Очевидци за свлачището на "Струма", по чудо оцеля 4-членно семейство

В момента движението е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено
31 яну 2021 19:33, Анисия Иванова
65

Остава ограничено движението в участъка по АМ "Струма", където снощи падна скална маса. Най-вероятно пътят ще бъде отворен утре. При инцидента 4-членно семейство оцеля по чудо, след като колата им беше ударена от скалната маса.

Ади Борисова прави тези снимки секунди след активизирането на свлачището. В съобщение до Новините ON AIR споделя: "Ние бяхме втора кола и когато пристигнахме, се чуваше падане на дребни камъчета само. Но колата, която се вижда с аварийните светлини, е пострадала сериозно. Хората бяха добре, но колата е тотал щета".

В събота вечерта голям къс от скалите над магистралата се отронва. Металната мрежа успява да го задържи за момент, но след това се къса и скалната маса пада на пътното платно. Магистралата посока Перник и Кулата е затворена. Експерти са обследвали ската.

"След анализа на ситуацията се взе решение да започне обрушване във високата част на ската, тъй като имаш риск от свличания, които да преминат и през другото платно", каза председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.
Тежка техника и алпинисти разчистваха пътното платно и обрушваха опасните камъни. Докато течеше операцията, цялата бивша магистрала "Люлин" беше затворена за 2 часа.

"В момента организацията на движение е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено, докато завършим обрушването и укрепващите мероприятие за ляво платно", обясни техническият директор на "Автомагистрали" Евгени Генчев пред Bulgaria ON AIR.

В последните 3 години друго голямо свлачище само на около 500 метра от проблемния сега участък затвори за месеци платното за София. Тогава държавата даде няколко лева милиона за укрепване. Възможно е да има и други проблемни участъци заради начина, по които е изградена магистралата.

По данни на регионалното министерство активните свлачища в страната са над 2200, като само от началото на годината са се активизирали нови 50.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Знае се!
Голямото срутище на бившата магистрала Люлин преди първия мост ББ ли го построи? Виж сега как се укрепват склоновете около магистралите. Не само с мрежи, а и се заливат. Правят се отводнителни канали по склоновете. Нищо общо със станишевите и тошовите. Ама били"скъпи". Тази, "евтината" дето цената и се вдигна 3 пъти. Но е евтина! Вече второ срутище.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Активист на БСП 39
Не са в чекмеджета, а в чували. Защото не са 6 милиона евро, а 66 милиона евро над проектната стойност от 33 милиона. Та питай "новото"лице на партията любима Гагаузов къде са тези пари. При БСП всичко е по три. Помним 2013-та как скочи цената на "Южен поток". Помним и скандалите около търга за лота Чирпан-Ст.Загора. Който сега ББ оправя с наши пари вместо да строи нови пътища.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54
Нещо си в грешка. 22 декември 2007-ма! Та си е точно Станишев с регионален министър Гагаузов, строителя на вълнисти магистрали. Пускат го дори без разрешение за ползване. И с неизчистена собственост на земята. Мухово - Долна Диканя.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 56
Ти гледал ли си репортажи от Италия, Обединеното кралство или Испания? Яко се оттича и помита всичко по пътя! На места до 5 пъти над нормата са били валежите през януари в България. В трънско за 24часа ТРИ ПЪТИ нормата за МЕСЕЦА!!! Пампорово го гледах на камерите. За една нощ пистите се оголиха! А имаше повече от 50см сняг! Къде е отишла тази вода? Строете къщи в дерета и стари корита на реки. Хвърляйте отпадъци където ви скиме.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Vesko
Адаш. Не знам как рабра, че е нова мрежата, като е строено по времето на Станишев. Да ти припомня кога се срути голям участък преди първия тунел, дето се наричаше "магистрала"Люлин". Колко време след пускането на магистралата? Хайде проверявайте при кого нещо е строено или ремонтирано. Участъка Чирпан-Ст.Загора. Осветлението на тунел Топли дол. И т.н. И т.н. Твърдят, че маймуни с трици не се ловят. Ама нещо не съм сигурен, че това важи за нашите географски ширини.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде по света, когато завали дъжд, водата изчезва след 5 минути. В България, когато завали дъжд, пътят изчезва за 5 минути.
54
1
 
7
 
! Отговори
Vesko преди 1 месец
Това, което на мен ми прави впечатление, гледайки репортажите по новинарските емисии. Всички свлачища до този момент, може би с малки изключения, са се случили на места с нова мрежа. Как са ги поставили тези мрежи ? Може би трябва един репортаж за изпълнението на подсигуряването.
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37

Само дето не го е строил Борисов, а твоят Станишев.

Знаеш ли кой я открива и колко ремонта и милиони се дадоха после. Строителството почва 2008, а се приема и открива през май 2011 година. Познай кой е открива. Станишев си отива юли 2009 година. Случайно да не е виновен хан Кубрат. Че той май прави новият път до Рилският манастир.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
герберастка бойковска мизерия отново :(
51
1
 
12
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Преди 2000 години Римската империя строи пътища с ръчен труд, без машини и компютри, които пътища стоят и до днес 20 века!

През 2021 г уж европейска България строи пътища и метро за 5-10 милиона евро на километър, които изчезват от първия дъжд???

И после следват 10 години източване на средства за ремонт на ремонта на ремонта на ремонта...
50
0
 
6
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
Ми ходи пеша бe.
49
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рушат се вашите Станишеви магистрали.
48
3
 
18
 
! Отговори
Боко открива преди 1 месец
Боко открива пътя - дъжда го закрива.
47
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Магистрали, метро, укрепления - всичко гордост и на ГЕРБ се рушат
46
2
 
8
 
! Отговори
Kyril The Gel преди 1 месец
Като картичка е!
45
0
 
18
 
! Отговори
121212 преди 1 месец
Гравитацията е виновна :)
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво беше казал псuхопата? "Строим за бъдните поколения"!!! Ама вие си пускайте гласовете там: държавна, общинска администрации, ведомства, министерства, агенции, вие и вашите семейства го преизбирате!
43
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е важно коя я е строил, важното е, че пак Бойко ще ви оправи бакиите, същата история като отсечката до Стара Загора.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червения трол тук/пише поне 500 поста на ден/ е силно страпонозависим!! Мога да го докажа!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управляват ни свлачища и срутища