КПКОНПИ отново проверява кмета на Ракитово за конфликт на интереси

Kocтaдин Xoлянoв oблaгoдeтeлcтвaл cинa cи чpeз пoдcтaвeнa фиpмa
26 ное 2020 16:07, Анисия Иванова
14
КПКОНПИ отново проверява кмета на Ракитово за конфликт на интереси
Снимка: КПКОНПИ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) образува второ пpoизвoдcтвo зa ĸoнфлиĸт нa интepecи cpeщy ĸмeтa нa Paĸитoвo Kocтaдин Xoлянoв. То е по телевизионен репортаж за изсичане на общинската гора. Освен че се е самосезирала по репортажа комисията "Цацаров" е получила и сигнал по случая

В него се твърди, че фирмите „Кос хол 1“ ЕООД и „Пейчинов Лес“ ЕООД са свързани и са в схема за усвояване на средства, като възложител е кметът на Община Ракитово – Костадин Холянов. Едноличен собственик на капитала и управител на първата фирма е Георги Холянов, син на кмета на общината, а на втората е Петър Петров, който до 2018 г. е бил работник при Холянов.

Твърди се, че дейностите и финансовите взаимоотношения между „Пейчинов Лес“ ЕООД и Община Ракитово се изразяват в усвояване на строителна дървесина от общинска горска територия, доставка на товарен специализиран автомобил за сметосъбиране и участие в европейски проект като стратегически партньор на Община Ракитово. Сочи се също, че общинска горска територия изцяло се експлоатира и дейностите се контролират от семейството на кмета на община Ракитово, както и че цялата добита дървесина става собственост на подставена фирма на сина на кмета.

Община Ракитово участва по проект „Социална икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани марки за подобряване на достъпа до образование“ като се посочва, че партньор на общината е фирма „Пейчинов Лес“ ЕООД.

Твърди се, че кметът на Община Ракитово - Костадин Холянов, облагодетелства сина си Георги чрез подставената му фирма "Пейчинов Лес“ ЕООД, като умишлено злоупотребява с власт, за да набави имотна и парична облага за сина си.

Предвид изложените твърдения срещу Костадин Холянов е образувано производство за конфликт на интереси в качеството му на лице, заемащо висша публична длъжност.

Припомняме, че на 30 юли 2020 г. с решение на КПКОНПИ е установен конфликт на интереси на кмета на Община Ракитово Костадин Холянов. Наложена му е глоба в размер на 10 000 лв. и е отнета сумата от 37 157 лв. – материална облага, реализирана от неговия син Щерян Холянов. Решението на КПКОНПИ се обжалва от страна на кмета на Община Ракитово и заседанието на Административен съд – Пазарджик е насрочено.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 хиляди за тях са джобни ! Има ли сме и други кметове ,но такъв ,като този !? Този е уникат ,решили че иска нещо, си го взима ...! А и ДПС помага здраво
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На хората след като са харчили от откраднатото са им останали 37,000 лева кеш за конфискация, а глобата е 10.000 лева. :-)

В България няма съд, а някакво посмешище.
10.000 лева сигурно на тия им е бил запланираният разход за посрещане на Нова Година.
Глобите трябва да са толкова високи, че да няма никакъв начин да са на плюс от въртяните далавери, а напротив да са на такъв минус, че да осъзнаят, че не си е струвало.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10

Ще го проверят ако го покажат по телевизията. Иначе нямат интерес да разкриват някои работи.
10
0
 
1
 
! Отговори
Горски от Говедарци преди 1 месец
Да провери Ковачки за изсечена та гора над Говедар и!
9
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
На Цацаров само селски кметове му стиска да проверява. Да провери сегашния министър на здравеопазването за конфликт на интереси. Работи на 10 места. Веднъж работи в комисията за одобрение на лекарства и отделно в комисията която проверява болниците за нелепи смъртни случаи. Така се прикриват следите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кото поискаш да си закупиш дърва от горското стопанство, ти казват "ние нямаме ама знем ,кой има Косхол "
Цената обече е почти двойна !?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука в Ракитово формулата е Галиче !?
6
2
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
С подкрепата на БСП ,ДПС
5
0
 
6
 
! Отговори
до преди 1 месец
Щерьо Щерьо вземи отслабни малко е едно време не беше такъв, явно доста си папкал от на тати хляба...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей така проверяваха и един циркаджия със замък край Созопол. И накрая нищо. Само призрака на дс броди там. А пацо дел верандеро, с него какво стана?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако няма да има наааебани не ни занимавате!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой ще ме светне ли,с каква бюлетина е избран?
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даваха половин час за точно този случай по телевизията. Такава наглост само в България може да има.