Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце

Няма данни за тромбози, но се очаква окончателният протокол
Обновена: 13 мар 2021 09:10 | 13 мар 2021 09:08,
140
Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце
Снимка: БГНЕС

Вчера започна спешна проверка в Пловдив заради смъртта на 57-годишната жена, която е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

"Събираме факти, нашата проверка започна преди 24 часа, когато разбрахме за този инцидент. Свързахме се с общопрактикуващия лекар на починалата жена, иззехме цялата медицинска документацията и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията", обясни пред Нова тв секретарят на РЗИ - Пловдив д-р Сийка Димчева.

Още по темата

Тя обясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози.

"Окончателният протокол от експертизата ще бъде готов във вторник или сряда следващата седмица. Тогава ще могат да се правят окончателни изводи", коментира Димчева.

Секретарят на РЗИ - Пловдив съобщи, че на територията на Пловдивска област са приложени малко над 14 000 дози от ваксината на Оксфорд.

"Обичайните реакции, които чуваме, са тези, които и очакваме. Става въпрос за болезненост на мястото на убождане, леко разтрисане, температура, главоболие. Това са очаквани реакции", категорична е Димчева.

От обяснението на секретаря стана ясно, че жената е отишла на рутинен преглед с направление при кардиолог.

"В хода на прегледа е имало коментар по отношение дали тя е необходимо да бъде имунизирана. Лекарят оценява състоянието и към момента като стабилно и може да бъде извършена имунизация", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми изтрихте линковете за ваксината,където пише,че това не е ваксина,а е с други цели?
77
7
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Разбира се,че ваксината не е виновна.Как може да си мислите такива лоши неща.Всичко е проверено,тествано,проучено...за 4-5 месеца.Помнете ми думата,подписвам се на клетвена декларация,до 6 месеца-1 година,неваксинираните ще прескачат тру*овете на ваксинираните по улиците!!!Тепърва ще се явяват ефектите от нещо непроучено!
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Такива данни са съобщавани многократно, но явно няма кой да чете:Към 1 февруари:В началото на ваксинацията Израел е над 8000 случая на ден. В момента са под 2000.Пика преди началото на ваксинацията е 101 човека жертви, в момента е 13.У възрастовата група над 65 години се наблюдава 0.07% заболеваемост. Нищожно спрямо предни периоди или типичното за този вирус.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че противоречивите коментари и мнения за ваксината наплашиха хората. Отделно НОЩ ги плаши от една година "с яко ще се мре". И от страх се умира ако имаш и сериозни заболявания. Всичко това се превърна в търговия и начин на печелене на пари.
74
2
 
17
 
! Отговори
Не така преди 3 години
Разковаха и убиха 57 годишна жена за десет лева!? Спрете парите на поставяните ваксини, нали взимат заплата! 1000 лв. за първа линия, 10 лв. за поставяне на 1 брой ваксина, а заплатата за какво е? Щото са учили за лекари? Щото са "герои"...
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Пишеш "Проблеми свързани с влиянието на Чернобилската авария в Република България" в Гугъл, отваряш изцяло публикувания там доклад от 1992г с номер 9300365 и четеш за увеличените случаи на различните видове рак, както и неадекватните мерки на тогавашните власти.
72
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше ваксинирана, щеше да е от Ковид. Но сега от сърце- много удобно звучи. Хора, мислете, не бъдете овце! На никой от управляващите не му дреме за вас.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Израел почти всички са ваксинирани със Пфайзер и дори в тоя сайт имаше статии за това, че вече отдавна заболявоемостта е намаляал, тъй че, за "глухите" камбаната бие по веднъж.---А с колко точно е намаляла, то навсякъде намалява и се увеличава, дори и в този сайт имало някъде си информация, че може би. Точно с колко? Много точно писаха всеки ден с какъв процент от населението с ваксини. Минаха 3 месеца? Защо не дават цифри за резултата.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AnonymousМалко ви са 1200 лева, та качеството на работата ви е ниско?
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До a защоо?В Израел почти всички са ваксинирани със Пфайзер и дори в тоя сайт имаше статии за това, че вече отдавна заболявоемостта е намаляал, тъй че, за "глухите" камбаната бие по веднъж.
68
4
 
11
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
А как ще се обясни сърдечният удар на италиански военен?Нещо твърде много съвпадения има на реакции, а общото е само, че са били ваксинирани.Нашите патоанатоми не се славят с голям професионализъм, а и са доста политически и парично зависими. Никой няма да повярва на изводите на тяхното заключение.А и предварително подготвят хората, още вчера министърът каза, че всичко било наред, само чакали документа. Явно изводите са поръчани предварително.А умрялата жена си е умряла, да му мислят другите
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Къде си живял бре, мало.умнико тогава и коя партия беше на власт , помниш ли, или вече деменцията те е хванала? Колко време след аварията нашите признаха за нея, помниш ли"?Въпросът беше колко са жертвите, а не кога са признали. Независимо кога са признали, след това нито един случай не е регистриран на заболяване в следствие на аварията в Чернобил, нито повишение на броя на каквито и да са заболяванията в района. Жертви имаше само от спасителните екипи.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ17 човека мои познати всички го изкараха почти без симптоми като лека настинка, много от тях над 50 години.
65
4
 
3
 
! Отговори
a защоо? преди 3 години
А защо няма новини от Израел - там ваксинираха повече от половината население и то с добрите ваксини, не AstraZeneca? Защо няма довини как е спаднал броят на заразените и смъртите случаи? Всъщност спаднал ли е?
64
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Само да Ви кажа, че Коронавируса е много опасна зараза! Не е грип, това е смъртоносен вирус! Пет човека мой познати (млади хора под 40 години) едвам оцеляха, и всички го караха по един месец! Пазете се и не го подценявайте
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не с мране от ковидя ще се депопулизира. Последната подла замисъл.А от перманентен стрес. Се раждат още по ужасни болести и стерелитет.
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те САЩ си мислеха 90те - СССР го няма, сега ще колим и ще бесим и избиха толкова много хора в Сърбия, ама защо не опитат сега? Нали го няма СССР!
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Чернобил няма регистрирани случаи на заболели след аварията, нито повишение на каквито и да заболявания, докато след бомбите на САЩ с обогатен уран в Сърбия заболяванията от рак се увеличиха.
60
2
 
12
 
! Отговори
Елементарно преди 3 години
Починала от сърце, защото преди това се е ваксинирала. Наглистта на управляващите няма край! Защо трябваше пак да почине някой, за да се замислят колко е вредна ваксината? Колко страни преди нас спряха Астра&..., но на нашите управници не им увират главите. Хайде, заспи, пак вдигнете палеца за тиквуна, той вече Ви го слага бавно! ОФце сме си и това е.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера се умираше само от ковид днес откаквото ни изнася.