Петрохан остава затворен, без ток са 11 села в Монтанско

Останалите шосета в региона са почистени и проходими
13 яну 2021 15:47, Анисия Иванова
6
Петрохан остава затворен, без ток са 11 села в Монтанско
Снимка: АПИ

Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход Петрохан остава затворен за движение и в двете посоки и днес, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

Разчистването на шосето продължава, като в него участват пожарникари и спасители от Монтана, лесничеи от горските стопанства в района и служители на пътно-поддържащата фирма. Поради обледяване на стволове и клонове на пътя постоянно падат нови дървета и това прави невъзможно преминаването на автомобили по него, уточни Белчев, цитиран от БТА.

Той припомни, че за пътуващите от Монтана и Берковица към София и обратно са възможни други два маршрута през Искърското дефиле и през автомагистрала Витиня.

Другият затворен доскоро път в Монтанско от Берковица до хижа "Ком" в Стара планина вече е отворен и е проходим при зимни условия. Всички останали шосета в региона са почистени и опесъчени и са проходими.

Към момента без ток са 11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец. Броят им е много по-малък от вчера, като екипите постоянно работят на терен за отстраняване на повреди по далекопроводите, причинени от тежкия мокър сняг и от обледяване на жилище, уточни областният управител на Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Северозападна България трябва да има централно управление от София и по точно Видинска област .Законите на Р България не се прилагат или се прилагат еднозначно и не подобаващо. По тази и ред др . престъпни схеми на местни управляващи трябва ПРЯКО Централно управление на Видинско .
5
2
 
11
 
! Отговори
Клон преди 3 години
На български клоновете се наричат клони.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то дърветета около пътя се почистват през лятото на сухо време, а не когато понат да падат на пътя, както ни гарантира ГЕРБ.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не са си свършили работата навреме е така лошото, че на студа бачкат такива които не взимат решенията, а не костюмарите от топлите канцеларийки.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петрохан не беше ли вид салам, как така затворен?
1
0
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Добре, че снега не беше повечко!Прохода щеше да изкара затворен до като цъфнат минзухарите.