близост до големите болници, така че да е удобно за родителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка детска градина трябва да има дежурна група иначе ние сме в накакъв порочен кръг на лобиране за детските градини за сметка на родителите които няма какво да си правят децата в тия безкрайни ваканции. Хубаво е по принцип децата да се социализират но тези хора очевидноне искат да работят и имат солидно лоби сред управляващите понеже друго обяснение няма. КАК ТОЧНО НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ЗАРАЗЯТ ПЕРСОНАЛА АКО ТОЙ СПАЗВА МЕРКИТЕ И ПРЕДПИСАНИЯТА НО ЩОМ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ДА ГИ ЗАКРИВАТ
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГномДетските градини у нас са любимия персонаж на управляващите понеже винаги първи ги затварят и последни ги отварят. Те едва ли са работили ефективно половината година от същото време миналата година като непрестанно са в някакви ваканции. Не мога изобщо да разбера защо са контингент на образователното министерство като би трябвало да са към социалното. Защо са приравнени по стил и метод на училищата и ползват същите права и привилегии след като не могат изобщо да бъдат сравнявани.
3
0
 
1
 
! Отговори
Бате Пешко от Шабла преди 3 години
***, стига сте мрънкали? Прибирате си децата вкъщи, да не разнасят бацила и да не превръщат класните стаи в Ковид инкубатори. Носете маски и ги сменяйте редовно. Ега не умрете от глад за един месец. Ще оживеете и без молове и фитнеси за един месец.
2
3
 
2
 
! Отговори
Гном преди 3 години
Най - голямата простотия беше затварянето на детските градини! В цяла Европа оставиха да функционират ,но *** затваря! Скотско племе - няма деца - яде ,ака и спинка! *** !
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да могат да си обменят вирусите.По-добре да не затварят градините.Преди на групи сега всички заедно.