Ще форсира ли Северна Македония антибългарската кампания?

ВМРО: Скопие ще очаква промяна в политиката на България след изборите
8 дек 2020 11:05, Анисия Иванова
183

След нарушаването на Договора за добросъседство от страна на Северна Македония, България блокира пътя на държавата към членството в ЕС. Има ли шанс за разбирателство между София и Скопие?

"Събитията от последната седмица дадоха много ясна представа, че едно се говори в София, едно се декларира в Европа, и съвсем друга е вътрешната политика на Заев", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

По думите му Северна Македония ще чака изборите през пролетта в България и евентуалната промяна в политическия живот.

Още по темата
"Ако очакват да има промени след изборите, това е отлагане на проблемите и бягане от тях", посочи доц. Михов и подчерта, че дори президентската институция и правителството са на едно мнение за Скопие, въпреки че имат разминавания по много от другите политически въпроси.

"Ако се върнем време назад, България подари тежко въоръжение на тогавашното правителство на Северна Македония, което предизвика големи протести. Тогава това, което трябваше да се случи, беше историческата комисия, но тя беше блокирана", припомни пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на ВМРО.

"В обозримо бъдеще те ще форсират антибългарската кампания и от пропаганда ще се стигне до реални действия", коментира още доц. Михов.

Той посочи трите неща, които иска България от Северна Македония, а именно: Скопие да се ангажира с действия, а не само с думи относно претенциите за история; да се посочи официалният език на държавата, а не да се опитват да утвърдят т.нар. македонски език в Европа; да се спазва Договорът за добросъседство.

Доц. Милен Михов коментира и предложения от ВМРО законопроект за подкрепа на деца и семейства.

"Нашият законопроект трябва да защити правата на семейството и на детето. Затова нашите намерения са насочени към укрепване на семейството и възможност на родителите да защитят правата си и правата на децата", отбеляза доц. Михов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MkDonБългария ви подкрепи за НАТО и сега е ваш ред да ни върнете услугата с езика и историята.
105
0
 
6
 
! Отговори
защо преди 3 години
Съжалявам за грешките. Често телефона изписва различно
104
2
 
22
 
! Отговори
Наглост преди 3 години
Един хубав ден албанците ще завземат Македония и ще си се обединят с Албания майка и Косово и ще искат да разцепят и Бг като прилъжат мюсюлманите и така до Турция.Това е.Вето.И ще има много кръв.Македония е туморно образувание от гаврата на Великите сили с бедна България...Македонците не знаят кои са и само бели и ужаси ни чакат с тях,никакъв ЕС.ВЕТО
103
1
 
11
 
! Отговори
защо преди 3 години
MkDon, съжалявам за двойното "о". Когато детето продължава да прави бели, нали знаеш какво прави майка му? И го прави от любов. Да не стане серсемин. Умен си! Няма смисъл да ти обяснявам. П.П. Сато говориш за запада, кажи на англичанин, че Фолклендските острови да Аржентински.
102
0
 
15
 
! Отговори
много преди 3 години
Много време трябва да мине и последователно трябва на тези хора да им се отворят очите, колкото до историята и езика! Идентичността им си е тяхна работа, ако искат и пакистанци да се наричат! Омразата е черна, та чак непрогледна! Впрочем, ако България стане добре развита и икономически привлекателна държава, те сами ще дойдат тук!
101
18
 
3
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
До 109а признаваш државата, а не го признаваш азикот и нациата? Тука недостасува магичничниот момент - ЗАЕМНА ПОЧИТ. ;) Кога е разберете дека со санстефанскиот романтичарски сон предизвикувате разочарувае, фрустрациа и незадоволство ка денешниот македонски народ, е сфатите дека за да постои двострано разбирае некогаш треба да погледнете и во сопствениот двор. ;)
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MkDonНа север от линията Делчево-Дебър отива към Албания. На юг от линията Делчево-Дебър идвате към България. Заев става вицепрезидент а депутатите и партиите ви на ЗАев и ВМРО-ДПМНЕ се сливат с ГЕРБ и ВМРО с местен парламент в Охрид и 3 области Охрид, Битола и Прилеп.
99
2
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Който краде нашата история.език и памет и даже имат претенции към зимята на древна България...никакъви отстъхки и този Кючук да се маха от ДПС,защото я заклеймява като антибългарска партия на 100%,явно е там,за да предаде България.А България отстоява истината,ние нямаме проблем,че вече искате да се наричате други и че плюете на българските си корени,явно нямате страх от Бога,който решава кой какъв да бъде на Земята.Но не крадете от нас,кажете.че сте млада държава.България над всичко!
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MkDonСтига ни едно обединение на държавите в една българска държава. Албанците си отиват и те с Албания.
97
8
 
4
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
До 108Се пишува loser* и да, губитници сме и од двете страни на границата. Македонците се познати по тоа што се радуваат кога на комшиата е му умре козата. Сигурен сум дека е исто и ка вас. Затоа сме големи losers - заедно! Кога е го разбереме тоа, е станеме победници кои нема да се замеруваат за нештата кои обичниот народ го поврзуваат. ;)
96
1
 
22
 
! Отговори
До MkDon преди 3 години
Нашето не е омраза, а разочарование, обида и неудовлетворение от вашите действия ! Ако сме ви мразили, нямаше първи да ви признаем за държава ! Не може вие да поклаждате омраза и неуважение към нас, а да очаквате, че ние вечно ще търпим и ще вярваме на фалшивото ви приятелство - всяко търпение си има граници !
95
0
 
9
 
! Отговори
защо преди 3 години
MkDon, ако не знаеш кой си и какво искаш, винаги ще си аутсайдер /looser/. Съжалявам, но Ви трябваха 28 години за да се разберете / пристаненене/ с Гърция. Не Ви го пожелавам пак. Имам още един пост 26. Прочети го ако искаш. Жив и здрав.
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Остави 1945 г. Сега е 2020 г. и ГЕРБ с ОП трябва да подадат молба за напускане на ЕС и НАТО. Вчера евро-депутата от ДПС Кючук е поискал България да не спира Македония.
93
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските меки китки и пишман войводи пак ще ни предадат! На бас! Просто не са намерили досега формулировката! И тъй!
92
4
 
1
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
*** го линкот уште еднаш:https://youtube/watch?v=QeoBGmhKyCs&ab_channel=JosifoskyStefanГледате на децата не им е битно дали се пее на Македонски, Албански или Ромски, битна им е дружбата. Треба да учиме од децата. ;)
91
1
 
14
 
! Отговори
защо преди 3 години
До "MkDon",Браво мйкедонец, че пишиш на майчиния си език. Вярно, на диалект, но виж колко хора са те разбрали. Бъди жив и здрав.
90
5
 
3
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
Би сакал ако можете да а погледнете песната од нашето детство, од сериата наречена Наше Маало. Песната е на Македонски, Албански и Ромски и секое дете во Македониа го знае целиот текст бидеи сме учени да го цениме различниот од нас и да постои заемна почит.https://youtube/watch?v=QeoBGmhKyCs&ab_channel=JosifoskyStefanОчигледно тоа е она што намногу ви фали на вас кои пишувате овде. За среа Бугарите кои ги познавам лично се многу поразлични.
89
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
югословените ги има - от 1945г. и северно македонците ги има от 2017г. това е безспорно. и европейското мислене наистина изисква България да се извини на семействата на загиналите заради комунизма и фашизма (и в бивша Югославия, и в България), защото и двата режима са причинили смърт. Обаче Северна Македония трябва да се извинява на себе си и на България не само за комунистическите престъпления, а и заради геноцида на 1 милион българи там. Да видим как точно ще стане това.
88
18
 
6
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
И кога зборувате за македонските медиуми треба да погледнете и во сопствениот двор, каде слободните бугарски медиуми упорно ги бришат моите коментари кои не им одговараат. xD Типично балкански.
87
10
 
5
 
! Отговори
MkDon преди 3 години
До 99Очигледно не разбра што сакав да кажам. Поради вакви како тебе е наменет коментарот. Сега си многу горд Бугарин бидеи на интернет рече дека Бугарите е ги има, а Македонците не. Што да кажам - жално и патетично. Типично балкански менталитет. ;)